Sabotage i vävsalen..

Jag fattar inte varför någon vill förstöra för någon bara så där?
Det har kommit fram att någon har sabboterat i vävsalen genom att klippa i en varp som inte ännu blivit uppsatt och en varp som sitter i en väv som någon håller på i.. Någon har bara tagit en sax och klippt mitt i varpen..
Min varp har de låtit bli, men varför gör någon så?
Det behövs kort och kod för att komma in i vävsalen så inte vem som helst kan komma in, så någon som har tillträde har gjort det eller släppt in någon..
Det känns väldigt oroväckande iaf..  Har beslutat mig för att ta bort mina vävgarner som jag har haft vid vävstolen.. nu får de vila i studion medan jag inte är i vävstolen..

Jag hoppas för allt i världen att min väv får vara intakt..

Uppdatering i bloggen..

Har fått höra från mamma och moster att de vill läsa mer vad jag gör.. Tyvärr har jag inte tid eller ork att göra så mycket när jag kommer hem.. men nu har jag uppdaterat lite innan jag ska åka till skolan och förskeda klart min nästa väv..

Har även glömt att säga att jag har haft opponering på min uppsats och opponerat på en annans uppsats och båda gick bra!!!
Jag har några ändringar jag ska göra, men det känns inte så farligt så jag är SUPER NÖJD!!!

Här kommer iaf några inlägg om vad som hänt de senaste veckorna..

Arbete med examensarbetet..

När jag kom tillbaka var det först möte i museet och där fick jag se förändringarna som gjorts när jag var borta..
Sedan var det bara att ta tag i arbetet med min vepa.. Jag fick handledning och tog tag i vävningen igen.. Den är klar och det gick ganska smärtfritt, förutom rivmärkena på armarna och händerna jag fick av vävspännaren.. Om man inte vet vad jag håller på med skulle man kunna tro att jag försöker göra mig själv illa (men så är det inte!!)..


 Om ni kikar på vänster sida så är det vassa "spikar" som ska fästas i väven, och dem råkar jag ut för när jag ska plocka in inslagen..





Färdig vävt och utplockat ur vävstolen!


Resan hem till Linköping

Måste bara berätta lite snabbt hur resan började..
För er som inte vet så börjar tåget sin resa från Lule till Boden där vagnar från Kiruna och restaurangvagn kopplas på sedan fortsätter resan söderut..

Jag packade om mina grejer efter att ha varit i stugan hela helgen, duscha äta och laga matsäck sedan åkte jag och pappa för att hämta Anders.. Vi kom till station i god tid och tog våra grejer och satte oss i vår liggvagnskupé.
När vi hade passerat Sunderby sjukhus kommer jag på att jag inte tagit påsen med mat i från bilen.. Väldigt irriterad på mig själv ringer jag till pappa och ber honom ta in maten i kylen.. Då säger han: Jag hoppar i bilen och kommer..
Mellan Gammelstad och Boden är det ca: 3mil och mycket fartkameror.. Men tåget stannar ca 30min i Boden för påkoppling av vagnar mm.. Så min pappa brummar till Boden för att jag och Anders ska få mat på resan!

++++ till min pappa!

Påsk i Lule..

Tänkte mest lägga upp lite bilder och visa vad jag gjort under påskhelgen..
 
 Pappa hade slagit in presenterna i god jul papper.. Jag hade en bra födelsedag med middag och fika med familj och vänner..


 Jag hade gjort tårta och det fanns även köpestårta.. Vi åt tårta och fikabröd så det sprutade ut ur öronen efter påsk..


                                 Jag åker madrass bakom skotern.. Lite för mjuk snö för att det ska gå fort och jätte bra..


 Jag gör som alla proffsåkare, visar vilket märke jag åker.. =)


  Gör inte det här hemma! (Min mamma stekte mat, och fick en gratis klippning..)


 sista dagen hemma hade vi fint väder och jag gick en promenad med mamma, moster och mormor, sedan så pimplade vi på isen.. Först fick jag borra mitt eget hål.. Men ingen fisk fick jag..  Pimpeltävlingen på söndagen vann jag "damklassen" med 5stycken.. En mysig påsk med familjen..

Återförening med Östen..

Vissa av er som följt bloggen i höstas vet vem Östen är.. Min kära kontramarsch vävstol på skolan..  Jag har ju börjat att väva till utställningen.. Och då fick jag välja en vävstol och naturligtvis valde jag Östen..

Jag har fått förfrågan på en modell av min utställning och detta är en pappersmodell (inte av första klass, men visar ändå vad som komma skall) så jag tänkte slänga upp den här och visa vad jag tänkt göra.. Modellen är i skala 1:20..



Ikväll har jag varit på snabbvisit hos M, packat, slöat framför tvn och vikt tvätt och diskat.. Nu tänkte jag sova en stund, innan jag fixar färdigt här hemma innan jag tar mig till tåget imorgon förmiddag..

Kram kram

Mycket att göra, men snart e jag hemma!!

Sitter på skolan, klockan är 18.18.. Jag kom kring ett, men har ändå pluggat på förmiddagen.. Det var ett måldokument som skulle in..
Idag hade jag tänkt väva massor. Men än så länge har jag bara suttit vid datorn och klickat i röda rutor.. Arbetar i weavePoint för att göra en snöstjärna i ett rutsystem.. Ååååhhh jag är så himla less... Jag känner mig stressad över att vilja vara färdig med denna väv innan jag åker hem på onsdag, men så verkar inte fallet bli.. När jag är stressad så försvinner även min noggrannhet (som ibland finns hos mig) och jag vill bara bli färdig.. Jag blir tveksam och har väldigt svårt att fatta beslut, önskar att någon annan kan ta besluten åt mig.. Men  jag antar att det inte går så bra..
Så jag funderar på om jag ska åka hem och lämna detta vävproblem tills imorgon..
Måste göra en modell i skala 1:20 och skriva en utställningsförklaring.. Skulle även kunna packa lite och fixa hemma eftersom jag åker till Luleå på onsdagmorgon!! Det ska bli otroligt skönt att släppa skolan för några dagar och bara vara hemma och ta det lugnt..
Mest blir det att vara i stugan, men hoppas på att hinna umgås med kompisarna som e i Lule en sväng..