Nyårslöfte..

Jag brukar inte lämna nyårslöften, men eftersom jag har gjort en vadslagning med Anders och E, så blir det även mitt nyårslöfte...

Jag ska inte äta godis på 6månader!!

För er som känner mig, vet också att det kommer bli ganka jobbigt.
Till vadslagningen:
Vid vinst får jag en helhelgsbiljett till dansmaran i Övik.
Vid förlust får Anders och E en finlandskryssning med resa fram och tillbaka...
(jag vet att jag förlorar mest på vadet, men det är ju för en god sak, jag måste få bort småätandet av godis hela tiden.)

Home sweet home..

Hemma i Lule igen..
Tog nattåget mot Lule på måndag em. Delade kupé med två spanjorskor och en tjej från Belgien. Två av dem bodde i Köpenhamn och var på en minisemester för att se riktig vinter med snö i Kiruna och Abisko. De skulle vänta några timmar i Lule innan tåget tog dem till Kiruna. De frågade mig vad man ska se i Lule, och jag svarar naturligtvis Gammelstad och Kyrkbyn. Så jag erbjöd dem att visa dem och sedan skjutsa dem till Tågstationen. Ett trevligt möte med tre främmande tjejer. Engelska fick jag prata också.. Och jag behöver verkligen öva..

Annars..
Då har jag satt upp en väv på ett ålderdomshem i Gammelstad där min mormors PROgrupp har vävstuga. Så jag har suttit där några dagar.. Det känns tungt att gå dit, för jag har inte sådan stor motivation. Men jag har inte några speciella krav på hur mycket jag ska göra, utan gör det jag hinner, och det känns skönt.

Julklapparna e inte riktigt klara, svårt att veta vad man ska ge vissa.. Men några dagar kvar..

Det är iaf otroligt skönt att komma tillbaka igen. Skönt också när det blivit lite kallare och det inte är snöslask.. Halkade tidigare i veckan och skrapade knät lite, men inget direkt överraskande för den som känner mig. ;)

Nu ska jag iväg till P i Pite, ska bli kul att träffa honom..

Snö i Linköping..



Denna bild är taget kl:08.00.. Och det snöar!! Inte bara lite grann som vi har haft tidigare, utan riktigt med snö! Det är till och med lite svårt att cykla ute nu.. Vilket jag fick erfara i morse..
Ni som känner mig eller läst min blogg vet att jag har haft lite oturligt med min cykel.. Vi har legat på backen några gånger, vissa har det gått bättre än andra.. Denna dag har det gått bättre..
Jag tog det otroligt försiktigt hela vägen till skolan, och tänkte mig noga för när jag cyklade om någon, så att jag inte skulle få sladd av spåren. Och extra försiktigt tog jag det i Vallabacken nerför.. Och jag tänkte; Himla vad duktig jag är idag som inte har ramlat nått. Tjji fick jag! När jag skulle svänga in och parkera cykeln mot cykelstället, jag hann tänka att oj, det verkar som att de cyklar som står har varit över natten, för det är inga cykelspår och BAM, så ligger jag på bacekn.. Jag hade ryggsäck så jag slog i den.. Gjorde inte illa mig, förutom att jag ev. känner lite i huvudet.. Men det kan även vara min stress för att hinna klart skola..

Annars då.. Har tokmycket att göra denna vecka. Vid middagstid på måndag åker jag mot Lule, och då vill jag vara klar med mina provlappar. Så jag har varit på skolan ca 10timmar + - varje dag.
jag har skrivit några inlägg på
www.kravallslojd.se men känner tyvärr att tiden inte riktigt finns för att komma på massa bra saker.. måste nog skriva nått idag oxå..

Men nu blir det vävning...

Kravallslöjdsbloggare v.50

V.50 ska jag gästblogga på www.kravallslojd.se .
Jag kommer att skriva mest om vad jag gör i skolan, men det kommer säkert bli lite tankar om mitt hantverk, framtiden mm..
Ta en kik där om du är intresserad av mina tankar om sjöld och hantverk..

Jag träffade tomten men glömde ge min önskelista..

Igår när jag, A och F fikade på stan träffade vi tomten.. Jag som fortfarande är lite rädd för honom ville egentligen inte vara med på bild, men han blev så glad då han såg mina stövlar att han bad snällt om en bild..
Jag glömde ge honom min önskelista, så jag lägger upp den här istället..




(Uppdatering kl:22.07)

* Pyjamas ( kortare byxor + topp, eller bara topp)
* Gilmore girls (dvd) säsong 5-7
* Bok: Varp och inslag (2008) (äldre version går även bra)
* Garnnystare
* Presentkort till smink (ev. sminkning)
* Mascara Kanebo 38 "grader" C
* Guldsmedssåg
* Böcker om att starta eget (finns på
www.starta-eget.se)
* Kläder
* Biocheckar
* Pengar
* Overlockmaskin (bidrag till)
* Prenumeration på tidningen Hemslöjden
* Prenumeration på tidningen Vävmagasinet
* Prenumeration på tidningen Ingelise, Allt om Handarbete 


Köpenhamn, skola och vävtjaffs..

Måndag och tisdag var klassen till Köpenhamn. Vi var på Dansk design Center, Glyptoteket, Den svarta diamanten, Nationalmuseet och massa mer..
Det var mycket promenerande och fötterna var svullna efter det.. Ont i benhinnorna fick jag också..
Det var väldigt mycket intryck från den resan, både utställningsdel och objekt..

När jag kommit hem har jag bråkat med Östen (vävstolen) men till slut fått till det.. Nu måste jag bara ha tid att väva... Vilket jag inte har idag då vi har utställningskunskap hela dagen.. Oups,, börjar visst nu..

Kort och koncist..