Hatar att sätta upp tavlor!

Ikväll har jag och Anders städat sov/syrummet.. Sen var det på tiden att sätta upp tavlor i kök och vardagsrum.. (Vi har bott i snart ett år i denna lägenhet och endast sovrummet har tavlor)
Jag hatar att sätta upp tavlor!!!
Anders är perfektionist och jag bryr mig inte.. Nu håller han på att sätta najtråd i några tavlor som ska upp.. Jag har spikat upp betongkrokar på väggen.. Det behövs tydligen en kvinnas hand på våra väggar för när Anders skulle spika fast dem, så gick de av och lossnade..

Näe nu ska jag kika på anders en stund till, sen blir det sängen..

Redovisning och utställningsbygge..

Sista redovisningen för kursen är slut!
Det gick bra och jag är nöjd..

Nu är det montern till utställningen som skall göras, och jag som inte har kunnat bestämma mig för hur den ska se ut, har smått börjat få lite panik.. Men i går fick jag lite tankehjälp och jag kommer att ta en idé som min lärare gav mig för nån vecka sedan, men som jag inte riktigt tyckte om.. Men nu har den fått smälta in och det blir nog ganska bra..
Jag och Anders har lånat jobbilen och varit och handlat rundstav, färg mm och mat.. Nu är jag hemma, ska äta lite snabbt och sen ska jag åka tillbaka till skolan för att måla rundstavarna.. Imorgon blir det borrning av podie och sen hoppas jag att jag får det till utställningslokalen..

Näe nu är det mat och sen bara börja grejja igen..

På fredag kommer mamma, moster och Fia hit.. Det ska bli jätte kul, men det är ganska mycket som ska hinna göras innan de kommer, så jag kan ägna mig helt åt dem..

matmatmat


Danshelg och troligtvis mardrömmar om symaskin..

Blev förkyld lagomt till fredagmorgon..
jobbade några timmar, stressade för dusch och fixade iordning mig för att sedan åka till S och P för att äta middag.. Anders följde med och åt men ville inte följa med och dansa..
Helgen har bestått av Stora dansfesten i Linköping.. Så fredagkväll var det dans.. Jag hade en bra kväll med många bra danser..

Lördag:
Jag jobbade, var inte så väldigt mycket folk, men det räckte, då jag var trött och förkyld.. Sen var det bara att åka hem och plocka ihop det sista.. Det kom ett gäng och grillade hos oss innan vi åkte på dans igen.. Anders stannade hemma även denna kväll..
Denna kväll var inte lika bra, men det var ändå en trevlig danskväll, banden var inte de bästa så det hade nog lite med kvällen i storhet att göra..

Söndag:
Stiga upp diska bort från gårdagens grillning. Sen var jag på skolan i drygt åtta timmar.. Jag kom hem vid halv nio, då åt jag middag och sedan satte jag mig vid symaskinen igen.. På skolan jag har sytt mina sadelskydd som jag har redovisning på måndag och tisdag.. Enligt schemat verkar det som att jag har min på tisdag.. Jag har produkter för redovisning, men kanske inte så många som jag hade planerat.. Jag har sytt hela dagen och det tar på krafterna..  Jag har ont i ryggen och är så trött att jag tror att jag kommer drömma mardrömmar om symaskiner i natt..

Näe nu väntar sängen..

Jag borde inte, har inte råd, men jag kan inte hålla mig..

Igår gick funderingarna hela dagen om jag skulle åka till Jönköping på kvällens dans. Det största anledningen att inte åka var ekonomin.. Borde verkligen spara pengarna.. Och förra onsdagens dans på Fröjden var inte så bra som jag hade hoppats på..
Jag kunde inte bestämma mig, så jag och S tog ett gemensamt beslut.. Japp, vi åker.. Jag kom hem 45min innan jag blev upphämtad, mat, dusch och fix... (börjar bli duktig på fixa snabbt..)

Dansen var väldigt bra.. De flesta av mina kompisar höll tyvärr inte med mig.. Men då fick jag ju dansa många danser med en rolig och "galen" kille.. Det är nog första gången jag har fått en låt dedikerad till mig: "she´s a maniac". (tror den heter så *ler*)
Jag var nog lite "galen" i slutet.. Men ojoj, va kul jag hade.. Släppte alla spärrar och bara dansade (kände att jag behövde det efter en vecka med lite strul)..

Mina sadelskydd börjar arta sig.. Jag känner att jag inte e helt borta.. Har dock inte tagit tag i den knepiga sömnadsdelen än.. Men det kommer..

Näe nu är det sydags!!

Opponering..

Idag har jag varit opponent och respondent.. Det var mycket jobbigare att vara respondent, för att höra all kritik är inte kul.. Helst något som man själv tror är bra, och så är det ganska mycket som ska ändras..
Kände mig helt knäckt när jag gick från skolan, men efter att ha pratat me min moster så känns det lite bättre..
Imorgon får jag Examinatorns anteckningar och det är då ändringarna kan göras..

Som ni ser så kom glasögonen idag också..

Snart ska jag iväg på kurs och dansa av mig lite agressioner/överblivna negativa tankar..

Glasögonorm hela dagen..

Glasögon vanligt

Dessa ska jag alltid ha på mig.. Det känns väldigt ovanligt.. men ska försöka. Jag har iaf på mig mina läsglasögon nu när jag sitter vid datorn.. Visst är jag duktig? *ler*

Glasögon orm..

Glasögon läs

Detta är mina läsglasögon.. Hur ska jag kunna komma ihåg att byta till dem?

LIVET- UTMANING

[Utmaning tilldelad av Ullis]

För 5 år sedan (2003) flyttade jag till min första egna lägenhet. Jag och Anders hade varit tillsammans i ett år. Jag jobbade på Ohlssons tyger och stuvar. Jag spelade basket i Gbbk, där jag också tränade ett flicklag födda 87. Jag, Ullis och Fia var till Gran Canaria.. Hösten 2003 gick min farfar bort och jag flyttade jag till Oslo för att jobba som au-pair.

För 3 år sedan, (2005) I april flyttade jag från min lägenhet till Anders. I Augusti flyttade jag till Bygdeå där jag gick på Dalkarlså folkhögskola, där jag även bodde. Jag dansade med UDI och började alldeles själv gå på socialdans. Jag sökte Shf på Linköpings Universitet (där jag nu går) 

För 1 år sedan (2007) letade jag och Anders ny bostad. Jag mådde inte så bra psykiskt och funderade på hoppa av skolan (vilket jag inte gjorde). Jag umgicks med massa trevligt dansfolk och dansade ganska mycket..,  

För 3 månader sedan mådde jag inte så väldigt bra.. Men jag lärde även känna en väldigt fin person som hjälpte mig mycket med att jobba med min självkänsla och mitt självförtroende. (Tack J!)  Jag hade också ett väldigt bra stöd från Anders och min familj.

Igår var jag och klippte och färgade mitt hår. Var otroligt trött, har väldigt lite ork att göra något skolarbete.. Jag och Anders hade myskväll och såg film.. 

Idag har jag planerat inför vernissagen vi ska ha med klassen och bestämt utställningsplats. Varit på skolan och haft en föreläsning om immaterialrätt. Jag har jobbat på Tygfabriken, ätit hamburgare till middag.. Varit trött och inte fått nån produkt gjord.. (Måste bara säga att jag mår mycket bättre psykiskt, och jobbar på det hela tiden)

Imorgon ska jag jobba på tygfabriken, eventuellt se BK Derby spela fotboll, eller så ska jag sy mina sadelskydd.. Middag blir det tacos! 

Om 1 år har jag troligtvis panik över vad jag ska göra när skolan är slut, då jag tar min kandidatexamen. Jag hoppas även att jag mår jätte bra och fortfarande älskar att dansa. Jag och Anders planerar för framtiden. 


Utmaningen skickar jag vidare till Annika ( http://afroannika.blogg.se/ ) och Kristin (www.kickans.blogg.se)


Nyklippt..

Nyklippt..



Idag har jag varit på frisörskolan på Ljunkan och fixat mitt hår... I mars var jag hos en frisör som skulle klippa upp håret lite, men klippte av det rakt.. Blev väldigt konstigt och jag var inte alls nöjd..
Men idag hade jag en jätte trevlig och ödmjuk tjej som klippte och färgade lite.. Jag är väldigt nöjd..

Denna vecka har varit tung.. Vet inte om det är för att uppsatsen är inlämnad, men det känns som all min ork har försvunnit.. Har inte kommit igång med produkten, för jag har helt enkelt ingen lust..
Vet inte riktigt vart jag ska hitta den heller..

Nu är det middag..

Inte många knop skolarbete..

men jag har sytt en klänning idag! :)

Jag förstår inte varför jag inte bara kan börja sy mina sadelskydd.. Jag vet ju att det inte är svårt eller ta väldigt lång tid.. men ändå blir det inget av..
Ska försöka sy minst två stycken idag..

Ikväll åker jag med några andra dansare från Linköping för att dansa på Fröjden i Jönköping.. Det är utedansbana och säsongensförsta dans till Casanovas.. Det ser jag framemot..

Näe kanske ska sy mina sadelskydd så jag kan dansa ikväll..

Det blommar och är sol i Linköping ibland..

Det blommar och är sol i Linköping ibland..



Jag och Anders gick en promenad i söndags i solen.. Här är vi i Trädgårdsföreningen.. Vill bara visa er hemma hur fint det blommar här.. Har många fina blombilder på datorn.. Det känns som sommar här ibland.. Fast idag blåste det och var inte lika varmt..

Men mamma och fia, välkommen till sommaren om några veckor!!

Jag och Annika i hängselbyxor

Jag och Annika i hängselbyxor



Vi är nog de enda i vår klass som har köpt hängselbyxor.. Här dummar vi oss lite för kameran.. *ler*

Utekravallen...

Utekravallen...



Så här fina var vi i fredags när vi skulle på utekravallen.. I våra sektionsoveraller eller hängselbyxor..

YEAY!!!

Uppsatsen är inlämnad!!!!
Men oj vad jag höll på igår.. När jag åkte från skolan vid halv fyra så tänkte jag att det är inte så mycket som ska ändras.. Så jag såsade på och gjorde massa andra onödiga grejer.. När jag väl satte mig ner så satt jag i många timmar.. Fick hjälp av Anders att ändra ord och meningsuppbyggnader.. (ibland hade jag en mening på två rader med ordet hon 4ggr)
Imorse hade jag ändå ett stort problem.. Hur får jag ihop mina två dokument (framsida och sammanfattningen + innehåll och resten) till ETT dokument.. Pdf hade jag hört talas om, och att det gick att fixa på skolan.. Mailade in två dokument strax innan nio som var deadline.. Sen ilfart till skolan och försöka fixa.. Hittade inget sätt.. försökte med hjälp, det gick inte bättre..
fick tips om att leta på google.. så det gjorde jag och hittade en bra förklaring..
Sen kom K upp och berättade ungefär hur man satte ihop två dokument.. Och jag fixade det!!! *såå glad*

Gjorde även om tant´s dokument till ett.

Nu ska jag ner till stan fixa glasögon, overall och sen jobba några timmar..
Ikväll är det utekravall!! Grillning före..

Imorgon ska vi titta på tävling i Köping.. tidig morgon.. ujuj.. undrar hur lina mår då.. :)

Hoppas ni får en suuper dag!! Det har jag planerat att ha!

Förvirrad B-uppsatsskrivare..

Får ett mail från min handledare och detta är hämtat ur en del av mailet:

Det ser MYCKET bra ut. Visst känner jag lite oro för vad examinatorn kommer säga,

Det första jag läste gjorde att jag hissades upp på en pidestal, men när jag läste nästa mening högg han ner pidestalen lika fort..
Det känns lite konstigt att skriva så.. Det är ju kul att han är nöjd och stolt över mitt arbete, men varför är han orolig? DET vill jag veta så jag kan ändra det.. Troligen är det för min litteraturgenomgång, som han inte visste vad jag skulle skriva på.
Pratade med programansvarig för att reda ut litteraturgenomgången.. Kände mig inte så mycket klokare när jag gick därifrån..
Än mindre klokare nrä jag pratade med min syster som inte heller förstod vad jag hade gjort.. Jag kände hur tårarna och ångesten ville komma fram..
Men när jag läste delar av mitt resultat, tyckte Syrran att jag hade min litt.genomgång där.. Så nu ska jag pussla lite, och så får vi se på opponeringen om jag måste göra om hela uppsatsen eller bara lite..

Jag känner mig ialla fall inte lika säker och trygg som jag gjorde i morse..
Men jag hoppas att känslan försvinner imorgon när den är inlämnad..

Uppsatsen snart klar..

Steg upp 06.25 för morgonpromenad men ändrade mig och satte mig och skrev uppsats istället..
Nu tror jag att jag har fått med alla delar.. Har mailat min handledare och kommer troligen att få ändra lite grann.. Min syster och anders får agera opponenter också.. ;)
Imorgon kl:09.00 ska den in..
Jag har suttit och försökt få en innehållsförteckning, men av någon konstig anledning går det inte att göra på det sättet jag alltid har gjort.. tror jag har fipplat med någon inställning.. Ska bara komma på vilken det var.. ;)
Jag känner mig ganska nöjd, men vet att det inte kommer kännas lika bra när andra kommer med sina åsikter.. men jag vill ju veta vad jag kan ändra så att den kan bli ännu bättre..

Snart blir det stan för att bestämma mig för glasögon sen lunch med S & S.. Efter det blir det mer finlir på uppsatsen och kanske börjar jag med min produkt som är sadelskydd..

Hoppas ni får en bra dag!

Jag vill inte vara med nå mer....

USCH!!!
Jag är så himla less på min B-uppsats om inspiration nu.. Resultatdelen är typ klar, men metoddelen har jag STORA problem med.. vet inte riktigt hur jag ska lösa det, för jag känner mig bara snurrig när jag läser i metodböckerna.. Men jag vet att jag inte är ensam om att ha det jobbigt med uppsatsen.. Men jag ska verkligen försöka lämna in min på fredag innan kl:09.00..
På fredagskväll har jag tänkt belöna mig med min första kravall för året.. :) Måste hinna sy bokstäverna och emblemen oxå..

När anders kom hem så var jag som ett barn som inte fått leka på hela dagen.. Det var som att mina godisar gett mig värsta sockerchocken, så jag var hyper..

Jaja.. ska försöka skriva en timme till.. Sen blir det middag och efter det ska jag vara hjälpdansare på en kurs..

Söndagens ros..

.. går till min syster!!
Jag är inte så väldigt bra på att skriva uppsatser och så.. Ikväll fick jag tips och råd av min syster med sambo, på saker jag borde ändra, lägga till och tänka på..
Nu känner jag att uppsatsskrivandet börjar ljusna lite..

Älsklingen har kommit hem!! *puss*

Nu väntar kudden på mig, morgonpromenad med A imorgon tidigt..

Sov gott!!

Udda lördagskvällsnöje..

Jag har just ställt undan damsugaren.. Det var dammtussar i i sovrummet/syrummet och köksgolvet såg inte alls inbjudande ut.. Så när klockan närmade sig halv tio tog jag fram damsugaren.. De flesta är väl ute på dans, eller krogen en lördagskväll, men inte jag inte.. jag e hemma å diskar och damsuger.. :)

Oj, vilket klokt beslut jag tog i torsdags.. Hela fredagen var det fullrulle i butiken, med varor och kunder hela dagen.. hann knappt äta lunch, tackar att M råkade komma in och kunde hjälpa till så jag fick äta..

Har även jobbat idag, och det strömmade kunder hela tiden.. Somnade en stund på soffan när jag kom hem.. hade tänkt plugga, men det orkade jag inte när jag väl ätit.. Kvällen har bestått av morötter och dip, tv och damsugaren..

Hoppas ni har en bra lördagskväll!!

Delmål avklarat + lite extra..

Jag har klarat mitt delmål, men då jag kände att jag hade lite energi över så fortsatte jag en stund till.. Nu får det vara nog..
Jag tror sängen väntar, så att jag orkar upp imorgon med.. Tror jag ska försöka mig på en promenad och lite plugg innan jag öppnar affären..

Sov gott..

dröm sött!!

Ingen dans ikväll..

Klockan är 21.00 och Zlips drar nog igång sin första låt för kvällen vilken sekund som helst på Yesterday utanför Stockholm..
Och jag sitter hemma.. Jag bestämde mig på förmiddagen att det är bättre att stanna hemma, kanske få lite mer pluggat och sova ordentligt, då jag ska jobba hela dagen imorgon, att jag har träningsvärk i hela kroppen gör ju att beslutet kändes lite lättare också... *ler*
Jag sparar ju pengar på att stanna hemma, och efter att just ha sett lyxfällan, känns det otroligt bra.. ;)

Jag hade ett delmål med min B-uppsats idag, och jag har inte riktigt nått det, så jag tänkte att jag ska sätta mig en stund nu..

Puss och kram

Tråkigt men sant...

"Bästa sättet att få ett arbete att verka svårt är att skjuta upp det."


Winston Churchill

Trött och träningsvärk..

Igår hjälpte jag S och P att flytta.. Det blev många trappor upp och ner och mycket bärande.. Dock så kom jag när de hade fyllt nästan hela första omgången i lastbilen (de tyngsta grejerna, säng, soffa mm..) men jag fick hjälpa till att bära upp de i nya lägenheten som låg högre upp än den förra..
Trött blev man ibland..

Åkte sedan på vailborgsfest, men stannade inte så himla länge, då jag är uppe denna tid för att plugga..

Idag: Träningsvärk i många olika delar av kroppen.. lite trött i ögat fortfarande.. Men jag måste verkligen plugga idag..

Ikväll.. hmm.. jag får åka med några till Stockholm för att dansa till Zlips på Yesterday.. Men jag kan bara inte bestämma mig.. Jag ska ju jobba hela dagen imorgon..

jaja.. dagen får utvisa..

Hoppas ni får en bra 1:a maj!!