Bara tjorv + helgens dans..

Nu är det femtioelfte gången jag skriver detta inlägg.. Har försökt hur många gånger som helst, men varje gång jag klickat på publicera, eller på ngn annan knapp så har allt försvunnit. Nu har jag faktiskt skrivit detta i word, för att kunna skicka in det en gång till om det behövs.

Jag hade tänkt berätta om min danshelg, som var himla kul..

 

Lördag:

Jag och Sandra skulle till Kupolen för att dansa till Bhonus och Scotts. Jag var lite skeptiskt eftersom det var pub i samband med dansen och jag aldrig hade hört banden förut. Men jag blev glatt överraskad. Det var lite folk i början, men det kom mer efter en stund och det var många jag kände igen från Sportdansklubben. De flesta danserna jag brukar gå på, får jag bjuda upp de flesta danserna för att få dansa. Men i lördags så blev jag uppbjuden mycket mer än jag brukar bli, och det var en positiv överraskning. Det var tom så att jag fick nobba några, eftersom jag inte orkade pga förkylningskänningar och början till skavsår på trampdynan... Jag har blivit nobbad tidigare (av okey anledningar) men det är aldrig kul. Så det kändes väldigt konstigt att nobba. Men jag gjorde inte det för att jag inte ville dansa, utan för att jag inte hade orken. Men sen kommer frågan, när kan man bjuda upp/bli uppbjuden igen utan att verka otrevlig? Det har jag inget svar på, utan kan säkert ha verkat otrevlig, men det var inte min mening. Jag tyckte att båda banden spelade bra, men mest imponerad blev jag av Scotts. Det var bra för att de ska spela på Öviksmaran till helgen.Det var i alla fall en trevlig danskväll.

 

Söndag:

Tog det lugnt på dan med Anders och Erik (hans bror som var på besök) med film och våfflor. Sedan tog jag mig till Ljungsbro för att dansa till Titanix. Även detta band hade jag aldrig lyssnat/dansat till. Även denna dag var jag skeptisk. Jag måste erkänna att jag dömer efter namnet, men jag kan också erkänna mina misstag. Och även Titanix var helt okey band att dansa till. Jag tyckte dock att vissa av deras bugglåtar kunde varit snabbare, och deras foxtrot kunde vara lite långsammare. Men det blev bättre under kvällen. Men i övrigt så var det en rolig dans.

 

Summering: En bra danshelg, men hoppas på en ännu bättre till helgen när det bär av till Övik, för Öviksmaran..


Tjejmiddag med paj

Jag kanske ska kommentera denna dag lite också..
Var i skolan och solvade.. Jag är fortfarande inte färdig, men hoppas på att bli det snart.

Åkte hem (i tron att vara i god tid) för att handla och sedan tillaga paj till våran tjejmiddag vi har en gång i veckan jag å några kompisar. Denna vecka var det min tur. Och eftersom min sambo/pojkvän är mjölkallergisk så tänkte jag att jag skulle försöka mig på en mjölkfri variant. En av mina kompisar är vegetarian, så jag var tvungen att ha det i åtanke också. Så jag bestämde mig för att göra fetaost och olivpaj. Jaja, jag vet.. Fetaost är gjord på mjölk.. Därför gjorde jag en köttfärs och oliv paj också. Den första pajen blev bra, men köttfärspajen blev lite sämre, inte så mycket salt i den.. Men men.. Alla åt och var nöjda..
Det som är det trista med att laga mat till mågna personer är att det blir Mycket disk!!
Det är nästan klart.. resten får vänta tills morgondagen..

Nu ska jag se min favorit serie: Gilmore Girls!


Dans ikväll!!

I dag har jag jobbat hela dan.. Trodde det skulle va packat me folk eftersom det är löningslördag, men icke det.. Hade en relativt lugn dag, inet så mycke stress..
Lite sliten blir man efter en hel jobbdag utan rast..

Ikväll ska jag och Sandra träffas på Kupolen (i Linköping) för att dansa till Bhonus och Scotts. Det ska bli intressant, eftersom scotts ska spela på Öviksmaran nästa helg, som vi ska på.. Dansen är kombinerad med pub, så jag hoppas på att det inte blir för mycket "fulla gubbar", utan bra och roligt dansfolk.. Det ska ialla fall bli kul att få dansa, sist jag dansade var till Zlips och Shake i Skellefteå på trettondagen. 
Jag hoppas ialla fall på en trevlig kväll.. 

Hej hopp..


Solvning och massa tjorv..

För er som har vana att väva, vet att det är förarbetet som tar tid. Nu fick jag en varp som redan var förskedad och pådragen. Så det vi/jag ska göra är att solva, skeda och framknyta. Det som är med denna väv är att det är 16 skaft, och det är ungefär 12st fler än jag har jobbat med tidigare.. =)
Jag och Margareta bökade med solvningen ibörjan, eftersom ingen hade klippt av solven, utan att de satt i hop med varandra, och vi visste inte om man fick klippa itu dem.. Det blir ialla fall väldigt mycket mer komplicerat att arbeta när alla sitter ihop.. När halva dagen gått, så tog jag reda på om det gick att klippa isär dem, och det gick bra, så då gjorde jag det och det tog sin lilla stund..  Sedan var det mycket lättare att solva själv..

Så min dag än så länge: Arbete med väven.. 

Om en stund ska vi på resturang med Erik (Anders bror som är på besök) och sen blir det nog let´s dance.. 

Ha De!

Gympa pass utan koordination

Är äntligen hemma och mätt.. Det har varit en tung dag.. På schemat såg det ganska lugnt ut, men dagen blev tung ändå.. Började åttta me Jans lektion om kunskap. Sen var det ett hål mellan tio och ett, så då bestämde jag mig för att gå på ett gympa pass på Campushallen. Jag brukar inte gå på gympa eller aerobics så min koordination är inte på topp.. Men jag försökte så gott jag kunde, och det var ganska kul. Jag kommer nog försöka mig på något lite svårare pass så småningom när jag har blivit lite bättre.. 
 Sen var det skola igen och föreläsning om vetenskaplig text. Vilket är riktigt bra om man ska skriva C eller D uppsats, men det är två år tills vi ska göra det. Och jag var så himla trött i mitten av lektionen så det kom en räddande ängel när vi fick en paus..
Direkt från skolan till jobb. Det var ganska lugnt på tygaffärn ikväll. Dammsög hela butiken, rullade lite tyg och sedan åkte jag hem där middagen väntade..

Nu är det snart film och lite stickning, sen väntar sängen på mig. Det blir en lång dag imorgon också...

Tyvärr så var det inte så mycket intressant som hänt idag.. Bättre lycka imorgon..

Hej Hopp!


Första dagen på nya kursen..

Idag var första dagen på den  nya kursen och den heter: Gestaltning- yta och struktur.. Vi kommer snart börja med vävning, och eftersom jag har vävt tidigare kommer jag att vara i en grupp (på 3 pers) som ska fördjupa oss lite mer. Inte för att jag har lika mycket kunskaper som Susanne och Margareta, men men jag får göra mitt bästa..
Sen har några i min klass fått ett gott skratt åt mig för att jag är så himla "blond" ibland.. Hade väldigt svårt att förstå uppgiften på yta och struktur lektionen.. men sånt bjuder jag på... =

Har vart på introduktion på Campushallen, där jag har börjat träna. Det var en jätte trevlig och duktig tjej, som jag tyvärr inte fick namnet på.. måste kolla upp det.. Hon tyckte jag ska kolla upp mitt knä, och det ska jag nog göra snart..
På grund av träningen på Campushallen missade jag tyvärr motionsbuggen, som hade varit jätte kul att gå på, men det får bli en annan gång. Jag får ju dansa i helgen ganka mycket iallafall.

Har lagat min special soppa ikväll, så det finns någon lunchmat i veckan..

Nu ska jag nog ta fram stickningen en stund..

Hej Hopp!

Skoluppgift- Bollklänning

Skoluppgift- Bollklänning

Vi hade en uppgift i skolan som hette: Tradition och nyskapande. Min tradition var garnbollar från Norrbottensdräkt (folkdräkt), eller egentligen Råneälvdalsdräkten, och det nyskapande blev en ny klänning med 155st bollar.. Jag blev ganska nöjd med klänningen.

Min första blogg...

Så.... Nu har även jag skaffat en blogg.. Blev inspirerad av mina kompisar som har egna. Det är kul att kunna läsa vad de hittar på..
Så nu är det min tur, så mina nära å kära, å alla andra som har lust kan läsa vad jag hittar på i mitt liv...

Nu har både Ullis och Stina flyttat tillbaka till Lule, och det känns trist. Det har varit väldigt skönt att veta att de har bott i närheten. Nu får jag stå på egna ben (tror nog det ska gå bra) men lite trist kommer det att kännas..

Har annars haft en skön dag hemma framför tvn med en stickning (ska sticka handledsvärmare), jobbade en stund ikväll också.. Nu sitter jag bara å slöar i soffan med datorn i famnen.. =)

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!