Dags att ta tag i saker..

Nu har jag inte skrivit på en vecka och min tidsotimism har jag trotsat ganska bra.. Jag har kommit i bättre tid till jobbet, men det kan ju naturligtivs bli lite bättre.. Jag är fortfarande lite stressad innan jag ska åka, för att jag är optimist.. MEN jag fixar alltid iordning mig direkt när jag stiger upp och det känns väldigt bra..

Nu måste jag bara se till att jag gör de saker jag har uppsatt att göra på min lista..

* göra örhängen som är en beställning.
* fixa sponsorer till DM i dans.
* Byta tyg på fotpallen.
* Sy byxor.
* Sy väska.
* flera smågrejer som jag inte orkar skriva här..


helt ok förstadag.

Idag kom jag till jobbet 10min före arbetstiden startade.. Tyvärr blev det lite stressigare än jag tänkt mig.. Men är ändå ganska nöjd.. Det kan ju bara bli bättre eller hur? =)

Nu är det sovdags..


Ny teori för att minska mitt tidsoptimistiska jag..

Hej jag heter Lina och jag är tidsotimist.

Så är det.. Jag tar alltid väldigt god tid på mig innan jag ska göra saker och sen kommer jag på att tiden inte riktigt räcker till. Då får jag panik och så stressar jag som bara den och (till Anders förtret) "tappar" jag allt jag inte behöver på golvet eller på andra platser som inte är tänkt för just den saken.

Inför jobbet är värst.. det spelar ingen roll om jag börjar 9.00 eller 12.00. Jag stiger ofta upp kring 07.00-07.30 och sätter på datorn äter frukost, kanske kollar lite serier, facebook mm.. Sen när det är kanske 10min till att jag måste åka så kommer jag på shit jag har inte klätt på/sminkat/fixat håret på mig och det blir stress. Jag cyklar som en fartdåre till jobbet och kommer kanske 5min innan och väldigt ofta med andan i halsen..

Nu har jag fått nog och ska försöka att bli bättre på att komma i tid och inte behöva stressa för att göra det eller för att vara orolig för att om jag är i tid eller inte..

Min teori för att jag ska vara i tid är att jag ska göra mig iordning först och sen slappa vid datorn eller vad som nu behöver göras hemma..

Idag: har jag klätt på mig, sminkat och fixat håret innan 09.00.. nu sitter jag och äter frukost och jag börjar kl:12.00.. Jag hoppas verkligen att jag tar mig i kragen och är i tid idag..

Det går att lära gamla hundar att sitta!


Fikabilder..

Nu har Anders hjälpt mig att överföra bilderna från hans kamera.. Så här kommer lite fikabilder..

Detta var min citronpaj med hallonmaräng..




Alla tjejer hade bakat olika saker; cupcakes med hallon/lingon polly, kladdkaka med center och hallongrottor med morotsmarmelad och citronpaj med hallonmaräng.


Vilken dag..

Ställde klockan på 06.20 för att jag skulle hinna med alla mina planer innan vi skulle till Norrköping och Anders skulle operera ögonen..
Klockan 07.00 var jag på Coop Forum för att handla ägg, smör och citroner.. Ikväll hade vi kravallslöjd och vi skulle överraska J som fyllt 30år, och då skulle alla baka.. Jag hade bestämt mig för att göra en citronpaj med hallonmaräng.. Så när jag kom hem gjorde jag mördegen och lemoncurd. Diskade, plockade iordning och iväg mot Norrköping..

Väl där gick vi lite i affärer, åt lunch och båda var nervösa över vad som komma skulle..
Vi blev väldigt vänligt mottagna och Anders fick en bedövande tablett och vi fick sitta och vänta lite.. Sen fick han göra en undersökning och vi fick information om hur operationen skulle gå till väga.. (Vill ni veta mer exakt får ni prata med Anders).. Han skulle iaf vara inne i operationsrummet ca: 15min och sedan vila i ca 30-45min.. Jag var så nervös så jag kände inte att jag orkade sitta i väntrummet, så jag gick ner på stan en liten stund.. Men inte ens shoppa kändes kul, jag var för nervös..
När jag kom tillbaka vilade Anders och han berättade vad som hade hänt.. Efter en stund körde jag oss hem till Linköping i vår hyrda minibil från Statoil..

Väl hemma la sig Anders för att vila (EJ sova) i ca 3timmar.. Jag fixade i lägenheten och sen fortsatte jag med pajen.. Ojoj.. Skulle göra typ maräng, men det tog sån himla tid.. Det blev iaf ngt och in i ugnen för färg.. Sen kom tjejerna, men ingen J.. Jag började bli lite orolig att han inte skulle dyka upp när vi ordnat surprice fika och paket.. Men han dök upp och det blev fikakalas.. Pajen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.. Den säckade ihop och låg som en massa, en god men inte som jag hade trott..  (bilder kommer senare)..

Nu ska jag gå och lägga mig och tejpa skyddsplastgrejer över anders ögon, så han eller jag inte petar honom i ögonen i natt..

Konsert med Niklas Strömstedt..

Igår hade jag en riktigt Linadag.. Anders var och tränade och jag låg i soffan och såg film.. Det var så himla skönt.. Sen var det hockey på tv och Anders åkte sen på lagfest.. Jag fixade till mig lite och sen åkte jag till S och åt middag och vi fick stressa lite för att jag var sen till S.. Vi kom iaf i tid till konserten med Niklas Strömstedt.. Det var så himla kul att se och lyssna på honom.. Man kan säga att jag är lite uppväxt med honom genom mamma och Fia.. Sen var jag ju ett riktigt GES fan också för några år sen.. Han visade diabilder under konserten och var riktigt bra på att prata under låtarna.. När han visade en bild på svenska landslaget och pratade om låten han och GES skrev så sa han också: Nu tror ni att jag ska sjunga den, men vi har lovat varandra att inte göra den om inte alla tre är med på scenen.. Men ni kan ju få sjunga så kan jag kompa.. Så sjöng publiken, När vi gräver guld i USA! Jag insåg även att jag kunde 80% av låtarna.. Det var kanske 4-5 låtar som jag inte hade hört sen tidigare.. Niklas hade med sig Marika och Mats som kompade på massa olika instrument som: elgitarr, bas, trummor, xylofon, cello och andra små roliga grejer.. Riktigt duktiga musiker..
Det var iaf en så himla trevlig kväll och stämningen var väldigt behaglig.. Så grymt bra spelning!!!

Förkylning i kroppen..

Har haft lite ont i kroppen i veckan och haft förkylningskänningar.. Igår fick jag ont i halsen och var inte så pigg i kroppen.. Skulle egentligen vara ledig idag, men då en jobbarkompis blev plannerat "kidnappad" på en weekend av sin man så hade jag lovat att jobba.. Det kändes lite sisådär i morse när jag kände mig hängig och ont i halsen. Men med ipren så försvann det.. Nu känns det lite bättre i halsen så jag hoppas att den bara var på snabbvisit..
Det har varit en helt okey jobbdag, med ganska mycket att göra och kunder..
Nu är det helg och jag är ledig imorgon.. Ikväll blir det fame på bio..
Imorgon ska Anders på fotbollsavslutning och jag skulle ha en Linakväll hemma.. Men Anders fixade 2st gratisbiljetter till Niklas Strömstedt imorgon så då ska jag och S dit, om hon hinner.. Annars går jag själv..

Nu blir det lite piff innan bio.. Ha en trevlig kväll!

Ledig dag..

Idag hade jag massa grejer planerade för dagen.. Först på schemat var träning.. Men jag vaknade med ont i halsen som har hållt i sig hela dan, så det blev ingen träning.. I förmiddags kom S och vi planerade kursscema för våren för LBRR, sen avslutade vi med en våffellunch..

Sen har jag bakat bullar och lagat mat innan tjejerna från slöjdgruppen kom.. Så det var kravallslöjd med bullfika.. Vi hadde Ebbe som är 3,5månade som gjorde premiär på slöjdträff.. Väldigt söt var han..

Jag visade bilder och mina produkter från examensutställningen.. Och fick mycket positiv feedback.. Lite pusch framåt för mitt skapande fick jag också..

En trevligt ledig dag..

Hemlängtan..

Förra helgen var min syster hemma hos mamma och pappa.. Då kände jag mig avundsjuk för att hon har så "nära" hem.. Ok det är ca 35mil från henne, men det är ju lite kortare än ca 120mil som vi har..
Sen när jag har kollat på bilder som vi tog när vi var hemma i sommras får mig bara att längta hem till familj och vänner ännu mer..
Här kommer några bilder från i sommras..

Abisko 
Denna bild är tagen när vi gjorde vår Kirunatripp med Anders familj.. Här är vi i Abisko och kikar lite. Jag och Anders bestämde oss för att vi ska fjällvandra nästa år.. :) Inte för att vi är så bra på det, men det ska nog lösa sig..


 Jag plockar blåbär på Kluntarna efter en lite mindre lyckad båtresa..


  Jag på vattenskidor på Råneälven..

 Så vackert som det bara kan bli på kvällen i stugan på sommaren..

 Sista kvällen i Lule denna sommar.. Här har vi varit på förfest med kompisar och nu lyssnar vi på Tomas Ledin på Luleå kalaset.. En mycket trevlig kväll med både kompisar och familj..

*Suck* Ja jag vill gärna åka hem snart.. MEN jag får vänta tills jul.. Känns länge..
Men nu ska jag klä mig och åka till jobbet..