Grabbfest och Linakväll..

När jag kom hem efter att ha jobbat några timmar i tygaffären så välkomnades jag av en tyst lägenhet med lukt av herrparfym/cologne eller rakvatten.. Det betydde att Anders hade haft sina jobbarkompisar på förfest innan julmiddagen..
Det kändes skönt att få vara ensam när jag har varit borta från lägenheten så länge..
Jag hade egentligen bestämt mig för att inte göra nått julstök iår, för att jag inte kommer att vara här så länge, men när jag såg det PERFEKTA tygert för mig, så kunde jag inte låta bli.. Det var snöstjärnor på det!!! (Om du inte vet detta om mig, så är jag i princip en snöstjärna)
Jag vet att man ska göra det första advent, eller kanske in i december, men jag kommer inte att ha tid på söndag, och inte till veckan, så det passade bra idag..
Så jag åt middag, sydde en gardinkappa till köket, plockade fram lite andra små grejer, observera mycket lite.. två tomtar och en snögubbelykta, en stjärna att hänga i fönstret och en ljusslinga..
Sen diskade jag bort middagen och plockade bort efter "karlarna".. Nu ska jag mysa i soffan med lakrits och en film.. *myyys*















Iite förvirrad i mitt egna hem..

Ja jag vet.. det blev ganska mycket så jag delar upp inlägget i två..

Resan ner gick bra, hade sittplats men fick två säten bredvid varandra.. Jag hade en trevlig kvinna mittemot, som hade sina fötter i styr.. ;)

Det är klart att det kändes i rumpan när jag bytte tåg mot Linköping men det gick iaf bra..

Väl på tågstationen i Linköping möttes jag av en leende Anders.. Å va skönt att få krama om honom.. =)
Fick veta dagen innan att jag hade lektion, men insåg att jag inte skulle orka eller hinna det. Så jag åkte hem och skulle göra gröt.. Men var lite förvirrad i köket.. Micron stod inte ovanför ugnen utan i hörnet, och grytorna var inte i nedre hörnskåpet, utan under spisen.. Hmm.. känns nog som att jag varit hemma länge när jag tror att Saker befinner sig på samma ställe i Luleå och i Linköping.. Annars var det väldigt skönt att komma hem till vår lägenhet och se att det är som det ska.. Bara lite kallt på golvet..

Jag tog det lugnt hemma och hade en myskväll med Anders med film när han kom hem från jobb och träning.. 
Packa upp väskorna hann jag ockå!! (klappar mig själv på axeln)

Nu måste jag fortsätta skriva på skolgrejer..  

Sista helgen i Lule för denna sväng..

Jaja.. jag skriver väl ett inlägg.. Jag har faktiskt inte så himla mycket motivation, men får försöka iaf..

Hade en bra sista helg i Lule.. Softade med mama och pappa på fredagen.. Lördagen var det fika på stan med S och sedan ett besök till "svärföräldrarna". Sen snabb middag hemma och sen till S igen för att dricka lite vin.. Eller cider för min del.. Och jag behövde inte skylla på datum dagen efter, då jag mådde prima.. =)
Det blev utgång på Olivers, och i kön undrade jag vad jag hade blivit ivägsläpad på.. Bara 40taggare och jag kände mig otroligt liten, nästan med en napp i munnen..
Men när vi kom in steg humöret och det var kul, förutom alla sparkar och knuffar.. Men en helt okey kväll.. Jag bara insera att jag helre dansar bugg, lindy eller fox istället för att trängas och dansa till discomusik.. Men, men, sån är jag.. Smaken är ju som baken..

Jag fick sova hos S sedan.. Hon märkte knappt att jag åkte vid nio på söndagen då mamma hämtade mig för resa till IKEA..
Det blev shopping med mamma, moster och kusivnitamin.. Jag hadlade inte så mycket, men det var trevligt ändå.. Fick mamma att köpa massa godis till mig.. ;)

Hem och packa.. Fick låna en väska av mama och pappa för att få med allt hem..

Superdanshelg i norr..

Fredagen hade jag stora förväntningar på.. Tillbaka till Ersboda där jag började min "riktiga" socialdans.. Jag var i tid..  Men det var inte mitt bilsällskap som jag skulle hämta.. men ojoj vad snabb man kan va ibland.. ;) Senare än jag hade planerat kom vi till Ersboda med kö som bara den.. Men in kom vi och dans blev det..

Tyvärr så var det ju överskott av tjejer, så jag fick inte dansa lika mycket som jag planerat.. Men de flesta favoriterna som jag så gärna ville dansa med fick jag också tag på.. Zlipz var ju iaf toppen, så när jag inte fick dansa så fick jag ju lyssna på toppmusik! Kvällen fick klart godkänt men toppenkänslan som rotan hade helgen innan kom den inte upp till..


Lördagen spenderades först med fika med syster och släkt och sedan körde jag upp till Pite.. Fick middag där och sedan var det dans till Shake.. Jag fick starta kvällen med en av mina favoriter och då kände jag att denna kväll kommer bli riktigt bra.. Och jag hade absolut rätt!!                                  
Det var så kul att komma upp och dansa och Norrlandsdansarna är så himla mysiga.. Fick bara roliga och mysiga danser.. Extra roligt var att få snurra några bugg med min pappa och även min mamma.. ;) Tycker det är väldigt kul att ha samma intresse som sina föräldrar och kunna mysa lite extra me dem.. Kvällen avslutades med samma favorit som den började och jag bara njöt.. :)

Kvällen avslutades med Max och bussväntande..


Söndag hann jag vara i Lule några timmar innan jag satte mig i bilen för att köra ner till Vännäs igen.. Men när jag ändå passerade Ume så passade jag på att besöka UDI´s samkväm.. Kul att träffa folk och få dansa av mig lite, då jag inte fick nog av helgens danser..


Lungt i vardagsrummet och danshelg..

Nu sitter jag i vardagsrummet hemma hos Fia, P, M och M.. Tjejerna ligger och småpratar i ett av deras sovrum, då jag har fått låna det andra.. Fia och P har gått ner för att läsa och sova nere hos sig..
Så varje kväll har jag suttit vid datorn och tvn för mig själv.. Skönt att vara lite själv, ta det lugnt och så..
Funderar lite på min praktik.. Det känns ok, men hade jag fått göra om den hade jag nog försökt göra det lite annorlunda.. Men det har ändå varit helt okey..
Idag var dock lite träligt.. Det tar mig 30min att köra enkel väg mellan Vännäs och Ume.. Sen åkte vi till Skellefte (ca 1.5timme) lunch + sätta upp en utställning (ca 2.5timmar sammanlagt) och sedan köra hem (1.5timme), och sen 30min tillbaka till vännäs..
Det kändes inte så himla spännande att sitta i bilen mer än vi jobbade.. Men men så är det ibland..

Imorgon är det dans på Ersboda.. Förväntar mig massor med folk och även MASSA bra dansare.. hoppas bara att man får chans på några av "favvoriterna".. På lördag blir det fika i Ume me släkting och sen kör jag mot Pite.. Där blir det middag med P och sen dans till Shake! Hoppas på en super helg..

Snart blir det sängdax med en bok..

Längtar efter Anders kramar..

Nu har det gått lite mer än halva tiden på min praktik.. Jag har varit i drygt två veckor i Västerbotten/Vännäs.. Det har varit helt okey, och jag har fått träffa många nya människor och även lärt mig saker om mig själv..
MEN, idag har varit riktigt jobbigt.. Jag har saknat Anders så himla mycket.. Det är jobbigt att bara kunna höra hans röst, men inte kunna krama honom..
Men jag har varit borta ifrån honom tidigare, och det är jobbigt, men om mindre än två veckor så får jag krama honom och han får hålla om mig när jag ska sova.. ;)

Nu är det även klart att jag ska vara bloggare på
www.kravallslojd.se v.50.. Vi får se hur det kommer att gå.. Jag är jätte nervös.. Även om jag bloggar här, så känns det inte som att så många läser detta.. Men på kravallslöjd kommer det att vara mer offentligt, och jag kommer att blogga om mitt skapande och slöjd och hantverk.. Men, men.. Jag kan inte mer än att göra mitt bästa..

Sov gott!

Andra praktikveckan avklarad..

Denna praktikvecka var en kortare variant..

Måndag: kvar i Lule.. hade bokat ett fikamöte med Norrbottens hemslöjdskonsulent.. Jag vet inte riktigt vad det gav, men jag knöt en kontakt och ännu en person fick mitt visitkort.. Och som A från Norge sa åt mig förra året.. Du måste ha visitkort Lina, få kommer folk ihåg dig och kan bättre komma ihåg dig och även sprida ditt namn vidare..
Så jag hoppas att jag har börjat knyta kontakter med Norrbotten nu.. Jag blev iaf lite klokare på hur hemslöjdsvärlden fungerar..
Körde bil till Vännäs..

Tisdag: jag och Palle plockade ned en befintlig utställning och sedan flyttade vi den till Kultur Alva (bibliotek på sjukhuset).. Fick även göra lite "praktikant jobb" dvs kopiera massa papper!

Onsdag och Torsdag:
Jag var tillbaka till min gamla folkhögskola Dalkarlså.. Det var lite speciellt att komma dit.. Men det kändes inte lika konstigt som när jag kom tillbaka året efter jag hade gått där, då kändes det otroligt konstigt.. Men denna gång såg jag det från ett annat perspektiv, Lärarperspektivet.. Jag satt i lärarmatsalen på lunchen, såg det mer från ett lärarhåll, än elevhåll.. Jag fick vara med på vävlektionerna, och lyssna på genomgång som även var bra för mig, men även så fick jag hjälpa till när de höll på att jobba.. Det fick mig att inse att jag kan mer än jag tror.. Jag är lite osäker på vissa saker, men när jag och andra litar på mig så kan jag "blomma ut". Det var skönt att få insikten att jag börjar få kläm på varpning, förskedning och pådragning av varp.. Det var ett av mina mål i mitt vävarbete jag håller på med utanför praktiken..

Idag  har jag inte gjort så mycket vettigt.. Fått ihop resten av mitt praktikschema och tagit det lugnt.. Ska packa inför Luleresan och försöka hinna sy lite innan P kommer hem och vi ska dra oss norrut..

Fika med glögg, pepparkakor och massvis med te..



Igårkväll bjöds det på fika hos U.. Det blev te i mängder, glögg och pepparkakor.. Även mammsen sponsrade med sockerkaka med choklad i..
Mysig kväll med prat och fika.. Tror jag fick i mig fem koppar te på några timmar.. Det känns så skönt att få "släppa ut" massa tankar som man har, och få bolla lite idéer med sina kompisar.. Att få och ge tankar och åsikter och känna att man har deras stöd. Det fick jag verkligen igår och tänkte "norpa" åt mig lite ikväll när vi ses igen..

Eftersom jag inte är hemma i Lule så ofta så får jag försöka ta chansen att umgås så mycket som möjligt med tjejerna.. Nu får jag träffa dem lite oftare när jag e uppe i Norr på praktik..

Det är iaf skönt att veta vars man hittar sina vänner...