Uppdatering av mitt vad..

Första januari började mitt vad om att jag inte skulle äta godis på 6månader.. Och det har jag håll än så länge.. Men vadet var endast godis, så glass och fika har jag stoppat i mig i alla fall..
Men för bara några sekunder sedan bestämde jag mig för att ta bort fikabrödet fram till den 9:e april.. (Hallå tårta måste jag ju få äta..)
Så inget fikabröd eller glass på 1,5 vecka.. Lycka till Lina!!!


Hur klantig är du?

Läste en kompis blogg och där hade hon ett frågeformulär om klantighet.. Så nu ska jag för en gångs skull se om jag fortfarande borde stå högst upp på klantighetsskalan i luletjejgänget.. :)

1. Har du trillat hemma? [x]
2. Har du trillat bland folk? [x]
3. Har du vält ner varor från någon affär? [x]
4. Har du gått in i en lyktstolpe? [x]
5. Har du snubblat på dina skosnören? [x]
6. Har du slått ut någon tand? [ ]
7. Har du tappat din mat? [x]
8. Har du sprungit in i genomskinligt glas? [x]
9. Har du trillat med cykel? [x]
10. Har du trillat med moped? [ ]
11. Har du trillat med någon annans moped? [ ]
12. Har du tagit två olika skor på dej? [ ]
13. Har du halkat på is? [x]
14. Har du sprungit/åkt in i ett staket? [ ]
15. Har du trillat med kläderna på ner i vattnet? [ ]
16. Har du någonsin svimmat när du trillat? [x]
17. Har du råkat hälla ut läsk på bordet? [x]
18. Har du gått in i en dörr? [x]
19. Har du trillat så någon annan trillat? [x]
20. Har du trillat i en trappa? [x]
21. Har du tappat din mat på någon annan? [ ]
22. Har du råkat sätta på dej två par sockar? [ ]
23. Har de sprutat läsk ur din mun för du har skrattat så mycket? [x]
24. Har du tagit fel på vad det är för dag? [x]
25. Har du gjort så maten blivit förstörd? [x]
26. Har du förstört något som inte är ditt? [x]
27. Har du tappat något i skolan så de gick sönder? [x]
28. Har du gått in i fel klassrum? [x]
29. Har du trillat av en stol? [x]
30. Har du gjort bort dig inför människor många gånger? [x]

Summa: 22

Har du mindre än 10 är du inte klantig.
Har du mellan 10-20 så händer det ibland att du är klantig.
Har du mellan 20-25 så är du ofta klantig.
Har du mellan du 25-30 så är du en vandrande olycka

Jag tyckte att jag klarade mig ganska bra.. Det är klart att jag vet att jag är klantig, men trodde faktiskt jag skulle vara en vandrande olycka, men jag får vara glad att jag inte är det.. :)

Sol och fint väder men minusgrader!!

Det var omöjligt att somna igår så imorse ville jag sova bara liite till.. Och Anders borde ha förstått det när jag bara grymtade åt honom när han steg upp och kom in i sovrummet.. Men ändå så gör han det man inte får göra när någon vill sova!! HAN PRATAR MED MIG! hur ska jag då kunna fortsätta i mitt sovläge om jag måste prata tillbaka till honom?
Jaja.. han fick som jag ville, jag blev vaken och steg upp kring sju..

Idag är det våffeldagen, men jag tjuvade lite och bjöd på våfflor till S och S som var hos mig och pysslade med banderoll och vimplar till LBRR, det är danstävling i Linköping på lördag och då ska vi vara där och hejja!!



Igår morse så kokade jag även hjortronsylt för att kunna ha på våfflorna.. Första gången men det gick bra..

Uppsatsen är inte riktigt färdig men snart hoppas jag verkligen. Jag är så himla spyless på den och önskar bara att den är färdig.. Idag ska jag göra en modell i skala 1:1 på min tänkta utställning..

Ha en bra dag!

En solig lördag!

Sitter vid datorn och titar ut genom fönstret.. Ingen snö, grön/bruna gräsmattor men solen tittar fram..
Anders är på match så jag är ensam i lägenheten.. Min moster ringde tidigare idag och skulle ge lite kommenatarer på min uppsats.. Det skulle inte ta så länge tänkte vi nog båda, men när det hade tickat 90 minuter på min telefon insåg båda att vi borde lägga på.. Det  var trevligt iaf..
Det gör att jag känner att jag saknar de "hemma" men om några veckor får jag träffa dem igen och då hoppas jag att jag träffar dem med snön runt omkring mig.. Får jag inte snö till påsk kommer jag att få psykbryt.. Jag längtar så himla mycket efter snö!!

Hmm.. Så vad ska jag göra idag.. göra en ändringssöm på en kläning till grannen, skriva på uppsatsen, arbeta lite med utställningen, eller kanske gå ut och promenera i solen? svårt val.. vet att jag borde göra det sista.. ska försöka göra det, men inte just nu.. har blivit så himla slö nu för tiden.. Det känns väldigt konstigt att ha lördagarna lediga, och inte jobba.. Att inte ha något plannerat en lördag känns väldigt konstigt.. jag trivdes med att jobba på lördagarna, det är klart att vissa dagar var jobbigare än andra att stiga upp, men oftast så gick det bra.. Nu måste jag lära mig njuta av att vara ledig på lördagarna!!

Hoppas ni får en bra lördag!!

Tillbax..

Insåg att det var två veckor sen jag skrev förra  inlägget.. Men jag har inte haft ork eller inspiration att skriva.. ändå har det varit händelserika veckor.. eller ja, det beror på hur man ser det..
Jag har fått ett fint tygbrev med en bröllopsinbjudan.. Jag har skrivit uppsats.. Den skulle egentligen vara inne i måndags, men då examinatorerna dubbelbokat sig fick bara 3st lägga upp sina uppsatser, så jag ska göra det i april istället.. Men jag och min handledare har bestämt att min uppsats ska vara färdig nästa vecka.. Hade nog hunnit göra den till i måndags om jag hade jobbat stenhårt.. Nu har jag hunnit vila lite ifrån den i helgen och tagit nya tag denna vecka med att göra de sista ändringarna..
Jag har varit jätte trött de sista veckorna och knappt orkat nått alls.. Men i fredags var jag till Stockholm och Yesterday för att dansa till Zlips.. Jag insåg att man inte alltid ska ha förutfattade meningar om hur en dansare ska se ut. Ibland stämmer de förutfattade meningarna, men ibland gör de inte det, och jag fick en sådan upplevelse i fredags, en trevlig sådan..

Jag längtar hem.. hem till Norrland och vintern och snön.. Här har vädret varierat från snö, regn och nu solsken med gröna gräsmattor.. Jag trivs i Linköping, men jag saknar snön och vintern otroligt mycket..

Nu ska vi snart äta och sen kommer förhoppningsvis någon för att kravallslöjda och äta bullar som jag bakade igår..
Och naturligtvis var jag tvungen att gå mamma i fotspåren och bränna en plåt, bara för att.. var lite depp igår för det..

Jaja.. detta känns som att jag bara skrev det som kom upp i huvudet, hoppas något var förståbart..

Hej hej

Trött.. ögonen faller igen..

Anders väckte mig tjugo över sex.. Halv åtta hade jag ätit frukost och klätt på mig, hunnit surfa på internet och började skriva på uppsatsen.. Fick veta att den lilla trippen jag och Anders tänkte göra i kväll och imorgon inte blev av.. det var lite trist.. hade tänkt åka till Upplands Väsby för att kolla på en skola och Anders skulle gå kurs.. men kursen blev inställd, så då fick jag planera om också.. Fast det är nog ganska bra med tanke på att jag ska lämna in uppsatsen om mindre än två veckor..
Dagen gått bra, fick tag på den tredje informanten och gjorde en telefonintervju.. Skulle hyra inspelningsutrustning från skolan men det fungerade inte, så jag fick spela in med högtalartelefon från mobilen in i min MP3 spelare.. det var intressant..
Har även hunnit transkribera text och det var riktigt skönt..
Ikväll har jag varit på folkmusikcafé.. Dansat lite, träffat M, K och naturligtvis J från kravallslöjdsgruppen och pratat med dem..
Men nu är jag riktigt trött.. måste gå och sova så jag orkar skriva ordentligt mycket imorgon.. Inte länge kvar nu... Men det känns som jag har ganska mycket arbete framför mig..

Sov gott!! Det ska jag !

Grattis Mamma!!



Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva uti hundrade år!!

Ett fyrfaldigt leva för min mamma som fyller jämt idag! Hon leve: HURRA, HURRA, HURRA, HURRAA!

Grattis mamma!
Hoppas du får en jättebra dag i solen!!

(Tårtan är tagen från dec 07 när min syster fick den i present av hennes svägerska)


Handledningen gav ingen tröst..

Jag har känt mig ganska nöjd med uppsatsen så här långt.. Det har kännts som att jag har gjort ett bra arbete och kommit ganska långt..
Men... fick ett samtal av min handledare idag där han sa att jag skulle komma till skolan så fort som möjligt.. Det gjorde ju mig ganska nervös.. känslan av att allt var skit kom upp i huvudet..
Jag gick till skolan och vi började gå igenom uppsatsen..i stort är det ganska bra, men massa ifrågasättanden och pekande och ändranden som han ville att jag ska göra.. Och det är klart att en handledare ska berätta vad som ska göras bättre.. Men att nästan skälla på en för att man känner att man inte är säker på hur uppsatsen skall se ut och uppställning (svårt att förklara) det känns mindre roligt att höra..
Även om det var bra saker han sa också så fastnar de dåliga.. Och jag har inte kommit igång att skriva än, för jag känner mig för depp.. Jag vet att jag måste börja skriva lite nu om det ska bli något skrivet alls idag..