Min vecka i Lule..

Nu har jag varit på kalas hos min kusin som fyllde år igår.. Det är så trist att vi inte hinner träffas så ofta, men därför läser jag hennes blogg: www.kickans.blogg.se (ja nu får du gratisreklam)
Jag hoppas att presenten kommer att användas någon gång iaf.. Min inslagning var iaf bäst!! Jag hade sytt ihop ett tygstycke så hon var tvungen att klippa upp den, och det tog ett tag innan hon förstod vad hon skulle göra.. :)

Detta är några saker som jag har hunnit göra när jag har varit hemma.. Har några dagar kvar, åker på söndagmorgon..



Jag har iaf fiskat i stugan...


 Det är så himla fint på kvällen och solen är uppe länge.. Här är en bild när vi var och fiskade kring 20-21 tiden..


 Träffat de nya "grannarna" i stugan..

       Plockat hjortron för första gången... Med mygg och brems.. Tyvärr var det lite hjorton..

  Ätit kräftor med mina tjejkompisar.. Och L hade bakat ett jätte fint kräftbröd med oliver i..

Nu kom mormor och det betyder att vi ska till stugan igen, så jag hinner tyvärr inte skriva mer..
Till helgen blir det dans och Lule kalaset..

Bläää!!!

Idag skulle jag egentligen uppdatera över de roliga och mysiga saker jag har gjort nu när jag är i Norrbotten.. Men istället så blir det ett BLÄÄÄÄ inlägg..
Känns som allt går åt skogen idag..
Hittande knappt några hjortron även om vi gick i två timmar...
Blir inget fika med F, som jag inte har träffat på jätte länge..
Tyg spricker och det blir bara fel!!!!!

Vet inte om jag vågar sy en kjol nu, den blir väl för liten, eller nått annat fel!!!
Idag känns som en dag som inget går min väg...

BLÄÄÄ!!

Underbar danshelg ger en dunder förkylning..

Malung var väldigt bra..

Åkte upp torsdagmorgon med F, vi stannade på en mysco restaurang i Filipstad, med mörka fönsterrutor och endast över 18år var välkomna.. Vi hade många olika tankar om vad som försegick där, för det var bara män eller pojkar som gick in.. Men när S och hans bil kom till samma ställe kikade han in, och det var en spelhall.. Men kul hade vi åt det iaf.. =)

Träffade E i Malung, handlade fixade iordning inför kvällens dans, och varken han eller jag hade så stora förhoppningar när det var Bhonus och Barbados som skulle spela på torsdagen.. Kvällen blev iaf väldigt lyckad, musiken var kanske inte den bästa men fick bra danser så det vägde upp kvällen..

Fredag regnade så det blev snabbhandling och sedan sov jag några timmar... Kvällens band på bana 3 var Wahlströms och Svännzons, inget av mina favoritband.. Men på bana 4 spelade Shake, och där höll jag till när de spelade.. Annars gick jag upp till 3:an för att få dansa lite mer.. Även denna kväll fick jag mycket bra danser och shakes musik e så väldigt bra..

Lördag orkade inte E följa med in till Grönlandsparken så jag promenerade dit själv.. Var lite orolig för att inte känna någon, men det är ju meningslöst när man är dansare.. Det finns ju hur mycket folk som helst som man kan prata med.. Träffade olika folk som jag lyssnade på banden och surrade med..
Kvällens band skulle ha varit Zlips och Blender, men då Zlips blivit sjuka så hoppade Titanix in istället.. Musiken var helt okey, och jag hade höga förväntningar på kvällen, men den blev inte så topp som jag hade förväntat mig.. Fick en sträckning i baksida lår, som gjorde det lite svårt att dansa, men envis som jag kan vara ibland så dansade jag på hela kvällen..

Söndag var kroppen seg och jag och E åkte till Ljusdal för att äta och svida om till nya danskläder för att dansa på Högsloge och till Blender.. Sträckningen var inte bra än och jag började känna av en förkylning så jag hade inte så höga förväntningar.. Kvällen blev helt okey, men inte så bra som många andra tyckte att det var..
Efter dansen åkte jag till Hudiksvall med några Skelleftebor som jag på måndagen åkte uppåt med..

Sov dåligt natten mot måndag då förkylningen bröt ut och jag var helt slut i bilen uppåt.. Hoppade av i Ume, där jag fick åka med Fia med familj upp till Lule..

Nu är jag alltså hemma med en dunderförkylning och kroppen är helt slut.. Men oj vad bra danskvällar jag har haft.. Malung måste det absolut bli fler gånger..

Strejken över och danshelg närmar sig..

Strejken skall tydligen vara över, och det har löst sig med skjuts.. Har inte riktigt bestämt mig för alternativen ännu, men på ett eller annat sätt kommer jag hem iaf..

Anders väckte mig i morse med att sätta på elen i vår luft madrass.. Det behöver man egentligen inte göra, utan den kan pysa ut utan el.. Men han ville nog att jag skulle säga hejdå..
Nu har Anders och E åkt, och sist jag pratade med var de i Övik, så de är nog snart i Ume..

Jag har lunchat med S på stan och kikat lite i affärer.. Men bara införskaffat resgodis..
Nu ska jag sy en väska och en topp tänkte jag..
Ikväll är det dans i Borensberg, men jag skippar den, då jag imorgonbitti åker upp till Malung för dansbandsveckan..
Inte nått bra band imorgon, men fredag och lördag blir bra hoppas jag.. I  Malung ska jag och E bo någon stans ganska centralt.. Ska bli kul att få umgås me honom lite i sommar, på festen hann vi ju knappt prata, även då vi satt mittemot varandra..

Nu blir det symaskinen tills magen säger kurr..

Busstrejk, det hjälper inte mig på långa vägar..

BLÄÄÄÄ!!

Idag har jag bokat biljett från Lule till Linköping när jag ska hem..
Sen kollade jag på bussbiljetter då jag ska dansa i Malung och Högsloge innan jag åker upp mot Luleå.. Eventuellt får jag åka med några norrländska dansare till antingen Ume eller Skellefte..

MEN... det visar sig att bussen som jag tänker åka från Umeå eller Skellefterå är i strejk.. Så hur ska jag då ta mig till Luleå?? Gå??  Näe det e ju inte så troligt.. Så jag börjar bli lite orolig över hur jag ska fixa detta..
Anders tyckte jag skulle försöka åka med någon från Malung, men det betyder: ingen dans i Hög. och det går ju bara inte!!!!!

Hmm... har en vecka på mig att lösa detta..

Mamma mia!

Igår var jag, Anders, E, F och K på Mamma mia!!  Den var såå bra och jag vill se den nu på en gång igen!!! Jag bara satt och myste i biosalongen.. Musiken blir jag så glad av och platsen där filmen är inspelad ska vara på Grekland (vet inte om det är det) och det var så fin miljö.. Mysigt värre..

Innan bion satt vi och pratade lite, och jag vågade prata engleska med K.. Det gick ganska bra iaf.. Han sa att han hade tänkt köpa en ordbok, men det är bara de svenska uttalen, så då var det svårt för honom att lära sig de svenska orden iaf.. Så han ska köpa en ordbok med engelskt uttal så att han lär sig svenska på riktigt..
Då berättade jag att eftersom jag är från Luleå, så har jag lite annorlunda uttal på vissa ord än F som är från stockholm..
Till exempel: jag säger int, istället för inte.. Det tyckte han var mycket vettigare, varför säga e? =)
Och naturligtvis: "jouh" (det insugande ljudet vi norrlänningar gör)
Han tyckte det var otroligt roligt och övade på det hela vägen hem.. *skratt*

Idag har vi varit vid Bergs slussar och sett på båtar och slussarna vid Göta kanal.. Det var en trevlig utflykt..
Nu stack killarna ut för att träna, då kan jag mysa lite för mig själv..

Ibland är jag verkligen blond..

Jag har hela tiden undrat hur man egentligen lägger in flera bilder i samma blogginlägg och sedan skriver samtidigt.. Det har jag aldrig listat ut, så jag har lagt upp bilder i flera inlägg istället.. Men idag! Då hittade jag en liten knapp som gjorde att jag kunde det.. Känner mig såå duktig.. Hmm.. ja, jag e ju blondin ända in i rötterna..

I torsdags hade vi kompisar på grillkväll här.. K från Irland hade med sig ballonger som man kan göra djur, leksaker mm av, så vi fick prova.. och det var riktigt kul..
Först skulle vi blåsa upp dem med munnen tyckte han.. Det var väldigt svårt.. 
 


Så vi fick låna hans pump och då gick det mycket bättre.. Han visade oss hur vi skulle göra hundar och detta är mitt och A`s resultat..


K visade hur man gör svärd, så då var ju vi tjejer tvungna att vara de tre musketörerna.. :)

En mycket trevlig kväll blev det..

She hit me with a fork!!

Nu har jag varit dålig på att skriva, men denna vecka har bestått av jobb och trevliga kvällar med Anders, E och kompisar..
Åter till rubriken..
För en vecka sedan så fick F besök från Irland, och jag och A skulle vara moralisktstöd, då det var lite osäkert vad personen i fråga gjorde här mm.. Så vi träffades för att äta pizza, men eftersom jag har "normala" middagstider, tyckte jag 21.00 var för sent, så jag hade redan ätit middag..
Men för att vara ett trevligt sällskap träffade jag F, K, A och F för att prata och "se" när de åt pizza.. Jag satte mig på kanten med servetter och bestick, och fick smaka från A och K`s pizza..
Insåg att jag inte e så bra på engelska, då inte ens mina svenska kompisar förstod va jag menade.. Det blev många skratt och till slut insåg jag att det var bättre att prata svenska eller bara vara tyst, vilket resulterade i svenskan..
Tillbaka till gaffeln.. A ville av någon konstig anledning att jag skulle äta en paprika från hennes kalla pizza, men jag tackade vänligt nej.
Men hon hade bestämt sig för att jag skulle äta den, och attackerade mig med en gaffel i hopp om att jag skulle gapa, vilket jag naturligtvis inte gjorde..
Det resulterade i att det sa: KLONK!! i mina tänder.. och skrattattack som efterföljd..
En trevlig kväll med promenad i reng hem
.

Ny inspiration, hoppas jag..

Nu har jag haft uppehåll i några veckor, och jag har inte saknat det så mycket.. Dock är det andra som vill veta vad jag gör och tänker.. Det har varit ganska skönt att hålla vissa tankar för sig själv.. Men samtidigt är det skönt att skriva av sig ibland..

De senaste veckorna har jag hunnit vara i Luleå!
Firade midsommar i ett myggigt Orrbyn med kompisarna och familjen.. Fick med en dans på midsommardagen också.. Mycket trevligt..
Mamma och moster hade fest, det var lite fixande och trixande.. Jag hoppas verkligen att mamma och moster fick njuta och ha det trevligt på sin fest! Sofia och Kristin sjöng och jag höll ett tal.. (fick lite problem i slutet, då tårarna trängde fram och jag tappade talförmågan).. Otroligt många tack till P som kom och spelade.. Så otroligt duktig och genomsnäll person! Det går inte att inte tycka om honom.. VI  hade även gjort en tipsrunda om mamma och moster.. Det var lite roligt att se reaktionerna på dem, när jag läste upp frågorna.. =)

Dansvecka på Öland!!
Förra året var inte så jätte bra för mig. Men ojoj vad årets vecka slog förra årets med hästlängder..
Det var nästan samma tjejer jag delade stuga me förra året.. Nytt stugnummer och nya grannar.. Jag träffade många nya och bekanta människor..
Jag blev privatlärare till M i gnuss.. Och riktigt bra gjorde han det.. Inget mer kindande med den killen...
Jag dansade en hel danskväll, duschade, åt och sen blev det lite dans på småtimmarna också.. Inte lika mycket som många andra, men fick några danser iaf..
Vi lekte lekar och jag fick lite roliga kommentarer..
Jag fick otroligt många bra danser.. Och några nya favoriter..
Tyvärr så missade jag första och sista dagen, men jag avslutade min sista danskväll med en otrolig dans med Zlips..

Bruce Springsteen!
Spelade på Ullevi igår och idag. Igår var jag Anders och E och såg honom.. Jag är ju inget spec Brucan fan, men det var en cool upplevelse.. Dock tyckte inte mina knän om att stå i 6 timmar.. Hade ont i knäna och var trött i slutet.. Men vilken show "gubben" gav.. Det var väldigt kul att se.. Killarna var iaf väldigt imponerade och har läst recensioner från gårdagens spelning i alla tidningar de kunde hitta..


Nu ska jag se film me killarna, sen blir det sängen och jag ska sova läänge imorgon. Det behövs inför nästa jobbvecka..