Nya accessoarer..

I går mådde jag inte alls bra.. min mage var riktigt kändes som en urvriden disktrasa.. Det betydde att det inte blev någon dans för min del..
Massa filmer såg jag i alla fall..
Idag har jag mått bättre, men är fortfarande lite trött i kroppen..
Men jag tog mig till LBRR och Östgötabuggens avslutningsdans i alla fall.. Musiken, var rent ut sagt *piiip* dålig.. Det var riktig "gråt inga tårar-klass"... Men trevligt att träffa folk..

Innan jag åkte på dansen så åkte jag på synundersökning. Jag åkte egentligen dit bara för att ta bort tankar om eventuell dålig syn.. Men tjii fick jag..
Ser både dåligt på långt håll och när jag ska läsa.. Så för mig blir det två par glasögon.. Lånade hem några bågar, men oj vad svårt det var..
Hittade i all fall några som jag tyckte bättre om, som jag ska kika lite mer på.. Jag vill gärna att Anders följer med som stöd..

Och imorgon åker han på kurs med jobbet, och sen åker han upp till Lule över valborgs helgen.. själv blir jag kvar här och pluggar och jobbar..

Nu är det sovdags..

kram kram

Int så produktiv, som tanken var..

Idag var tanken att det skulle bli en mycket produktiv dag..
Jag började med att promenera en timme med A i Vallaskogen 06.45. Gjorde frukost, men där rasade allt..
Satte mig i soffan, åt frukost och såg en film jag har sett massvis med gånger..
Tog en dusch, pratade i telefonen med tant L..
Jag har inte hunnit skriva ner alla mina intervjuer innan lunch.. Men jag är klar med två av tre. Den tredje ska jag börja med nu.
Anders kommer vid fyra och då ska vi ner till stan en sväng. Så för att jag ska kunna unna mig att gå på stan, så måst jag sätta igång..

kram kram

Alla intervjuer är klara!!

Idag har jag gjort min sista intevju..
Även denna gick bra.. Nervositeten som fanns på tisdagen har försvunnit mer och mer och idag var jag faktiskt inte nervös alls..
jag blev väl mottagen och blev så väldigt inspirerad av denna kvinna som arbetar i textilt material, mest tygtryck och vävning. Jag insåg hur mycket jag saknar vävningen och kunskaperna.. Det måste jag verkligen ta upp igen..
På eftermiddagen har jag tagit det lugnt, och fått prata av mig med en bra vän.
Nu måste jag börja skriva ner intervjuerna, har satt som eget mål att ha skrivit ner båda tills imorgon innan lunch.

Idag har jag hittat min "borttappade" glädje till sömnaden. När jag var hos intervjupersonen, så kände jag glädjen komma tillbaka. Det kändes så himla skönt.. En osäkerhet som jag har kännt börjar försvinna. Och idag har varit en bra dag så här långt..

(En ändring i texten har gjorts, jag har ju hittat den "borttappade" glädjen idag.. och det var så himla skönt att känna glädje och vilja att jobba med textila material igen..)

Andra intervjun avklarad..

Ingen morgonpromenad i morse..
Jag satt uppe lite för länge för att skriva rent den första intervjun i natt.. så jag sov till halv åtta, och sen har dagen varit full..
Uppsats-handledning, där vi gick igenom lite av min intervju och så..
Lunch med några klasskompisar och sen åkte jag iväg.. Tyvärr så orkade jag inte riktigt hålla ögonen öppna hela vägen så jag sov en bit..
Intervjun gick bra, lite annorluna svar från den första.. Så det blir intressant när jag ska sammanställa alla tre intervjuer..
När jag kom tillbaka till skolan så var det silversmideskurs, som jag fortfarande går.. Jag håller på att göra en infattad ring..
Hemma vid åtta, middag och renskriva intervjun från inspelning till skrift..

Nu orkar jag verkligen inget mer..

Måste nog sova snart, om jag ska orka morgondagen..

kram kram

Första intervjun avklarad..

jaa.. *andas ut*
Det gick ganska bra. Men jag var nervös och visste inte riktigt vad jag skulle säga, eller göra. Första intervjupersonen var min programansvarig, och en person som jag respekterar väldigt mycket.
Det kändes som att det flöt på ganska bra. Men vi hade sagt att intervjun skulle pågå ca 45min, och när det gått 15min, kände jag att oj har jag frågor så det täcker upp allt?
Men intervjun blev ca 30min. Sen så pratade vi lite om arbetet och intervjun..
Han var iaf nöjd med intervjun, och det känns bra.. Han sa även att han var väldigt smickrad över att jag valt honom i min intervju.
Nu sitter jag och försöker skriva ner det jag har spelat in. Det är lite delade meningar om hur man ska handskas med ett inspelat material.. Jag vet att kompisar som skrivit uppsatser måste skriva ord för ord. Men så noga behöver tydligen inte vi vara... Men jag försöker skriva ner så mycket som möjligt, bara för att få en bra bild över vad som sas..

Vi hade även literaturseminarium på slanten i vanten idag.. Det var bra, väldigt ovant att tänka på det sättet vår lärare gör, men nyttigt..

Näe, ska skriva av lite till, sen blir det två danskurser..

Imorgon blir det en ny intervju med en keramiker..

Paniken sprider sig i kroppen..

När jag kom till skolan så satte jag mig ner i biblioteket för att arbeta på min B-uppsats.. Jag fick några rader skrivna och jag gjorde några intervjufrågor. Jag har mailat min handledare men ännu inte fått svar om vad jag bör ändra, eller tänka på..
Nu sitter jag med böcker på biblioteket som är märkta med rött där det står REFKURS, alltså får jag inte låna hem dem.. Så nu bläddrar jag i böckerna, men vet egentligen inte vad jag letar efter.. Jo, något att skriva om kvalitativ intervju.. Och tips så att jag kan göra en bra intervju imorgon och på onsdag..

*suckar djupt*

(mår nästan illa, då jag inte vet vad jag egentligen håller på med.. Jag kommer framstå som oseriös och helt borta, när jag ska ställa frågor som jag knappt vet något om..)

Vad vet du om Inspiration??

Vars är motivationen idag?

Varför??

Fredag, lördag och sönda morgon/förmiddag har jag känt att jag skulle och nästan ville arbeta med min B-uppsats. MEN, både fredag och lördag jobbade jag, så det fanns inte mycket tid till plugg.. När jag kom hem så orkade jag inte plugga.. Igår hade jag lovat vara hjälpdansare i nybörjarkurs kl:11.00 så det var bara att åka på dans. Stannade kvar på friträning en stund..
Hämtade boken; Slanten i vanten, som jag beställt men ännu inte fått.. Vi har litteraturseminarium på den imorgon.
Så jag sträcktläste den hela eftermiddagen/kvällen igår, och morgonen/förmiddagen i dag.. morgonen har gått tungt, och jag har varit riktigt trött.. Även om jag och A var på morgonpromenad..
Nu är jag äntligen färdig.. Och då är det nästa projekt som måste arbetas på..
B-uppsatsen.. Och idag är mina ögon trötta och inte alls sugna på att jobba med B-uppsats.. *blää*

Big Comedy var mycket bättre än vad jag förväntat mig.. Ibland skrattade jag så det kom tårar, och S och Anders som satt bredvid mig skrattade åt mig, så som jag skrattade.. Allt var inte bra, men det är väl svårt att lyckas få alla att tycka om allt, när det är många olika människor som försöker vara roliga, på olika sätt..

Näe.. B-uppsats nästa...

God morgon..

I morse så skulle A bort, så det blev ingen gemensam promenad.. Men jag var inte sämre ändå, så jag steg upp med Anders och tog mig ut i Vallaskogen.. Jag och A gick där igår, och hittade några nya vägar som vi blev nyfikna på.. Jag har trott att vallaskogen är väldigt liten, men idag så utforskade jag lite, och det var större än jag trodde.. Denna morgon blev det bara 30min, men jag har ju ialla fall rört på mig..
Frukosten är uppäten, halva disken är diskad (mer ryms inte i diskstället).
Nu ska jag plugga nästan en timme, sen åker jag till tygfabriken för att jobba fram till 16.00..

Kl: 18.00 ska jag och Anders, S och P se Big Comedy.. Jag är inte så mycket för stand up, men det ska bli kul och se om jag kommer skratta ikväll.. :)

Näe nu blir d plugg en stund..

Hoppas ni får en bra dag!!

Inte många knop gjorda idag..

Målen som jag skulle sätta upp idag, blev inte mycket av..
Jag gjorde en lista, och har kryssat av två grejer.. Men fortfarande har jag ingen struktur i mitt arbete och vad jag ska skriva och vem jag ska intervjua.. Det känns bara tungt..

Har min *piiip* vecka.. Är inte lika bitter som förra gången.. men ni kan ju läsa för ca en månad sen vad jag tyckte då.. ;)

Sov en stund idag.. Men sen så åkte jag till skolan vid fem för silversmides kurs.. Jag håller på att infatta en ring, men det tar lång tid, då lektionerna e två timmar per gång, och alla momenten tar ganska lång tid, och just nu känner jag mig lite ringrostig (och även nybörjare)

När klockan var 21, sa anders att jag inte fick gå och lägga mig, då jag skulle vakna mitt i natten.. Men när jag började peta och störa honom när han såg hockey, så fick jag helt plötsligt sova..

Men nu e ju klockan efter 22, så jag kanske ska ta och lägga mig.. Det blir ju morgonprommenix med A imorgon..

Sov gott..

Nya mål måste sättas upp..

Även morgonpromenad denna morgon.. För att A skulle hinna till skolan 8.15, så träffades vi 06.45 istället.. Det betyder att jag måste gå hemifrån 06.35, då det tar mig 10min att gå till vår mötesplats som ligger halvvägs mellan oss..
Men jag är alltid några minuter sen, så jag måste skärpa mig så A inte får vänta varje morgon..

Idag har jag inte satt upp något mål, vilket gör att jag "slöar" lite.. jo, jag vet att klockan inte är halv tio än, men jag måste nog göra ett schema för dagen, så jag verkligen gör något.. Annars är risken att jag bara sitter vid datorn, ser film eller liknande.. Har så mycket jag ska göra, men inte lika mycket tid..
Näe nu måste jag börja jobba lite..

Hoppas ni får en bra dag..

Dagens mål är avklarat!!

Idag hade jag som mål att läsa ut Pelle Mårtensons bok; Inspiration är för amatörer.
Jag hade tänkt använda den i min B-uppsats, men är inte riktigt säker på att det är det jag söker.. Men jag har iaf fått läsa en väldigt inspirerande bok om kreativitet, design och designprocessen..
Boken var egentligen väldigt bra, men jag har så svårt att koncentrera mig och läsa.. Ögonen blir så trötta och jag vet inte riktigt vad jag har läst.. Men har försökt ta små pauser, och skriva ner det som känns viktigt..

Så nu är jag klar med den!
Men imorgon måste jag leta ny litteratur..

För er som inte vet vad min B-uppsats handlar om så är det: Inspiration!!

Morgonpromenad..

När jag läser min kusins blogg, så ser jag hur duktig hon är varje morgon och går morgonpromenader..
Jag vill ju inte vara sämre, så när A råkade säga något om morgonpromenad, var jag inte sen att hänga på..
Igår gick vi en och en halv timme, imorse nästan en timme.. Så nu har jag varit och promenerat, duschat och ätit frukost innan halv nio.. Det är verkligen jätteskönt att gå på morgonen.. Nu måste vi bara hålla i det också.. Men jag är i alla fall väldigt stolt över mig själv att jag har kommit upp..
Idag är mina planer att plugga, har satt ett eget mål idag, och jag ska klara det!
Lunchdejt med S och S på skolan..

Ikväll blir det danskurs..

Ny bloggdesign!!

Min kusin är så himla snäll att hon fixade min bloggdesign..
Och detta är resultatet.. Jag är jättenöjd!!
Vad tycker ni??
Tyckte det var väldigt trist att bara välja någon av de som är förinställda, men då jag och datorer inte fungerar så bra ihop, förutom att skriva och kika runt på nätet, så är det perfekt när någon annan vill hjälpa till..

Titta in på Kristins blogg: www.kickans.blogg.se


*STORA KRAMAR* till Kristin!!

Toppen danshelg!!

I fredags åkte vi (S, F, F) till Stockholm och Mälarsalen för dans till Date.
Det var en ny plats för mig och många nya människor.. Danserna jag fick var med många bra dansare. Men golvet var strävt, mycket ruffigt och ingen koll på dansriktning eller liknande.. Att det inte var luftkonditionering underlättade inte situationen alls.. Killarna hade inte lika bra danskväll som vi tjejer, så vi åkte lite tidigare.. Jag lämnade gänget för att åka och sova hos H.. Det var trevlig att hinna träffa henne en liten stund..
Lördag fm träffades Lkpg-gänget och åkte mot Sundsvall. Det var en trevlig bussresa med mycket bus och skratt..
Lite vila när vi kom till lägenheten/hotellet. Middagsplanerna blev försenade, att vårt schema sprack, och vi blev lite sen till dansen.. Trevligt att E kom och bodde med oss, tokiga Lkpg-bor... :)
Väl inne så var det mycket folk, och första timmen så kom det mer och mer folk.. Det var över 1000st biljetter som hade sålts. Golvet var halt, mycket folk, och armar och ben som kom på villovägar.. Men jag hade iof inte förväntat mig annat på en sådan dans..
Det började även droppa kondens från rör, så det blev väldigt strävt på vissa ställen.. Fönstrerna öppnades så det blev lite bättre luft..
Jag fick bra danser, men tappade orken i slutet av kvällen, inte ens sockerchock med fika hjälpte.. Men jag hade en väldigt trevlig kväll hade jag..
Mat och lång duschkö väntade när vi kom till lägenheten..

På söndag åt vi mycket frukost, städade lägenheten, och åkte neråt.. Hamburgare på Frasses var trevligt.. Det var väldigt trötta dansare i bilen..
I Stockholm släppte vi av J och sen fortsatte vår resa hemåt.. Då vaknade vi även till liv, och lekte lite lekar.. :)
När jag kom hem, var jag efterlängtad och vi slappade i soffan framför inspelad så ska det låta.. En trött Lina somnade tidigt..

Dans, dans och mera dans i helgen..

Idag har jag tvättat och försökt plugga..
När klockan var ett och jag känder att jag inte fått ut så mycket av dagen som jag tänkt, gick jag ner till biblioteket.. Där fick jag läst lite gran, men inte alls så mycket som jag borde.. Faktum är att jag blir så himla trött när jag läser, och ögonen vill bara falla ner..

Nu ska jag göra mig iordning med mat och dusch och ombyte..
I helgen blir det DANS-HELG!!!
Om en timme ungefär kommer några kompisar som jag ska åka med till Stockholm. Där ska vi dansa på Mälsarsalen till Date. Sen får jag sova hos H.I..
Lördag fm åker vi upp till Sundsvall där Boogart och Shake har spelning!! Det ska bli så himla kul!!
Vi har hyrt en lägenhet, så vi kommer bo 8 pers där..
Det ska bli en så himla rolig helg, har sett fram emot denna länge!!

Kraaam

Bra födelsedag..

Igår hade jag en sån himla bra födelsedag..
Det blev tyvärr inte något plugg, men jag tog det lugnt, plockade ihop lägenheten och så..
Jag och Anders åkte ner till stan en snabbis och fixade mig en ny klocka.. Fick tillbaka en på försäkringen.. (Vi tittade på hur många som helst i minst 30min, och den sista satt så perfekt, så jag bestämde mig på 30sek.. Och sen kunde vi gå därifrån.. *L*)
Jag bytte även halsbandet jag fick från Anders.. (det passade tyvärr inte min hals) Men vi valde ett nytt tillsammans, så vi är båda nöjda..

På kvällen kom mina kompisar och det blev en väldigt trevlig kväll med massa skratt, och fika.. Tyvärr var jag lite frånvarande då telefonen ringde hela tiden..
Men det kändes väldigt bra att bli uppvaktad så mycket som jag blev!

*Tack så mycket för alla gratulationer, sms, samtal och besök*

Äldre, men klokare?

Lina 25



Jahapp.. Idag blir jag 25år..
Det känns egentligen inte så himla stort.. Jag kommer inte ha någon fest eller så..
Anders har gjort kärlknöl (hur attans stavas d?) bara för min skull.. Ikväll har jag bjudit in lite vänner på fika..
I morse blev jag väckt med frukost på sängen, rostade mackor med ost, och en tårtbit!! Ingen sång blev det, men jag kan förlåta honom för det.. :)
Däremot fick jag ett inspelat sms/mms där U sjöng så fint.. *blev väldigt glad*

Tack alla för de fina sms jag har fått, ni har gjort min förmiddag väldigt bra..

Näe nu måste jag plugga och plocka ihop i lägenheten, så jag kan ta emot mina vänner..

Hoppas ni får en bra dag..

Det lyser i hallen

Det lyser i hallen



Så här fint lyser det i hallen, när jag fått nog av att alltid ha toalettdörren på vid gavel, för att man ska kunna se något när man är i hallen!!!

*jag är så stolt över mig själv*

Leker elektriker..

Lampor och kablar



Jag vet inte hur länge vi har varit utan hallampa.. När vi flyttade in så var vi inte så snabba på att fixa lampan, och när Anders skulle göra det, så fungerade inte lampan.. Så vi ringde en elektriker, som kom och fixade strömbrytaren.. Och då kollade vi med Kökslampan och det lyste så fint i hallen..
Men när Anders kom hem och skulle sätta i hallampan så fungerade det inte alls.. Så det har varit mörkt i vår hall i måånga månader, utan att varken jag eller Anders har tagit tag i det..
Men idag blev jag less!!
Provade både hall och kökslampan, men bara kökslampan fungerade.. Jag ringde min pappa och vi kom fram till att det var en jordad kabel som inte behövde sitta i, och istället så satte jag i en lös blå kabel som skulle vara där..
sim sala bim!!

Vi har ljus i hallen!!

Det är bara att höfta lite..

Bullar



Det är svaret jag får från min mamma när jag frågar efter ett speciellt recept eller frågar hur mycket jag ska ha av något när jag lagar mat eller bakar..
I lördags så skulle jag göra köttfärspaj och jag ringde mamma några gånger för att få hjälp med olika små saker som jag kom på..

Idag skulle jag baka bullar. Och eftersom Anders är mjölkallergisk, så skulle det vara mjölkfria bullar.. De recept jag hittade var inte som jag trodde att de skulle göras.. Så jag ringde mamma, och hörde hur hon skrattade lite åt mig, när jag ringer hela tiden.. :) Egentligen så är jag ganska bra på att höfta själv, men när jag är osäker på hur jag ska göra, då vill jag gärna ha specifika beskrivningar..

Degen jäste inte som den skulle, men de blev väldigt fina, men yttersta lagret var lite hårt, men ganska goda..

Men för att baka bullar för första gången alldeles själv, så är jag ganska nöjd!!

Helgen som gått..

Fredagskväll var det bara myskväll hemma med så ska det låta och popcorn..

Lördag åkte Anders på upptaktshelg med laget till Motala..
Jag jobbade hela dagen, och hade det lite stressigt när jag slutade.. Hade fummlat me kassan dagen före, så jag blev lite konfunderad på lördagen när inget stämde.. Men till slut fixade det sig, och jag kunde åka och handla..
Jag hade nämligen bjudit in Sparven och S (chauffören för kvällen)till middag innan vi skulle till Tranås för dans till Blender..
Jag stressade hem, fick ihop en paj och in i ugnen, samtidigt som jag hoppade i duschen, försökte välja kläder och rusade runt i lägenheten..
Det blev en trevlig middag och sen så åkte vi för att hämta upp två andra medresenärer.
Jag hade aldrig varit i Tranås och blivit varnad över det hala dansgolvet.. Jag var så ivrig att få inta dansgolvet att jag glömde ta på mig knäskydden.. Så innan andra dansen så fick jag skynda mig att hämta dem i garderoben, för sen så väntade ju J snällt på mig och vi kunde rocka ihop..
Jag hade en så himla bra danskväll, jag gick och log hela kvällen och i bilen hem.. Dansade med både nya och gammla dansbekanta, men ojoj, vad många guldkorn jag fick tag på.. Jag var så nöjd när jag la mig för att sova på kvällen..

Söndagen for jag på friträningen, men stannade inte länge, då min kropp var väldigt trött.. Anders kom hem och vi slöade hemma fram till middagen, då vi tog en macka på subway och sedan bio, 27 dresses.. :) Den var rolig och bra..

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter, som jag ser framemot..

Vår..

Nu är det vår ute, och jag sitter inne för andra dagen i rad..
Men jag håller på att skriva min portfölj, så då har jag bestämt mig för att göra klart det innan helgen..
Nu tror jag faktiskt att jag är klar. Men är inte helt hundra, måste nog gå igenom den ikväll eller imorgon. För nu är jag så less på den att jag inte orkar läsa och skriva något mer.
Jag måste fixa bilderna till portföljen också, men det är ingen fara.. Så nu känner jag mig ganska nöjd..

Igårkväll åkte jag till Harrys för att dansa till Casanovas. Det blev nästan två timmars väntan på Harrys, men vi försökte fördriva tiden med diverse samtal och skratt.. När dansen sedan drog igång så var det en helt okey kväll. Jag hade tyvärr skor som kändes som sugproppar mot golvet, men det var ganska kul ialla fall..

Senare idag ska jag jobba några timmar, sen blir det myskväll med Anders..

Hoppas ni får en mysig helg!!

Dans, dans, jag älskar dans..

Jag som var inspirerad att skriva blogg igår, då gick det inte alls att komma in på blogg.se.. Irriterad var jag..

Men det försvann då jag hade ganska mycket att göra..

Jag måste bara drömma mig tillbaka till söndagskvällen.. Det var dans i Ljungsbro folketspark till Perikles, och jag som hade varit sjuk under veckan, var lite osäker på om jag skulle orka dansa.. Men jag tog mig dit, och oj vad kul kväll jag hade.. Jag satt bara en låt-omgång, och jag orkade dansa resten av kvällen!
Jag fick både roliga bugg och några riktigt mysiga foxar.. :) Hela måndagen gick jag som på dansmoln (då jag inte var så trött att jag kunde somna)

Var riktigt trött igår på dagen, men storhandla gjorde vi ändå..
Sen så var det nybörjarkursen på kvällen, som jag är hjälpdansare på. Och denna kväll fick jag dansa kille, då pga hockey-slutspelet var lite killar på kursen.. Ojojoj, vad svårt det var.. Jag fick verkligen koncentrera mig för att tänka kille, och att "skotta snö" var inte lätt, samtidigt som jag skulle tänka på vad jag ville att tjejen skulle göra..
Så nu har jag verkligen respekt för killarna när de för oss tjejer!!!