Äntligen klar!!!

Portföljen är äntligen klar..
Den skulle egentligen in i fredags, men vi fick veta att det inte gjorde något om den lämnades in idag.. Så idag har jag lämnat in den..
Gick tidigare från lektionen idag, då jag inte känner mig helt pigg.. har varit trött hela dagen, kändes som att jag skulle somna vid lunchen..
Jag får INTE bli sjuk!!!
På torsdag åker jag uppåt landet, vi kommer attt åka till Bollnäs, sova där och åka vidare mot Ö-vik.. För det är Ö-viksmara i helgen!!!!!!!!!!
Massa dans å träffa syrran och E.. ska bli kul!

*läängtar*

Bild 8

Bild 8



Så här blev bild nr 8. Textcitat med ett schablontryck..
"Att själv göra undersökningen; själv finna de antydda felen; själv uttänka de föremål man utför...
...själv trevande finna det rätta, det fullkomliga arbets- och uttryckssättet, detta är verklig uppfostran, detta leder till äkta bildning."
Jag gjorde även två andra textcitat med schablontryck, men valde endast att visa 8 st på redovisningen..

De texterna jag har tagit är citat som Ellen Key har sagt/skrivit i hennes böcker.. De jag har läst är: Skönhet för alla och Ett hem för själen, Ellen Keys strand, men även tittat i Barnets århundrade.

Nu återstår att skriva min portfölj där jag berättar hur denna kurs har gått, och vad jag har lärt mig av detta.. Den ska vara inne på fredag, så till helgen är denna kurs avslutad men samtidigt så börjar jag nästa kurs på torsdag..

Snöflingorna faller i Linköping!!

Redovisningen blev avklarad just före lunch..
Det gick bra, det blev en väldigt personlig redovisning där jag släppte in mina klasskompisar in i min "själ".. Så nu känner jag mig väldigt nöjd, och ska bara njuta av att lyssna på de andras redovisningar i eftermiddag..

Nu faller snöflingorna utanför fönstret.. har ingen aning om de har tänkt stanna, men välkommna är de ialla fall..

Snart börjar redovisningen igen..

Kram

Bild 7, Ellen Key matta

Ellen Key matta



Ett citat från Ellen Key: "På golvet måste man då i regel begagna gångmattor. Och för detta ändamål äro de gamla trasmattorna de starkaste och kunna även bli de vackraste ifall man färgar trasorna i två samman stämmande färger och låter dem bilda ett mönster."

Jag har vävt en matta i en bildvävsram, som är 40¤20cm.. Sedan har jag även broderat en snöstjärna som symboliserar mitt eget arbete..

Nu är det bara bild nr 8 som saknas, och inte riktigt finns än, men jag ska ta mig till skolan och se om jag kan få lite ideér.. Sen så ska jag försöka göra om Snöstjärnan med text..

Imorgon är det redovisning..

Bild 6

Bild 6



Detta är bild nr 6, som jag gjorde färdigt tidigare idag, innan jag insåg mitt misstag.. Men jag försöker att inte brytas ned helt av det.. Jag har två bilder till att göra klart, så de ska bli färdiga innan jag tar tag i det lilla felet som gjordes..

Texten är iaf: Den, som själv angriper, har ingen rätt att klaga över mothugg. Men däremot har den, som själv alltid stridet med öppet visir och blanka vapen, rätten att mötas av samma stridssätt. Skrivet på papper och ett schablontryck..

Ett stort tack till min underbara moster som ger så mycket stöd!!! *kramar om*

Fiiiiivaaaaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

USCH!!!

Nu blev jag otroligt ledsen..

Har just gjort färdigt bild nr6, då jag inser att bilden med en snöstjärna och text, är fel... Jag har skrivit fel!!!
Så nu är det bara att börja om.. Jag varken vill/har tid eller lust/ork.. Vill bara slänga allt jag har i backen å riva sönder det...
Så mycket för att jag var så glad och nöjd idag.. Nu är det tre bilder igen som inte är klara!!!

*BLÄÄÄÄÄ*

Så här långt har jag kommit..

Jag känner mig inte så jätte stressad idag..
Igår hade jag 4st bilder klara, och nu på förmiddagen har jag gjort den 5:e, elden..

3st bilder återstår och 2st är klara i huvudet.. Fattas bara en..
Men vi får väl se vad som blir..

Nu är det lunchdejt me S och S..

Moster: jag har varit duktig att inte sitta vid datorn så mycket.. mest för att leta info och komunicera med mina klasskompisar som också sitter me sina uppgifter på egen hand... =)

Kram på er!!

Bild 5, Eld/Brasa

Eld/Brasa



Elden/Brasan betydde mycket för Ellen, då den lyser upp mörkret, men också där berättades sagor och lästes böcker på kvällarna..

Bild 4, Fönster

Fönster



Detta sa Ellen Key: Varför är ett ljust, lätt draperi omkring ett fönster vackrare än ett tungt mörkt? Emedan det senare strider mot avsikten med fönster, som är att släppa in ljus.

Jag har gjort (själv, men lite hjälp) en fönsterram med en bild som jag själv har tagit när jag var hemma i höstas och vilade upp mig..

Bild 3Snöstjärna

Snöstjärna



Snöstjärna med texten Vid valet av dylika konstsaker måste jag naturligtvis taga vad jag själv finner vackert, ej vad jag vet att andra finna vackert. Ty det är med mina egna ögon, icke med mina bekantas, jag med dessa ting skall glädja.
(Maskinbroderad stjärna)

Bild 2, Grön sjal

Grön sjal



En grön sjal att dra över huvudet 30min varje dag för att komma tillbaka till lugnet (meditation)

Snöstjärna på nära håll

Snöstjärna på nära håll


Bild 1

175145-26



Detta är Norrbottens natt, med stjärnorna som lyser upp i det mörka.. + En snöstjärna, som för mig symboliserar "hem"/Norrbotten = lugn

Som man bäddar får man ligga..

På måndag ska mina uppgifter vara inlämnade om Ellen Key.. Det ska vara 8st "bilder" i A3 format.. Jag har 1st helt klar!!!
Innan jag går och lägger mig ikväll har jag förhoppningsvis 3st!
Ni som kan räkna matte förstår att jag har några att göra på endast några få dagar.. Plus att jag jobbar fredag kväll och hela lördag.. Men men.. Som man bäddar får man ligga..
Vissa kompisar gör enklare pappers plancher/bilder, medans jag ska vara så ambitiös att de jag gör är i textil, och de tar längre tid..
Jaja.. kanske ska ta och sätta igång..

Steg upp helt av mig själv kvart över sju, så jag har hunnit äta och diska innan klockan var åtta.. Är stolt över mig själv.. Men nu får jag nog lämna datorn.. Måste ta tag i katastrofen med en av mina bilder som uppstod igår..

Kram Kram

Vars är Vintern?????

Idag steg jag upp relativt tidigt för att hinna brodera lite.. Igår var jag och inhandlade lite material, så jag satt och broderade ganska mycket igår eftermiddag och kväll..

Jag och F tog en promenad på förmiddagen, och solen sken, gräset var grönt, jag hade tunna fingervantar, buf och täckbyxor!! Det är klart att det är skönt om det skulle vara i oktober eller så, MEN INTE I JANUARI!!!

JAG VILL HA SNÖÖ!!!

jag är nog lite kinkig, och många här tycker inte att snön behöver komma, men det är annars så tråkigt.. Igår så regnade det.. i januari??

Längtar till snön!! hoppas den finns till påsk i Lule iaf..

Näe, måste brodera så att jag kan dansa ikväll..

Personligt rekord!!

Aldrig har jag packat upp min resväska så snabbt som dagen efter... Och inte bara en väska, utan jag hade två resväskor..
Det är väl så när man inte vill plugga, då gör man massa nyttiga saker istället.. och jag fick för mig att packa upp resväskan..

Har faktiskt hunnit plugga lite också, och jobba på tygaffären..

Tillbaka i Linköping..

Igår kom vi tillbaka till Linköping.. hann precis med tåget från Arlanda (tur att det var försenat)..
Lägenheten var intakt, och posten var sorterade efter post och reklam.. Blommorna var fina också, nästan bättre än när jag sköter dem.. Måste ge våra grannar ngt som tack för att de skött om vår lägenhet..

Idag har jag gått en promenad.. Måste börja med ett hälsosammare liv nu när jag kommer tillbaka.. Det har varit väldigt mycket godis, fika och kvällsmackor hemma.. Måste ta mig i kragen igen.. Jag klarade inte mitt viktmål, så jag hoppas att jag gör det under våren..

Nu måste jag sätta mig ner med Ellen Key.. måste måste måste...

Nyår och dagarna hemma..

Under tiden jag varit hemma, har jag hunnit på tre danser i Skelefte.. har haft bra danser, men den bästa var i fredags när det var Blender och Zlips nonstop.. Är lite kluven över danserna i norr, då jag inte känner så många, men så är lite några guldkorn som gör att det blir så himla bra kvällar...

Nyår firades hos U och E, med trerätters middag, massa prat och trevligt sällskap.. Några gick till Universitetet för att fira in tolvslaget och få se raketer.. Sedan fortsatte festandet och det blev tidigt på nyårsdagsmorgonen innan vi kom oss hem, med våran privat chaffis.. =) Jag hade ett väldigt bra nyårsfirande...

De lediga dagarna jag har haft före jul, mellan jul och nyår och efter nyår har gått upp och ner.. Jag har försökt träffa kompisarna, familjerna, både min och Anders, hälsat på i S och P´s nya lägenhet i Vännäs, och försökt plugga.. Ellen Key är inte att leka med.. Att ta det lugnt har jag försökt också men inte lyckats så väldigt bra med.. Har haft en stress inom mig att hinna och göra så många saker..

Imorgon bär det av tillbaka till Linköping, och jag hoppas att snön hittar dit..

Kram

Jul i stugan..

Jul i stugan..




Jag vet att jag inte varit så duktig på att rapportera om min vistelse i Lule.. men det har inte funnits ork att skriva..

Julen firades i stugan och det var lugnt och skönt.. julafton med mina föräldrar, kusin, hennes föräldrar och vår mormor.. Vi såg Kalle, åt god mat, dansade och sjöng julsånger för grannarna som trodde vi var helknäppa, spelade julklappsspel och öppnade julklappar.. Sedan avslutade vi med julgröt.. Mysig kväll..

Juldagen firade vi min moster som fyllde 50, med närmaste släkt..

Annandagjul så åkte vi skridskor på Råneälven, men det hade kommit lite snö på den blanka isen, men det gick ganska bra ändå.. Dock så lät isen lite grann så att vi trodde det var en ubåt under.. =)

Allt som allt en riktig mysig jul, och jag hoppas att vi gör om det nästa år igen..