Jobb och danshelg..

Har jobbat hela dagen idag.. Massor med folk, men det är kul.. Hann inte riktigt så mycket som jag hade velat..
När jag kom hem så hjälpte jag till lite med städningen som Anders hållit på me under dagen..
Snart kommer dansfolk och vi ska äta middag, innan vi ska till Cupolen och dansa till Wahlströms..
Imorgon blir det årsmöte med nya klubben och dans till Blender!!!
Hoppas verkligen att min onda hals e snäll mot mig i helgen..

Kram Kram

LULE..

Fick höra att på P3 har de pratat om Luleå. Så jag slog på webradion från i måndags 24/9, och jag kunde ju inte låta bli att le..

LULE så :

Står man i rulltrappan, man går inte i den.
Är man väderfixerad
Alla känner alla
Blåser det mycket
Är man lugn
Dricker kokkaffe

fiser man i hamburgerkön?

Man säger :

(Jo) Nåjävulst
Pummlor
Tjorva
Gorma
Bängla
Hamig
Lemmen
Hårdbröd


Jag kunde inte annat än att le när jag hörde programmet.. Helst när en tjej sa att hon kände en kompis som är från Lule, heter Kristin och kommer bli Sveriges snyggaste brandman.. Jaa.. jag kan ju inte annat än att hålla med eftersom jag känner denna snygging.. =)

Helgen..

Fredag så tränade jag för första gången i höst.. Gick på Power afro dance.. Det var aerobic inspirerat från Afrika med trummor.. Det var kul, har fått träningsverk av det oxå.. Lugn kväll me film och mys i soffan..

Lördag blev det att stiga upp ganska tidigt, tog mig en promenad på en timme.. Sen försökte jag väcka Anders, göra iordning oss och klockan tio hämtade P och S oss.. Vi åkte till Karlstad för att gå på BRR-tävling. Det var Rock, boggie woggie, lindy´hop, dubbelbugg och Bugg klass A och B. Det var en GPtävling.. Vi tittade på Boggie woggien innan vi for och åt.. Efter det så fortsatte vi se tävlingar och P och S tävlade.. De var så bra och jag var såå stolt över att känna dem.. Tyvärr åkte de ut i första omgång, men de blev 18 av 35, så de var nöjda.. A.S kom 7:a och det var också kul att se.. När tävlingarna var slut vid tio så åkte vi hem.. Jag sov nästan hela vägen.. Vi kom hem säkert vid halv ett tiden..

Söndag var en slö och deppdag.. Inget gick min väg, så jag bestämde mig för att inte dansa på kvällen i Cupolen.. Fick ett mycket trevligt samtal, som gjorde att jag kände mig gladare.. (Tack P! Det var väldigt kul att få prata med dig). Så när vi lagt på så fick jag energi att sy en klänning.. Blev inte riktigt som jag tänkt, men blev ganska bra iaf..
Top Gun och popcorn på kvällen..

Olika gröna overaller

Olika gröna overaller

Usch för att färga!!
Ja, det är olika nyanser.. min e den högra och A äger den ljusa..

Jag hatar att färga textilier...

Igår skulle jag och A färga våra hängselbyxor, som vi skall ha till olika studentfester.. Eftersom vårt program inte har haft några tidigare, så är det jag och A som har undersökt vilka färgkombinationer som man skulle kunna ha. Sedan har det blivit omröstning.. Efter det skulle vi börja färga, men hade svårt för att hitta den rätta färgen. Sedan gjorde vi det och igår kom den stora Dagen med stort D, då vi äntligen skulle få färga byxorna.. Byxorna skall vara i två färger, grön byxa och svart bröstlapp. Glad i hågen slängde vi in våra byxor i ena maskinen och bröstlapparna (från hängselbyxan) i andra. När vi skulle öppna och se färgerna så jublade vi när vi tog ut första byxan (min) den var exakt så klar/ilsket grön vi ville ha, men när vi tog ut den andra så försvann glädjen fort.. Den var ju ljusare än den andra.. När vi öppnade för att kika på bröstlapparna var de MARINBLÅ!!
Ja, vi fick ont i huvudet, åkte till stan för att prata med de vi köpt byxorna av, och färg, och ingen hade någonsin hört om att två byxor i samma maskin som färgats samtidigt blivit två olika nyanser..
A köpte iaf ny grön färg och ska försöka färga om den någon dag.. Och så köpte vi svart färg och färgade om bröstlapparna som till slut blev SVARTA!!
Otroligt jobbig dag då man blev ganska nedstämd..
Men efter middag och en power walk så var det chilldags i soffan och sen sängen..

ÅÅhhh... jag hoppas på en bättre dag idag..

Två veckor sedan sist..

Ja, inte var jag så bra på att uppdatera denna blogg inte.. antar att några hemma sitter å väntar på att den ska uppdateras.. Så jag får väl göra en kortare uppdatering nu..

Har börjat med mitt projekt som är typ som näverflätning fast i textiltmaterial som band och tyg.. Har börjat göra "stjärnor" som brukar göras i näver och hängas i julgranen.. Det har jag gått igång på så vi får se om det blir något bra med det..

Praktik ska jag ha i november men ännu ingen pratikplats, måste fixa färdigt mitt personliga brev..

Hade inflyttningsfest i helgen.. Det var väldigt trevligt och jag tror och hoppas att de som kom hade det bra me.. Mätta var de iaf.. ;) Vi hade dukat fram grönsaker och chips att dippa, ost och kex och bål.. För mig och Anders var det iaf en mycket lyckad tillställning..

Jobbar lite då och då.. Trivs hur bra som helst i vimmlet av alla tyger..

Har börjat vara hjälpdansare på en nybörjarkurs och en två:a.. Det var kul, och ledarna är ju riktigt bra.. *tummen upp* =)

Annars är det upp och ner som en berg och dalbana..

Nu börjar skolan på allvar..

Kursen jag ska läsa heter Experimentellt arbete i eget valt material.

Det betyder att jag ska välja ett eget material, skriva ett kontrakt, där jag själv bestämmer hur jag ska gå till väga i mitt experimentella arbete, och vad jag vill åstadkomma..
  Jag har skrivit mitt kontrakt och mitt arbete kommer att innebära att jag jobbar med material som är smalare än 5cm. Band i olika material, bomull, "siden", plast och metalltråd eller tyg som jag klippt i rätt bredd.. Jag har tänkt att väva/fläta som man kan göra med papper, eller näverflätning och experimentera med band i olika former.
Det låter lite märkligt, men jag hoppas att jag får ut något av det. Jag har Lite idéer som jag vill prova..

Ikväll är det Kalasmottagningen med mässa, och scen show.. The sounds ska spela och sen så är det fest efteråt..

Jag ska försöka prova att fläta lite idag, och se om det verkligen går som mina idéer i huvet ser ut..


Nolle-P är slut..

Nu är Nolle-P slut.. Det är både skönt och trist.. Det har varit mycket planerande och fixande. Men vi har haft kul, och det tror jag att nollan också har haft. Denna veckan hade vi färre aktiviteter.

Måndag: Förberedning inför Filosofiska Spelen som var på onsdag. Det gjordes plakat och pompoms.

 

Onsdag: Filosofiska Spelen, och ställa i ordning och fixa inför kvällen.. På kvällen var det lekar/tävlingar för nollan.. Jag och A hade ansvar för tävlingen Äggning. Där man skulle vara två personer och kasta ägg åt varandra samtidigt.. Det var bra stämning och deltagarna verkade ha kul..

 

Fredag: Finsittning för hela programmet.. Trevlig tillställning och fest på HG efteråt.. men jag orkade inte stanna hela kvällen, så jag gick efter tolv, när de andra fortsatte festandet..

 

Slutsummering av Nolle-P: Jag och Annika är nöjda, och vi har haft kul, och det verkar som att nollan också har haft det..

  

En URSÄKT skickas till alla nära och kära, som jag har glömt dessa veckor, det har varit så fullt upp i mitt huvud..