Trött efter helgen..

Kl:18.00 kom barnen och ungdomarna till scoutstugan där vi skulle ha dansläger hela helgen..
Det var blandade åldrar från 9-16 och några helt nybörjare från de som har tävlat ett till flera år.. Så det var en salig blandning samlade.
På fredag hann vi med att dansa lite, bada i sjön (som jag inte kommer ihåg vad den heter), grilla korv och höra på spökhistorier.. Vissa av barnen och ungdomarna blev vädligt rädda..

De som känner mig vet också att jag är väldigt rädd för mörker och vad som kan hända i mörkret. Men det fick jag ju inte visa för barnen som såg upp till mig. Så jag fick ta mig i kragen och hålla modet uppe när vi gick i mörkret till utedasset som var i närheten av stugan..

På lördagsmorgonen blev ledarna väckta av barnen/ungdomarna kl:07.05.. Jag, A och några barn tog oss ett morgondopp för att väcka kroppen.. Efter frukosten var det bugglektion.. Sedan kom Sisu  "polarna" och pratade om kost, en tjej kom och höll en hiphop/street lektion, vilket var kul men lite svårt, vi paddlade kanot och badade.. Några barn fick åka iväg och rida. Vi lekte också en lek om vad man får ta med sig till ett buggläger.. Ojoj vad skojj vi hade när vissa trodde att de förstått leken men inte alls hade någon idé om vad den gick ut på..
Efter middagen var det limbo,foxtrotkurs och sedan hade ledarna gjort en "tipsrunda" i skogen där det råkade spöka lite..
Själv satt jag och en tjej i en kanot med en lykta och skrämde barnen.. Sedan var det chips, godis och mys..

Natten/morgonen mot söndagen hände intressanta grejer genom sömngångare, byte av sovplats och mindre roliga saker som getingstick..

Söndagen bestod av danslekar, bugg, limbo, städning och uppvisning för föräldrarna..

När jag kom hem var jag så slut att jag har legat i soffan hela kvällen..  Det blir sängen snart..

En rolig helg med trevliga människor, dans och jag har blivit lite modigare i mörkret..

Läger i helgen..

Om en timme blir jag upphämtad för att vi ska förbereda barn och ungdomslägret vi skall ha i helgen. Massa dans, lekar bad, ridning mm kommer att hända ute i en scoutstuga utanför Linköping.. Bara vädret håller sig bra..
Inte har jag packat än heller..
Skulle ju städa i dag också..  men har inte orkat.. Kroppen är öm från vurpan igår.. Har sträckt mig i nacken, massa blåmärken har börjat komma på kroppen, men annars mår jag bra..

Har gått igenom klädgarderoben.. När jag kommer hem måste jag gå igenom mitt syhörn och sygarderoben..

Skolan har börjat..
Jag ska väva hela denna termin. Utveckla mina kunskaper inom vävning och försöka få så stor material och teknikbank som möjligt..  Just nu känner jag mig lite osäker på hur jag ska börja, men det löser sig..

Praktik ska jag ha i 6veckor också.. v42-47.. Har fått plats i Molde i Norge, men även i Västerbotten och ev. i Östergötland.. har tänkt dela upp praktiken på minst två ställen.. Hoppas att jag kan komma upp till Norrbotten också en sväng..

Näe nu måste jag packa inför helgens äventyr..

Dumma cykel..

Blää...

har ramlat me cykeln igen.. Denna gång hade jag en sopkvast som jag höll i samtidigt som jag cyklade.. Mitt under lunchtid på Universitetet tappade jag balansen av sopkvasten och föll sidledes med cykeln.. Jag landade på långsidan av kroppen och lyckades hålla bort huvudet och glasögonen..
Många stannade och frågade hur d gick...
Blåmärken på benen och skrapmärke på armen.. Huvudvärk nästan hela dan..
Efter lunch blev det bara att slöa..

Jag hade inga planer för kvällen och blev glatt överraskad över att få middagsbesök av E som just flyttat hit..
Det känns väldigt bra att träffa någon som känner mig sen förut, även om jag har förändrats sedan sist...
En mycket trevlig kväll..

Dumma påsar!!

Jag och Anders cyklade till Tornby för att gå på IKEA och ICA Maxi och handla.. IKEA blev det inte så mycket då vi skulle handla mat också..
Inhandlingen gick bra men när vi kommit nästan halvvägs går papperspåsen som Anders har på cykelstyret sönder och maten faller ner på backen..
Jag lämnar mina påsar och åker till S & P som bor en i närheten och får två plastpåsar.. Vi packar om när jag kommer till Anders och fortsätter hemåt.. När vi har cyklat inte ens 5min går ena plastpåsens båda handtag sönder för Anders och vi får användning för den andra påsen jag fick från S, men samtidigt går ena handtaget från den andra påsen från anders styre sönder.. Men den gick ändå att cykla hem med..
Så denna hemsresa tog lite längre än tanken var och lite bökigare också..

Men nu har vi mat hemma iaf!

Illa, jag mår illa!

Usch! Nu mår jag lite illa..
Lunch: kebabtallrik med pommes, efterrätt glass från Bosses glassbar..
Middag: äppelpaj, tvsnacks; godis..

Har knappt ätit något vettigt på hela dan, frukost och några frukter.. Men som man bäddar får man ligga..
Har ätit så mycke godis att jag mår illa, och hoppas att jag inte har sug på det på ett tag..

I morgon börjar mitt nya nyttiga liv.. Jag ska ta bort allt godis och fika, och försöka börja träna mer regelbundet..
E lite less på mig själv nu.. Men endast jag själv kan göra något åt det... 

Nu väntar sägen och imorgon är en ny dag!!!

Positiva tankar..

Dagen har bestått av många negativa tankar..
Det blir inga danser på 3 veckor och det gör att humöret blev dåligt..
Några motgångar som egentligen inte borde vara så stora..
Men dagen idag var fylld av negativa tankar..

Efter middagen åkte jag, S, A och P till Norrköping för en föreläsning som handlade om positivt ledarskap.
Det var en av de bästa föreläsningar som jag har varit på. Karln som höll föresläsningen såg ut att vara en riktig tråkmåns, men var så intressant och rolig att det var så himla bra..
När jag kom hem hade jag ett leende på läpparna och kände att jag kunde vara mer positiv än tidigare på dagen..

Tänkvärt är iaf:

* Alla tillstånd smittar! (Om du är positiv och glad, så blir andra det också så småning om)
* Du duger dom DU är!
* Se möjligheterna istället för problemen!
* När du får en positiv tanke om någon, ge komentaren högt på en gång.
* Ge beröm!
* Folk gör inte som man säger, folk gör som man gör.

Även om jag personligen den senaste tiden varit ganska dålig på positiva tankar, ska försöka ändra mig.. Det är ju så himla mycket bättre att vara glad och positiv..

Försök att glädja andra!


skolan börjar snart igen..

Så är det...
På torsdag drar det sista året på SHF (Slöjd, hantverk & formgivningsprogramet) igång..
Det ska bli kul då vi denna termin kommer att arbeta på egna projekt som vi ska vidareutveckla och ha praktik i 6 veckor. Nästa termin kommer vi att skriva C-uppsats och göra en examensutställning..
Allt detta ska bli väldigt kul och det ska blir intressant hur jag löser mitt sista år.. MEN, det är otroligt skrämmande.. Jag måste komma på någon teknik eller material som jag vill arbeta med hela terminen + att jag måste hitta en eller flera praktikplatser för mina 6 veckor (eller 5 iaf, då jag tänkte åka utomlands en av dem) och det gör att jag får ont i magen och blir orolig över att jag inte kommer att klara mitt sista år..
Jag har ju testat många olika tekniker och material dessa två år, att jag inte har specialiserat mig på något, vilket gör att jag känner mig osäker inför kommande kurs och sedan framtid..
Men jag ska försöka göra ngn slags mindmap på vad jag kan tänkas vilja arbeta med denna termin + vars jag vill vara på praktik..

Jag har iaf fått en plats på Lindy hop nybörjarkurs, så dagen har iaf börjat ganska bra!


Tysta leken..

Igårkväll fick jag ett infall att jag skulle vara tyst..
De flesta som känner mig vet att det inte är ett vanligt fenomen hos mig.. =)
Anders som är van att det är jag som pratar i vårt förhållande blev lite frustrerad och panikslagen, när jag bara log åt honom och inte sa ett enda ord..
Först tänkte jag att 10min borde jag ju kunna klara iaf.. Anders försökte med olika medel få mig att försäga mig men det gick inte.. Jag tecknade ibland, men Anders var väldigt dålig på att förstå..
När det hade gått 40min var jag så sugen på glass att jag frågade om vi inte skulle köpa.. Anders blev lättad av att det inte bara var han som behövde prata.. =)

Dans och kurs..

Nu har folk (läs moster och mamma) börjat undra om jag inte ska skriva blogg snart..
Men jag har inte riktigt haft lust att skriva.. Inte varit inspirerad..

Men jag får väl skriva några rader..

I veckan har jag varit dansledare för barn på Sportis Camp. Det är en prova-på vecka för barn att prova olika sporter, tex: klättring, fäktning, judo, frisbee, rugby, tennis, friidrott, inlines och dans. Så jag och två till från vår klubb: Linköpings bugg och rock´n roll (
http://www.lbrr.se/) har varit ledare och försökt få barn från åk:4-7 att dansa bugg, och deras ledare som ca varit 16-19år.. Det var lite svårt att få vissa killar att vilja dansa, då det inte anses vara coolt att dansa,.. Men de flesta barnen tyckte att det var kul..
Jag har varit med och hjälpt till och lärt mig hur jag ska bete mig när jag håller kurs.
Jag ska hålla i nybörjar barnkurs!!
Jag är riktigt nervös, då jag aldrig hållt kurs tidigare, men jag och S kommer nog klara det bra.. Igår så träffades vi och pratade igenom hur vi skulle göra med kursen.

Idag har vi haft avslutning med sportis camp och det har varit kul och lärorikt..

Nu blev det ett inlägg med mycket dans..
Jag ska som sagt hålla kurs, men tyvärr blir det nog ingen mer dansträning för mig då jag inte hittar någon kille att parträna med..
Lindy hop har jag tänkt gå en nybörjar kurs, men inte heller där hittar jag någon att dansa med.. Så nu letar jag efter både lindy hop och bugg partner..
Men socialdansen kan ingen hålla mig ifrån, var till Fröjden i onsdags och dansade till Zlips, det var en mycket trevlig kväll.. Nu får vi se när nästa danskväll blir..
Övik är fortfarande  lite osäker, men tror att sovplats löser sig.. Resan borde göra det me..

Regnigt i Linköping..

Nu har jag varit i Linköping en vecka.. Hade tänkt lägga upp lite fler bilder från min sommar, men de är på datorn i Lule, och jag har inte fått dem än..

Veckan i Linköping har bestått av regn och jobb..

Idag skulle jag hjälpa till och måla SSHF:s logga i märkesbacken på Universitetet, men det regnade så mycket att vi fick avbryta..

Så jag åkte hem och bakade bullar och såg på Askungen.. När vi var och storhandlade i veckan så köpte jag Disneyfilmer: Askungen och lilla sjöjungfrun.. Har så länge velat se Askungen, och som många vet ljuder: vi ska sy och vi ska klippa... när min mobil ringer.. Tycker den är så söt..





                                          


Jag och Anders har sett OS och basket Usa-Kina.. Det fick mig att sakna basketen och kände lite lust att börja träna igen.. Tyvärr så håller väl inte mina knän för det nå mer..

Orkar inte blogga nå mer idag, fick nyss veta att boendet till Ö-viksmaran jag trodde jag hade, har jag inte, så nu står jag utan, och blir osäker om det blir ngn mara..