Blä!

Just nu känns allt bara bläää!!!!!

Var in på jobbet idag och fick veta att det inte finns några arbetstimmar för mig just nu.. ev om det kniper någon gång eller till sommaren om jag har tur.. *PIIIP*
Det var nästan det jag har befarat, då jag inte har hört något, men jag har ändå hoppats.. Så nu står jag utan jobb, när jag känner att jag skulle behöva lite extra pengar..

Var på depphumör när jag kom hem och Anders försökte peppa mig, men jag var svårflörtad.. Övervägde om jag skulle stanna hemma från Lindyn, men åkte iaf.. Där skulle vi göra en jazz-slinga, och början gick bra, tills vi skulle göra några förbenade zuzy que.. *bläää* Näe jag och K, som e buggtjejer var väl de enda som inte riktigt fattade hur fötterna skulle röra sig.. Fick kanske in det i slutet när jag bad läraren visa på sidan om.. Men ändå..

Det känns riktigt skit idag!!!

C-uppsats!

Yes!!
Jag har kommit på vad jag ska skriva för uppsats!!
Den ska handla om begreppen: slöjd, hantverk, konsthantverk, formgivning. Och när jag försökte förklara för kompisar som inte är så insatta i min utbildning och de begreppen vi använder. Så det är något som jag ska försöka reda ut också, så att folk som inte är insatta ändå kanske kan ta en egen ställning till vad de begreppen betyder.

Jag vill se och berätta vad begreppen betyder enligt litteraturen men även vad utövare själva befattar sig som. Och jag vill även få en egen klarhet i vilket begrepp som jag själv hamnar i. För jag är inte helt säker på i vilken kategori som jag och mitt skapande är i just nu, och det kanske även kan ändras..

Kände mig glad och lättad över att kommit igång med tankeverksamheten, men så inträffade något som påverkade mig till det sämre, så min inspiration lade sig, och jag hoppas att jag orkar ta tag i uppsatsen imorgon istället.

Underbar dansdag..

Klockan 10.00 ringer S och frågar om jag inte vill komma på micteam träning som börjar 10.30, så det var bara att slänga av sig pyjamasen, äta frukost, sätta på sig träningskläderna och cykla ner till Tanneforsskolan.
Det var en riktigt bra träning, och även om vi egentligen gjorde samma saker (grundsteg, och digg/svass) hela tiden med små tillägg kändes det inte tråkigt upprepande. B som höll i träningen är så otroligt duktig dansare och en väldig inspiratör. Jag fick några tips som jag måste öva mig på och vissa saker visste jag, medan andra saker hade jag inte tänkt på. Det blev mycket dans under de tre timmana vi höll på. När jag och Sparven cyklade hem var båda fyllda av endorfiner. Och jag kände verkligen att jag ville fortsätta dansa, det var så inspirerande och kul.

Sen var det hem duscha, vila, laga mat och byta om till kvällens dans.

Kvällens dans var riktigt bra. Jag fick dansa me de flesta jag ville, och många favoriter som jag inte dansar med så ofta. Efter att ha varit i en danssvacka så känns det extra roligt att känna hur bra kvällens danser var.
Jag har ändå bestämt mig för att inte åka till Öviksmaran i februari, och det känns som ett helt rätt beslut.
Nu är det dusch och sängen som hägrar..
Sov gott..

Spontanshopping

Igår när vi skulle åka och storhandla på ICA Maxi åkte vi förbi några inredning/möbelaffärer. Och på Nordik råkade vi se en väldigt fin divansoffa i perfekt storlek för vårt vardagsrum med en väldigt bra prislapp. Vi började fundera och sa att nej, vi kan ju inte spontanshoppa en soffa heller. Så vi åkte och handlade mat och sen hem för att laga middag.  Men soffan försvann inte ur våra tankar, så imorse efter många rundor för och emot, har vi råd, är det smart mm, så åkte vi till Nordik för att köpa soffa.

Så istället för att åka på skidresa har vi nu en fin divansoffa i vårt vardagsrum. Både jag och Anders hade stora leenden på våra läppar när vi satte oss i den färdigskruvade soffan i eftermiddag.. Vi är mycket nöjda!


Kravallslöjdskväll..

Igår var jag på Kravallslöjdskväll, vi var några slöjdare som träffades, slöjdade, pratade och fikade. Jag träffade M genom min praktik på hemslöjden och hon bjöd in mig ikväll, det var väldigt trevligt.
Vi var fem tjejer och en kille, och ju längre kvällen gick så blev det mer förhållandesnack mm.. =) Men det var kul att få lite killperspektiv också.. Det var väldigt trevligt att träffa lite nya människor som slöjdar/hantverkar.
Ibörjan kände jag mig lite malplacerad. De andra höll på med vad jag skulle säga är traditionell slöjd medan jag inte riktigt kan kategorisera mina egna arbten. Men enligt de andra är det nog också slöjd, bara inte så traditionellt. De täljde, spann garn, broderade yllebroderi, brickbandsvävning och en speciell virkteknik jag inte kommer ihåg vad den heter..
En trevlig kväll blev det i alla fall och vi ska även ses nästa vecka..

Nu är det sovdags..

Vuxenpoäng..

Snygg Larzon sa idag att jag har fått vuxenpoäng. Jag har tydligen börjat bete mig som en vuxen människa med ansvar och allt sånt.. (vet inte om det kommit just nu men..)
Det hon syftade var hur jag har lagt upp mitt senaste skolprojekt- vävningen, och hur jag har arbetat för att portföljen kunde skrivas så systematiskt och även snabbt..

Vi diskuterade även hur mycket jag har vuxit dessa tre år (och då menar jag inte i cm) och hon har rätt, jag är inte samma person som jag var för nästan tre år sen.. Men som Snygg sa; man blir vuxen när man ska fylla 25! (?!? eller kanske inte, fick fylla i att jag faktiskt redan har fyllt det och väntar på nästa tal.. *ler*)

Innan sommaren är det iaf väldigt mycket som ska planeras och hända i mitt liv har jag tänkt.. måste ju ha något att göra till sommaren och efter det också.. Så planer måste börja att ta fart..

Jag fick en julklapp av mamma där man ska dra ett kort och sedan försöka följa det som står på kortet den dagen, idag lyder:
Oftast får man den kraft man behöver.

Våffel frunch



Idag blev det våfflor till frunch.. Sen lite städning och nu ska vi se film..

Lindy Hop..

Igår var jag jag på Lindy Hop.. Och det är en helt annan känsla än i buggen, och det märks på min dans.. Igår försökte jag verkligen känna efter rytmen, men det var inte alltid så lätt..
Men ju mer jag dansar Lindy desto bättre blir det, tror jag iaf..
Det är iaf väldigt kul och nyttigt att lära sig en ny dans. Sen är det ju Chim cham.. hmm.. en koreograferad dans som inte är så lätt att lära sig.. å jag är inge bra på den.. men får försöka öva lite.. :)

Igår efter dansen gick vi och tog en öl och pratade dans, och då insåg jag hur olika bugg- och lindysvängen faktiskt är..
Det var diskussioner om bugg/fox och våra socialdanser, om att dansa i rörelse runt golvet, och hur folk egentligen foxar nu för tiden.. Det var kul att höra lite andra åsikter än de jag är van vid diskussioner med mina "bugg"kompisar..

Redovisningarna är över..

Praktikredovisningen i fredags gick bra, det var kul att lyssna på vad alla andra gjort under sin praktik.

Min vävredovisning gick MYCKET BRA! Min lärare sa att det var den isärklass bästa redovisningen jag har gjort, jag fick en spontanapplåd och en annan lärare var väldigt nöjd med mina vävprover och mitt arbete. Det kändes verkligen jättebra att ha gjort redovisningen och jag är väldigt nöjd, det kändes väldigt bra..
Idag har jag lämnat in min portfölj, den blev helt okey..

Skönt med lite ledighet i helgen, men måste skriva ett pm om min C-uppsats som jag inte riktigt har grepp om än..
På tisdag börjar min sista kurs på denna utbildning. Då är det C-uppsats och examensutställning som hägrar under våren.. Den 17:e maj är det vernissage på Östergötlands länsmuseum, välkommen dit!

Ikväll blir det att swinga sina ben i Lindy Hop..

Trevlig kväll..

Plugg med händer och dator

Blev inget plugg med händer och symaskin ikväll..
Det blev plugg med händer och dator.. Jag har försökt att kategorisera och skriva info om proverna. Har dock lite problem med hur jag ska benämna vissa grejer.. Men får kolla med en lärare imorgon och hoppas att jag hinner iaf.

Nu ser ögonen i kors, så jag tänkte gå och lägga mig.. Imorgon innan praktikredovisning ska jag plugga med händerna och symaskin..

Sov gott..

1 av 26....

... veckor kvar att inte äta godis...
De första dagarna var lite jobbiga.. Jag längtade otroligt mycket efter saltagrodor med pulver i.
Men på nyårsafton kom vi på ett litet kikhål, som jag måste testa någon gång.. ;)

Idag har jag försökt stiga upp hyfsat i tid, lyckades sådär..
Hann inte plugga så himla mycket innan jag skulle till skolan för redovisning av praktiken.. Fick sitta och lyssna idag, min tur imorgon.. Det var väldigt kul att höra vad de andra har gjort. Jag blir väldigt inspirerad av de som har gjort fältstudier för att starta eget företag, gjort hemsidor och utvecklat sina visitkort.. Sådant måste och vill jag också ta tag i.

Nu ska jag skriva lite kom ihåg, sen blir det laga middag och sen måste jag plugga lite..

Plugga, det finns olika betydelser till det ordet. När många av mina kompisar säger att de ska plugga betyder det oftast; läsa väldigt mycket i böcker eller skriva en lång uppsats, eller ibland både och.

För mig kan det betyda det, men det kan även betyda att jag ska sy, eller väva eller ngt annat med händerna som jag gör. Och ikväll betyder plugga; klippa isär mina provbitar, fålla dem och sy fast dem på kartong.

Tillbaka i Lkpg..

Kom tillbaka natten mot tisdag. Har blivit dunderförkyld... Kroppen gör ont och har problem med andningen och snoken..

Men julen hemma var bara bra! Jag älskar Lule!! okey, alla väder är kanske inte alltid underbara, men jag trivs så bra där iaf!

Jag var mest hemma i Gammelstad eller på Hertsön.. Jag hann umgås lite med mina vänner, men hade gärna gjort det mer. Men jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. Många gånger var jag bara för trött för att idas ta mig från huset.

Jag hann iaf väva lite. Det känns bra. Fick ihop 5 prover. Men när jag gjorde sista, så ville jag inte sluta. Jag ville ju bara fortsätta väva, men då var det ca 4timmar till mitt plan skulle gå och jag hade inte packat än.. Så jag fick klippa ner väven.

Nyår firades med vänner med massa god mat, prat och spel. Men det kändes som att tiden gick alldeles för fort och att jag inte hann prata med alla jag ville ordentligt.

Nu måste jag ta mig i kragen för att plugga. Min praktikredovisning börjar imorgon och på måndag ska vävprojektet redovisas. Jag har fortfarande grejer att fixa, men förkylningen håller ett tröttsamt grepp om mig.