Stickmaskiner krånglar massa..

I dag har vi haft Jan och Skapandeprocessen.. Det var en tung förmiddag, första delen var ganska intressant, men andra delen tappade jag koncentrationen tyvärr..

Efter lunch så intog jag, Lisa, Annika och tant Larzon stickmaskinera, eftersom vi ska ha gjort ett stickningsprov till lektionen nästa vecka.. Det var massa skratt, men inte för att vi hade otroligt roligt, utan Lisa och Annika skrattade av förtvivlan.. Det krånglade massor, lite för mig och tant Larzon, men mest för Lisa och Annika.. Men efter några timmar hade vi lyckats få varsin prov..

Så jag tog mig till Campushallen, och gick på Aerobics basic.. Jag brukar inte gå på aerobics så ofta, så det var ganska passade för mig.. tempot var inte så högt, men kombinationerna hade jag lite problem med ibland..

Nu e d städning och lite sånt som gäller..

Längtar tills imorgon!!


Min klocka, Uppgift Tick, tyck, uttryck

Min klocka, Uppgift Tick, tyck, uttryck   

Detta är min klocka som jag gjorde till min tick, tyck uttryck uppgift.

Det har inte blivit så mycket bloggande på sistone..
I helgen har jag jobbat  i tygaffären, sett melodifestivalen och spelat spel med några danskompisar. Sen så blev det mycket dans under söndagen.. Först tips och trix, där vi fick just lite tips av ett danspar från klubben. Sen blev det en timmes friträning, och sedan årsmöte med klubben. På kvällen var det dans till Jannez.. Hade hört lite olika åsikter om dem, men det var ett okey band. Jag hade ialla fall en trevlig danskväll..
Från söndag, till idag, så har jag haft en sjukling i lägenheten.. Magsjukaliknande, och jag vill verkligen inte ha det!!  Har inte tid med sånt!

Idag har jag varit på skolan.. det har gått väldigt segt.. Har nästan somnat i boken som jag ska läsa till en uppgift.. Sen har jag dansat.. Lärt mig lite nya grejer.. Vissa gånger är det väldigt enkelt, för att killarna är så bra på att föra, men om killarna/männen inte har taktkännsla eller så, blir det väldigt svårt att veta vad de vill.. Men det var riktigt kul att lära sig nyra grejer.. det är bara att jag ska lära mig de trixen också..

Snart blir det sängdax..   Ha en trevlig kväll!!

Sent i skolan ikväll..

Kom hem kvart i tio.. Kände att jag kunde ta bussen hem.. var inte så sugen på att gå hem..
Har gjort klar nästan alla moment till klockan, men inte monterat ihop den.. Men nu känner jag mig lugn inför helgen.. Så lugn att jag ska ta en sväng på stan me Lisa innan jag far till skolan..

Ska nog sova nu..  E väldigt trött..

Vävning hela dan..

Ny dag, nya möjligheter....

Igår gick det ganska bra med väven.. Jag fick ta och bestämma mig för hur min klocka ska se ut (mina första ideer gick ju inte att genomföra på det sättet jag tänkte) så då gick det lättare att komma igång.. Vi hade föreläsningar igår, men jag vävde lite mellan och efter.. Stannade i skolan till strax före sju då jag och Annika blev upphämtade av Lisa och vi for till Maria för att äta middag.. Det var väldigt gott och trevligt..

Idag ska jag vara på skolan hela dan/kvällen.. Måste få saker gjort.. Jag vet.. Då borde jag inte sitta vid datorn här och nu.. Men jag är så seeg på morgonen, och jag tänkte att Lisa kanske vaknat så jag får skjuts.. (det är "snöoväder" här, näe faktiskt det snöar mycket och då ser man inte isen under snön) och hon skulle ta bilen.. Men jag orkar nog inte vänta tills hon vaknar..
Får ta med mig middag idag.. Jag måste väva färdigt och så ska jag spika/limma en låda idag.. Det ska bli intressant.. Men Maria har lovat att övervaka mig.. =) Jag har ju inte så bra koll på trägrejer och så..

Men men.. hoppas ni får en  bra dag!

Skit väv!!!

Skitdag idag..  Det känndes som allt gick emot mig idag...

Att väva (skyttla) gick bra, men allt annat med vävningen gick åt skogen!! Alla mina ideer till hur jag ska göra min klocka ( ja, jag ska väva den) gick åt skogen. Eftersom jag inte riktigt har koll på hur allt fungerar med dataväven och hur jag ska tänka med skaft, trampuppknytningen och liknande, så visar det sig med tiden, och det betyder att jag lär mig mina misstag under tiden. Vilket börjar bli lite frustrerande, eftersom jag måste tänka om på nytt hela tiden. Vilket jag också måste göra nu.. så jag är tillbaka på ruta ett igen. Och jag ska redovisa på tisdag!!
Så min dag känns ganska uppgiven...

Var på danskurs idag.. Det var lite "gamla" saker och sedan lite nytt.. Vi skulle hänga på takten, och det var inte alltid så enkelt.

Dansen i söndags till Blender, vart lite platt fall.. Det var väldigt trevligt, men eftersom jag fortfarande är förkyld, så var kroppen inte riktigt i form och jag hade inte så mycket ork.. Det var lite trist..

Ska gå å sova snart, måste ha nya krafter imorgon, när jag ska försöka ta nya tag med vävningen..

Jag och Jill

Jag och Jill

Jill Johnsson var super, och ikväll blir det Blender!!

Igår var jag och Anders på Jill Johnson konsert igår.. Det var riktigt bra. Hon är så himla duktig på att sjunga. Gårdagens tema var lite country feeling, och alla hennes låtar tex crasy in love fick ett skönt country feeling. Det var en bra mix på låtar och många av mina favoritlåtar var med. Redan när vi kom in på konsert och kongress så stod hon i foajen och hälsade alla (så många hon hann med) och skakade i hand och hälsade välkommna. Jag var tvungen att ta ett foto med henne.. =)

När konserten var över så gick vi till Sanna, där också Sandra och Fredrik (surf) kom, för att se melodifestivalen. I början var vi lite oense om vilka låtar som var bäst. Men till slut så var vi ganska överens med vilka vi tyckte skulle gå vidare, vilket inte alla gjorde. Men efter förra veckan och "skolfröken" gick vidare, så blev jag inte så förvånad. Men Jag tyckte absolut att Måns och Sebastian skulle gå vidare.

Nu är det söndag, och det är söndagsträning, vilket jag inte är på.. Fick höra på olika håll att jag kanske inte borde dansa både på dagen å på kvällen.. Och det gör jag nu.. Jag vilar lite på dan, så kan jag dansa ikväll när Blender ska spela i Kupolen, vilket ska bli jätte skojj!!

Hej hej

Ingen dans, men bra kritik på portföljen!

Mår lite bättre idag... Fortfarande förkyld, men ingen feber.  Så idag tog jag mig till skolan, lite senare än tänkt, men då tog jag igen det istället och stannade till halv nio..

Jag har vävt nästan hela dan, en stund har jag och Frida gått igenom en uppgift till imorgon. Jag ska försöka ta med kameran och ta några kort på vad jag håller på med.. Idag var det roligt att väva, jag fick ganska mycket gjort, även om jag tjorvade lite med datorn, som jag inte riktigt förstod idag..

Jag fick tillbaka min portfölj från förra kursen ( vi ska skriva åsikter och vad vi har lärt oss av kursen mm). Det var en bra respons, och det fick mig att inse att mina åsikter, och produkter kanske inte är så dåliga som jag tror. Jag måste bara ge min skapar process lite tid, det kommer att lösa sig! Jag är riktigt nöjd med de åsikter som jag fick.

Det blir ingen resa till Oslo om några veckor.. Det blev ändrat.. Men, men så är det.. Det får bli en annan gång. Känns lika bra, då kan jag ju dansa den söndagen istället.. =)

Tyvärr så missade jag danskursen idag.. =( men jag kände mig inte så himla kry..
Måste bli frisk till till helgen!!!

Fortfarande sjuk..

Har varit hemma idag.. Jag kände mig väldigt hängig, och insåg att jag hade feber. Har inte snorat så mycket idag, men pigg e jag inte ändå..
Jag har tvättat hela förmiddagen, sett film, klippt "trasor" så att jag ska kunna väva imorgon. Jag måste verkligen till skolan imorgon och väva. Jag ligger lite bakom känner jag.. Jag måste ju komma fram till hur jag vill att min klocka ska se ut. Och det börjar bli lite ont om tid nu...

Nu ska jag klippa lite fler trasor, och se tv..

kram kram

Host och snörvel, och ingen dans....

Fortfarande förkyld...

Det hände en otäck grej idag. Det ringde i telefonen, och jag svarade och då viskade någon i telefonen: hello baby, så jag sa hallå? då fick jag något tillbaka som jag inte kommer ihåg, och la på luren. Jag hann berätta för Anders vad som hänt innan det ringde igen. Men när han svarade så la personen på. Jag tyckte att det var väldigt obehagligt, och jag vet inte om det var någon som bara skämtade, eller om d var nån riktigt psyco?     Jag har gått med lite obehag i kroppen idag.. Ni som känner mig, vet att jag är en väldigt orolig person angående att gå själv ute och så, det gör det inte bättre att någon ringer till mig på detta sätt..

Annars har jag bara legat i soffan å varit sjuk.. Tog mig en liten promenad i trädgårdsföreningen bara för att få lite luft, annars har jag bara vart hemma.

Just nu när jag skriver detta är mina danskompisar i Ljungsbro på dans, men eftersom jag antingen snorar som bara den, eller behöver nässpray, och därför blivit som en clown runt näsan, så är jag inte på dansen. jag är jätte tung i kroppen och inte alls i form, så det var inget att tänka på att dansa.. Men nästa helg, dåå... Då blir det både Jill Johnson och Blender på samma helg.. Det blir grejer det!!

Nu har jag i alla fall anmält mig och Anders till Lina och Henriks bröllop till påsk!
Ha en bra kväll..  (host host)


Schlagerfestivalen och massa snörvlande..

Fortfarande förkyld, och jag jobbade mellan elva och fyra och det gick ganska bra. Men jag snörvlade hela dagen och vissa kunder tyckte synd mig för att jag jobbade och var så förkyld.. Jag hade ialla fall inte feber som jag hade igår. Men kroppen kände av dagens jobb..
Jag hann vila lite genom att se ett avsnitt one tree hill, sedan blev det hackning av grönsaker till tacos. När maten var äten och diskad så kom Sanna och Sandra hit för att se schlagerfestivalen.
Vi tyckte att The Ark och Jimmy Jansson skulle gå till finalen. Men Marie Lindberg hade en bra låt, lät lite som Elin Sigvardsson och det är ju en favorit till mig. Men det är ingen schlager låt.
Jag var inte så jätte trevlig mot våra gäster, jag snorade, hostade och nös hela tiden. Och min ork var inte så himla stark heller. Men jag tyckte att det var kul att få besök, och hoppas på att jag har bättre ork nästa gång.

Nu är det dags att sova, och försöka bli frisk..

Det blir tyvärr ingen dans för mig imorgon, om jag inte ska ta å smitta alla på dansen, och det vill nog ingen..

KRam och Godnatt!

Feber och frossa..

Har varit i skolan mellan 10.00 och 19.00 idag, och jag har kännt mig hängig, och jag trodde att jag kanske hade feber..  Men jag var i skolan och vävde hela dagen, och det gick ganska bra, men gick ganska långsamt. Nu har jag iaf kommit igång med dataväven.. Sen hade vi KU-seminarium.
Sen åkte jag hem och hyrde film (chick flicks), har legat i soffan sen jag kom hem..
Har också fått frossa och inser att febern har kommit.. Jag som ska jobba imorgon eftermiddag, och på lördag.. Hmm.. hur ska jag ordna det.?
Jaja.. Nu blir det sängen..

Sov gott!

Möbelmässan i Älvsjö..

Jag har bara för en liten stund sen kommit hem från Stockholm och möbelmässan i Älvsjö. Vi åkte i morse med våran utbildning och en annan kurs från Universitetet och åkte hem senare på eftermiddagen. Det var riktigt kul att vara där och titta, nästa år ska vi kanske vara med och ställa ut för att visa våran utbildning. Men samtidigt så får jag väldigt mycket prestationsångest. Det är väldigt bra skolor, som Beckmans, HDK, Konstfack och andra som jag inte kommer ihåg vad de heter. Och det var väldigt bra saker som var gjorda där, men då börjar jag jämföra med vad jag tror/tycker att jag är kapabel till, och då kommer nog inte jag att vara med på en sådan mässa.. Det är bara att inse, att alla inte har vad som behöver för att lyckas..

Orkar inte skriva så mycket just nu. Jag känner mig väldigt hängig och ont i halsen, så en förkylning börjar nog krypa in..

Hoppas ni får en bra kväll, själv ska jag bara slappa i soffan..


Ja, jag har pojkvän!!

Nu har jag tydligen lyckats att inte skriva om min pojkvän sedan jag startade min blogg, och han ville att jag skulle nämna honom.. Har tydligen bara nämnt hans bror, men inte han, så nu ska jag försöka göra det. Tyvärr så träffas vi inte så mycket just nu, eftersom jag måste tillbringa mycket tid i skolan, jobbar och dansar och han tränar massa fotboll. Där det går bra för honom.. BK Derby har blivit hans nya klubb men det har inte blivti någon match än, så jag har inte fått se honom spela med nya laget. Det ska bli intressant.. Jag brukar vara på ganska många matcher.. Får ta med mig Lisa som kompanjon på matcherna här.

Näe, nu e d sängen som väntar..

Dataväv och Kursstart Bugg 4..

Tog det lugnt på förmiddagen, med lite tvättning, se på inspelade program och klippa tyg i trasor så att kagn ska kunna väva. Insåg lite sent att jag skulle ta bussen, så det blev tok stress, och springa till bussen, äta lunch på fem minuter för att komma fem minuter försent till materialläran..

Sen hade vi handledning, och det blev vävning för min del, och jag är inte så pepp just nu.. Men jag hade inte så mycket till val, eftersom min "handledare" är väldigt pepp på att jag ska sätta igång med dataväven.. Jag har fått igång den, men eftersom jag känner att jag inte har så mycke kunskaper som jag borde ha för att arbeta med dataväven, så känns det jobbigt.. Men jag får väl göra det bästa av situationen.. Jag var på skolan till halv sju, när jag gick till dansen!

Det var kursstart på bugg 4 idag, och det var okey.. Det var mest grejer för killarna att lära sig, sparksteg som vissa hade lite svårt för. Vi tjejer fick prova på, men vi måste ju trampa hela tiden, så det blir inte så mycke av det.. Men det känns som att det kommer att bli en bra kurs, blandat med turer och teknik. Jag själv känner att jag behöver teknik, så det är bra. Det var varierat med nivån på killarna.. Men så är det alltid när man ska dansa..

Nu måste jag sova, för att jag ska me skolan på Möbelmässan i Älvsjö imorgon, och vi åker halv åtta..

Ha d bra!


Bästa dansmaran hittils!

Nu e tyvärr helgen över.. Jag hade en riktigt rolig helg. För er som inte vet, så var jag i Övik (Örnsköldsvik) och på dansmara. Det innebär att det är dans (styrdans = bugg och foxtrott) mellan 19.00-03.00, men sen kommer extralåtar och då blir det till ca: 03.30. Vi (Jag, Sanna och Sandra) åkte förväntansfulla med 06.00-tåget i fredagsmorse, vaknade vid halvfem för att fixa färdigt allt. Vi hade planerat att sova på tåget, men det blev det inget av.. Vi hade massa att prata om så tiden flöt iväg mellan Linköping och Stockholm. Sen så bytte vi och åkte till Gävle, och vi fortsatte att prata, lika så när vi hade sprungit till det sista tåget mot Ljusdal (eftersom vi var försenade). Men när Erik hämtade upp oss i Ljusdal så somnade både Sanna och Sandra i bilen, medan jag och Erik uppdaterade lite vad som hänt i våra liv. Jag somnade en stund efter Sundsvall.

Sen kom vi till församlingshemmet som vi skulle bo på, och pumpade upp våra dubbelmadrasser och sen så kom Sofia. Vi var ca 35pers som sov i samma lokaler. Mycket folk blev det. Pizza till middag och sen var det bara att göra sig i ordning för dansen. Till Sandras missnöje så kom vi lite för sent för att hinna dansa första dansen, och det var mitt fel, jag var lite seg.. Sedan så flög vi ut i dansvimlet och hade det väldigt trevligt. Jag dansade med många nya killar och det var väldigt kul. Fika är ett måste för mig för att jag ska orka hela kvällen, så en paus för det blev det också. Sen så bar det ut på dansgolvet igen. Jag blev tyvärr lite dålig efter tolv, och mådde lite illa och blev matt i kroppen (tydligen blek också).. Så jag dansade bara foxtrottarna för att orka. Men sen så insåg jag att jag inte blev bättre, och då blev det bugg också, och det gick bra det me! Vi kom nog i säng vid fyratiden på lördagsmorgonen.

Lite senare på lördagen kring 10.30-11.00 fick min syster nog, och började röra sig massor på madrassen (vi delade min dubbelmadrass) så då var det bara att vakna. Vi lät Sandra sova en stund till men när klockan började närma sig tolv så väckte vi henne. Erik gjorde ett försök att släppa ut luften på hennes madrass, men det lyckades inte så bra, och hon vaknade. Frukost på Subway, och lite shopping på stan, innan vi gjorde i ordning oss för att äta middag. Det blev kinamat och vi var 10pers som var ett sällskap. Sen bar det av till dansen, och vi var i god tid denna kväll. Jag hann dansa fyra danser innan jag insåg att jag hade glömt mitt knäskydd i lokalen som vi bodde på. Så jag for fram och tillbaka två gånger för att få knäskyddet, och jag lyckades till slut, så att jag kunde njuta av att dansa. Även denna kväll var otroligt rolig, och jag tyckte att alla banden under helgen gjorde ett okey jobb. Vissa var bättre än andra, men en bra danshelg var det ialla fall. Det blev några fler extralåtar denna kväll, och vi kom oss inte från folketspark förrän vid fyra.

Hemresan var lung. Jag var oförskämt pigg i kroppen, jämfört med andra som hade blåsor och träningsvärk. Och då kan jag tyvärr inte skryta med att jag är den mest vältränade av oss. Det blev lite sömn, och plugg på tåget, och vi började planera en ny dansresa till sommaren på Öland.

 

Summering: Superkul danshelg med roliga danser och trevligt folk.

 

Sanna och Sandra: Tack för en kul dansresa tillsammans!

 

Alla andra jag umgicks med i helgen: Himla kul att se/umgås/dansa med er igen!