Paus

Har inte haft någon ork eller lust att skriva på några dagar.. Så jag tar en paus från bloggen.. Vi får se när jag får tillbaka gnistan..

Vänner

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall  förhålla dig till denna person.

När någon kommer in i ditt liv av en orsak, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en utfordring, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.
Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!


De är där för det du behöver dom för. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på ett till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att erat förhållande tar slut. Ibland dör dom, andra gånger lämnar dom dig.

Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.


Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att dela
med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!

Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje.Tro på det* Det är äkta! Men bara för en period.


Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv. 
 

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.

(Detta är ur ett kedjebrev jag fick för några månader sedan)
 

Nu är det sommarlov!

Igår förmiddags lämnade jag in både B-uppsatsen och portföljen..
Nästan på en gång uppsatsen var inlämnad kom jag på saker som jag skulle ha ändrat.. Men, nu är det gjort, och jag kan inte mer än få ändra igen.. Det är inget jag behöver tänka på nu, det kommer när det kommer..

Igårkväll träffades vi ett gäng på ca 20pers på en restaurang i stan. Det var en överraskningsmiddag för en danskompis som har tagit examen från fritidsledarprogrammet. Han hade ingen aning om vad som skulle ske, och det var några tjejer som hade dragit i trådarna.
Det uttrycket som han gav när han såg oss var obetalbart. När  man sedan ser hur rörd och lycklig han blir av en sådan gest gör mig så lycklig. Visst vi hade samlat ihop pengar till middagen och present, men det kändes inte som att det var det som betydde något för honom.
Just att få se glädjen i den gesten vi gav honom, att samlas vänner både från Lkpg och andra ställen det var väldigt rörande..
Sedan hade väl inte resan för arrangörerna varit helt smärtfria, när de skulle tisslas och tasslas, att byta hans jobbpass mm hade inte varit helt lätt utan att han fick reda på något..

Det var en god middag med mongolian barbecue som sedan avslutades på uteserveringen på Stora torget..

Nu har jag bestämt mig för att jag är klar!

Kl:23.30:
Nu bestämmer jag att jag är klar!

Imorgon måste jag upp ganska tidigt iaf för att åka till skolan och skriva ut alla papper så att jag kan lämna in dem..

Vet inte hur länge jag hade suttit om jag hade sölat på ännu mer idag än vad redan gjorde...

Sov gott!!

Paniken kommer krypande..

  • Stress och panik för att det är mer arbete än vad jag hade planerat..
  • Panik för att jag inte förstår och kan läsa vad examinatorn menar på alla ställen!!
  • Stort Abstinens efter godis!!!! (försöker hålla mig, lyckades igår, måste lyckas idag)
  • Förstår inte vart jag har tagit en del av texten i mitt arbete, måste ha referens men har ingen aning om vilken bok jag har tagit det ifrån!!!
  • Vill vara ute i solen!!
  • Vill vara färdig med allt skolarbete!!

Så OMOTIVERAD!!

Egentligen har jag inte så jätte mycket att göra.. Men jag kan inte hjälpa det.. Jag är så himla OMOTIVERAD att göra ändringarna på min B-uppsats..
Steg upp efter sju för att komma igång i tid och bli färdig tidigare på dagen, än att sitta sent på kvällen.. Började kanske skriva kring nio, men oj vilka stora koncentrationsproblem jag har.. Jag ändrar lite små grejer, men försöker undvika de större (där jag måste börja tänka ordentligt)..

Portföljen e i princip färdigskriven. Ska bara kolla igenom den en gång till.. Sen är det lite bilder mm som måste fixas..  Men jag gör aldrig så avancerade portföljer och det har ju gått bra för mig iaf.. ;)

Näe nu ska jag skala mig en morot, och sedan jobba fram till lunch.. Får se hur långt jag hunnit då..

Första doppet i år!



Här är jag och S i vattnet.. Jag hade lite lättare för att komma ner... =)
Det var ett fint ställe bortanför Kagakyrka... Jag ska nog försöka ta med Anders på en cykeltur dit någon dag..
Vattnet var skönt..
Det kändes väldigt konstigt att bada i början av juni.. Men skönt var det!!

Vill inte skriva portfölj eller uppsatsändringar..

Nu har jag blivit flyttad på nå grejs i blogg.se.. jaja.. får väl se hur jag hittar hit nästa gång...

Bläää.. det går inge bra att skriva..
Tvingade mig att skriva igår.. Då fick jag ihop en sida iaf.. Nu är det ett maxantal på 5sidor.. och det går egentligen ganska snabbt att skriva, men det ska ju vara relevant att läsa också..

Jag och A sitter i skolan och försöker skriva, men vi surfar väldigdt mycket på nätet båda två.. =/

Jag ska försöka börja ändra lite på uppsatsen istället så får jag se om jag får något gjort..

S ringde och hon och P ska iväg och bada och jag får följa med!!!! Så jag ska bada för första gången iår!

Näe ska plugga lite nu..


*kram*

Långt mellan Lule och Linköping..

Nu är det lite drygt 4 timmar sedan mamma, moster och syster for och jag har inte fått nått gjort.. Så fort taxin åkte kände jag hur tung i kroppen jag blev och deppig..

De kom i fredags och då var jag tvungen att fixa lite skolgrejer, men sedan tog jag resten av dagen ledigt och åt lunch i Trädgårdföreningen och tog det lugnt.. Vissa i sällskapet tycker inte om solen, så de satt på en parkbänk i skuggan.. Det blev lite affärer besökta också..
Middag hade Anders fixat, couscous med heta kikärter och kycklingklubbor.. Gott var det och vi lyckades imponera på alla tre.. :)
Film på kvällen..

Vernissage på lördag (kommer ett eget inlägg)
Jag var på Rudholms nästan hela dagen, medans de andra gick på stan, där jag mötte upp dem och tittade på när de shoppade..
Till middag blev det mongolian barbecue.. Många små rosa koppar blev det.. (mums)

Idag blev jag väckt vid halv nio att min mamma hojtade till så att alla skulle vakna.. Anders fick lov att somna om, medans jag steg upp.. Vi promenerade till Gamla Linköping, många fina hus (skulle vilja bo i ett sådant) men affärerna hade inte öppnat..
Vi hann med att sitta i solen en stund sen lunchade vi sallad och sedan kom taxin..

Det har varit väldigt kul att ha dem här, och det kändes naturligt, även om det var klagomål på att jag hade "lurat" moster genom att inte säga att det gick buss från oss, så att de fick gå, och att det var lite trångt i vardagsrummet.. Men det är sånt man får räkna med!
Men det var jobbigt att se dem åka, även om vi kommer hem om 2,5 veckor, så är det jobbigt att veta att det är så långt mellan Lule och Linköping..

Har inte velat göra nått alls idag.. låg ute på balkongen en stund, men då vi har sydläge på balkongen så blev det så väldigt varmt.. har gnällt åt anders.. Ringde A en stund, men inte ville hon "rasta" mig.. Dock blev jag påmind om att jag ska lämna in mina arbeten på torsdag.. Det är inte många dagar kvar.. *suck* Men sen är det skolledigt flera veckor!!