Kopparsmycken

Kopparsmycken



Dessa har jag gjort i koppar..

Och även dessa är sågade med guldsmedssåg. För att komma in i snöstjärnan har jag borrat små hål, och sedan sågat. Jag har lärt mig otroligt mycket och det har varit väldigt kul!!

Silversmycken

Silversmycken



Dessa gjorde jag i silver. Även de sågade med guldsmedssåg.

Jag måste poängtera, att detta är i princip första gången jag arbetar med metall och plast. Jag är ju egentligen en "textilare"..

Mina plastsmycken

Mina plastsmycken



Dessa har jag gjort i plast. De är utsågade med guldsmedssåg.

Jag och min utställning

Jag och min utställning



Nu är vernissagen klar.. Det var inte någon väldigt stor, utställningen var på biblioteket på Universitetet, men vi var några som hade jobbat för att det skulle bli någonting alls..
Talet som kvinnan som talade höll ett bra tal. Sen åt drack vi cider och åt saltapinnar.. Jag och några till som inte hade närmast sörjande där, satt och pratade lite. S kom och kikade lite..

Nu kan jag ialla fall ta det lugnt och vara sjuk, eller egentligen fokusera på att bli frisk!!!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Redovisning..

Jaa.. vad ska jag säga..
Jag var på skolan före åtta, fixade de sista grejerna till redovisningen. När den väl började kändes det som att mitt huvud var fullt och dimmigt.. Jag kunde inte ordentligt komma på alla grejer jag skulle säga.. M fick hjälpa till lite när jag skulle prata om vår monter..
När jag sen skulle redovisa mina egna produkter, så började jag, men fick sedan en black out, och kom inte alls på vad jag skulle säga.. Jag fick hjälp av en klasskompis för att komma på rätt spår..
Jaja.. Redovisningen gick ganska bra, även pga omständigheterna..

När redovisningen var klar, ställde jag ut mina produkter.. Sen så beställde jag mina visitkort, så de är klara just innan Vernissagen imorgon..

Sen har jag och A fixat färdigt allt till Vernissagen, kopierat massa och fixat texter mm.. Nu är det klart (hoppas verkligen att vi inte glömt något)

När jag kom hem var jag trött igen.. Jag som trodde att febern hade gått ner.. Men NEJ! tillbaka till över 38.. trött, febrig och snorig..

Imorgon är det lektion (som tydligen är vääldigt viktig) sen Vernissage kl:14.00 på Hum-sam biblioteket på Linköpings Universitet, om det är någon som har lite att göra imorgon..

Redovisning idag..

Om en timme ska jag redovisa mina smycken och min monter..
Smyckena är jag nöjd med, men montern är jag inte lika nöjd med.. Det känns mest som att det blev som det blev.. ( och tro mig, det får man inte säga på redovisningen)
Jag har heller inte gjort allt som jag hade tänkt innan redovisningen.. Jag har ju varit sjuk sedan jag kom tillbaka, och febern sitter fortfarande i.. Men jag måste till skolan idag, och hela dagen imorgon.. *suck*
Jag önskar att jag för en gångs skull hade varit färdig med allt långt innan redovisningen.. Men som alltid tycker jag att det är gott om tid, men varje gång så visar det sig att jag inte har det..
Men detta betyder ju bara att jag får bevisa för mig själv att nästa gång, då har jag lärt mig något av detta, och inte stressar så mycket i slutet...

Hoppas ni får en bra dag!

sjuk..

Natten mot måndag hade jag väldigt svårt att sova, förkylning började kännas..
Tisdag var jag på skolan hela dagen, då vi hade redovisning. Jag kände mig väldigt hängig och trött.. Var väldigt förkyld, och snuvade massor.. Såg ut som rudolf runt näsan..
När jag kom hem insåg jag att jag hade ganska hög feber..
Idag är den lite lägre, men måste åka till skolan en stund ialla fall..

Redovisning imorgon torsdag.
Vernissage på utställningen på fredag.

Jag vid brasan

Jag vid brasan



På söndagkväll myste jag vid brasan för att värma upp mina kalla fötter.. Njöt av att bara få vara "hemma" i Norr.. Trivs så bra, att det var jobbigt att åka tillbaka till Linköping..

Påskdagen

Pimplar



Pimpeltävling.. Jag åkte skidor till Hassaforsen, där vi skulle pimpla.. Jag fick bara en abborre, medans de andra i min familj hade lite bättre lycka..
Dagens väder växlade mellan sol, snö och moln.. En väldigt skön dag ialla fall..
På vägen tillbaka blev jag lite lat, och tolkade med längdskidorna bakom anders skoter..

Påskafton

Håller värmen



Tidigare år har det varit tradition att ha en skidtävling, men i år åkte vi till tjärn som vi var till förra året. Vi blev väldigt förvånad när skoterspåret som vi åkte på förra året, hade utvidgats till en bilväg!! Jag tyckte att det kändes väldigt fel, då vi inte alls åkte på någon upplogad bilväg.. Men jag S och P fortsatte att åka, när vi blev väldigt förvånad när vi mötte en timmerbil!! Vi hoppade åt sidan och träffade pappa och anders som även de hade mött timmerbilen med skotrarna.. Vi hittade till tjärn till slut, och det blev hamburgare på morrikan.. Jag var lite frusen så jag fick röra på mig för att bli lite varm..
Sen åkte vi tillbaka till stugan.
Bastun var inte riktigt varm, så jag fick tvätta mig i ljummet vatten (svårt att göra något åt, när man värmer sjövattnet i en vedkamin.)
Påskmiddag på kvällen.. *gott*

Massa godis blev det också..

Långfredag..

Lina med skotrarna



På fredag kom vi till stugan på förmiddagen, och jag och Anders tog en skotertur längs malmensväg. Jag insåg hur mycket jag tycker om Norrland och naturen..

På kvällen firades jag (även om det är flera veckor tills min födelsedag) Det serverades smörgåstårta, och min favorit, prinsesstårta! Vet dock inte vars rosen försvann?!?
Presenter fick jag också! *tack så mycket*

Skärtorsdag..

Lina me godis



Jag fick träffa mina kompisar lite grann, och då åt vi godis, och inte kunde jag låta bli att dumma mig lite.. *ler*

Torsdagkväll åkte jag med mina föräldrar, min moster och deras kusin till Piteå för dans till Fernanoz med Git.. Det var inte riktigt min musik men som en klok vän sa till mig: ha ett öppet sinne. Och det hade jag, och det var kul.. Det kanske inte var exakt den musik jag dansar helst till, eller den dansstil jag är van vid, men det var en trevlig kväll. Jag fick även chans att dansa med min pappa och min mamma, vilket var kul..

Learning by doing...

Stugan



*Ler* Om man ska tänka på vad min rubrik menar så syftar jag på min mammas bullbakning.. Hon brukar alltid bränna minst en plåt när hon gräddar bullarna.. Igår så hade hon tre plåtar, och bad mig kolla den sista.. Naturligtvis så blev de lite svarta uppe på toppen när jag skulle ta ut dem *oops*

Väldigt bra dag igår.. Träffade tjejerna en stund på dagen, hann träffa K i 40min.. (bättre än ingenting)
Åkte till stugan med mamma, gjorde påskfint, mysig dag.. Det är så himla fint i stugan, blir lugn i kroppen och bara njuter..
På kvällen åkte jag tillbaka till L.P som hade kalas.. Massa tårta fick vi..
Skjutsade hem tjejerna, och blev sittandes i bilen utanför S:s lägenhet och pratade..

Det är så otroligt skönt att få vara nära vänner som vet hur man tänker, och litar på..

Ikväll blir det dans till Fernandoz med Git (jag vet, det är inte min kategori dansmusik = moget, men jag ska åka med mina föräldrar.. Har inte så höga förväntningar, men nån dans får jag säkert...)

Hemma i vinterlandet..

Åhh... va skönt att va hemma..
Idag är det jätte fint väder med sol, så att det gnistrar på snön.. Egentligen skulle man varit ute, men det har jag inte tagit mig för än..

Om en stund blir jag hämtar av U, då vi ska till L.P för att träffas en stund.. Kul att få träffa K innan hon far på jobb..

Jag ska verkligen njuta nu när jag är hemma i vinterlandet.. måste försöka åka lite skidor..

*lugnet infinner sig i kroppen*

Snön kom till Linköping i alla fall..

Imorse när jag tittade ut genom fönstret blev jag så lycklig. Att se alla snöflingor falla ner från himmelen, var så vackert..
(Ni som inte känner mig, jag har en förkärlek till snöflingor)
När jag kom ut så var det inte lika mysigt, då det var tunga flingor med snöblandat regn..

När jag vid halv tre skulle cykla från skolan så var det ordentligt snöfall, och jag såg ut som en snögubbe när jag kom fram till mitt mål.. När jag skulle hem så gav jag upp, och gick med cykeln, och oj vad arg jag var på snön då!!
Den växte på däcket så det inte gick att snurra runt.. och svårt att ta sig var det också..

Nu får jag ju faktiskt träffa den snälla, riktiga snön imorgon när jag kommer hem till Lule!!

ooont...

Varför ska man ha mensvärk??
Finns det någon egentlig mening med det??
Tror bara det är något konstigt påfunn kroppen har hittat på för att vi tjejer ska lida liite mer än killarna..

Usch och Fy va ont det kan göra..

Steg upp 06.30 i morse för att värma vetekudden, passade på att diska alla glas från gårdagen.. så när jag steg upp efter nio så hade jag ju påbörjat diskningen iaf.. ;)

Nu ska jag vila lite så jag orkar dansa till Blender ikväll...

*Kram*

Ölandstjejkväll + Schlager

Igår kom tjejerna som jag delade stuga med på öland förra sommaren till mig på middag.. Det blev tacos som vi lagade tillsammans..
Naturligtvis så blev det schalgerfestivalen efteråt.. Men det var ingen i vårt "gäng" som hade gissat på Charlotte skulle vinna..
Själv förstår väl de flesta som känner mig att det var Linda Bengtzing för hela slanten för min del.. Röstade till och med på henne, och så fick hon inga tittarpoäng, MYCKET missnöjd!!
Men men.. enligt rykten så får jag dansa till den ikväll på Cupolen till Blender *hoppas*

Det var i alla fall en trevlig kväll och roligt att vi kunde sammla ihop alla tjejer på samma ställe..

Linakväll

Popcorn



Igår åkte Anders hem till Lule..

Efter jobbet, åkte jag till stan för att inhandla mat till ikväll, men jag passade på att lyxa lite med middagen och köpte färdiga grillade revbensspjäll. Till det klyftpotatis..

Kvällen blev en mys-Linakväll, med torkade jordgubbar och popcorn och bubbelvatten.. Jag var ju tvungen att se Let´s dance då de skulle dansa bugg.. Hmm.. vet inte riktigt vad jag ska tycka.. inte direkt den buggen jag dansar..
Jag satt även vid datorn en stund och sen såg jag film..

Det är ganska skönt att vara ensammen ibland, men nog är det trist att lägga sig alldeles själv i en kall säng..

(Min fina popcornskål är en julklapp från min kusin, och jag använder den jätte mycket, I LIKE)

6år!

För 6år sedan blev jag och Anders tillsammans.. På internationella kvinnodagen till och med..
Ikväll ska vi fira genom att äta på en medelhavsinspirerad restaurang och se melodifestivalen.. =)

Helgen..

Okey nu är det snart ny helg, men jag tänkte iaf berätta om den som var..

Fredag blev en slödag, då jag inhandlade lite grejer jag behövde till skolan, var lite på bokrean mm.. var inte hemma så mycket, då anders låg hemma i feber.. Slökväll me så ska det låta..

Lördag: då åkte jag till skolan några timmar för att sitta med en datauppgift.. Det gick sådär, jag och vissa dataprogram går int så bra ihop..
Sen så var det Afrika fest med A och hennes MB-vänner, med klädsel.. Jag hittade ett batiktyg jag fått av mormor, som jag sydde en afrika inspirerad klänning av, lite kort kanske men men.. bilder kommer senare.. Middag sittandes på golvet, och vi åt med händerna, ris, en majsdeg som såg ut som potatismjöl, kycklinggryta och spenat/jordnötsröra.. Det var lite speciellt.. men kul.. Till efterrätt var det friterad "deg" såg nästan ut som anisbröd..
Sen så var jag tvungen att bege mig till nästa fest, då jag var dubbelbokad denna kväll.. Hörde att afrikakvällen fortsatte trevligt, och jag hoppas att jag kan vara med hela kvällen nästa gång..

Hemma hos M var det betydligt livligare.. Massa party och hög musik.. Det var trevligt att träffa Å igen som flyttat från stan.. Vi gick ut och dansade på krogen. Jag träffade min tremänning (P) och M som också hade festat denna kväll.. Det var ett trevligt möte..

Söndag: bestod endast av att jag låg i soffan och såg film.. Det finns säkert flera spekulationer varför, medans jag håller fast för den att jag blivit väldigt förkyld under helgen, och näsdukarna var som snöhögar i vår lägenhet...

Afrikafest och födelsedagsfest på samma kväll..

Anders har varit sjuk de senaste dagarna, och igår kände jag att jag nog också åller på att bli förkyld.. trött i kroppen och ont i halsen..
Igår blev det besök till frissan (inte helt nöjd) lite shopping, inte så kul grejer, borr, tejp, skalpell till skolan, hittade tre böcker oxå.. Skulle så gärna vilja ha mycket pengar att jag hade kunnat köpa mer böcker (helst på rean)
Det blev en lugn hemmakväll.. Väldigt skönt..

Idag har jag varit på skolan en stund för att försöka göra en datauppgift.. Jag har verkligen problem me adobe photoshop och illustrator.. =/

Har sytt ihop en batikklänning till kvällens Afrikafest.. A har tillsammans med en kompis ordnat en temafest, med mat och så..

Samtidigt har jag blivit bjuden på en födelsedagsfest, så jag ska försöka klona mig och åka på båda samtidigt.. Eller, jag och anders ska dit.. Det beror lite på hur anders mår, om han följer med..

Hoppsa ni får en trevlig kväll!!

Kram