Ett nytt kapitel..

Ibland känns det som att jag lever i en bok.. Vissa saker som skrivs i boken följer med i historien och hålls vid liv, medan vissa saker stannar och får inte följa med längre. Sedan kan det komma blanka sidor som vill att jag ska skriva något helt nytt..
Just nu känns det lite så..
Vissa personer som jag tycker om vet jag kommer att följa med i mitt liv och finnas i liv, även om vi inte ses eller hörs så ofta. Vi känner varandra så bra att det känns som att vi inte varit borta länge när vi ses igen..
Men så är det några personer som verkar stanna och inte riktigt vill följa med i min framtid, och jag vet inte riktigt varför eller om det är något jag har gjort. Men det kanske är som i en dikt som jag tidigare kopierat och skrivit in för ganska länge sedan i bloggen.. Där stod det något om att vissa personer kommer in i ditt liv bara för en stund, medan andra stannar länge.

Men känslan att inte veta varför personen verkar försvinna gör mig lite betänksam, helst när jag gärna hade velat fortsätta ha personen i mitt liv..

Sedan så är det de vita bladen. Jag känner att jag har öppnat mig själv för nya saker, nya kulturella sidor som jag inte tidigare besökt. Det känns väldigt kul att träffa nya människor som leder mig i nya sammanhang. Vissa kanske jag känner mig lite utanför i, men jag försöker ändå att vara mig själv och tänka att det räcker. Vissa saker känner jag passar mig väldigt bra..


Men det är väl så med livet, att det tar oväntade vändningar, det blir inte alltid som man tänkt sig.. Men det kan bli bra i alla fall..  


Ta fram din extra styrka idag..

Det blir nog två olika inlägg denna gång.. har två olika tankar så jag skriver dem inte i samma..

Skolan..

Jag har gjort två intervjuer och transkriberat dem (skrivit ner dem i text).. Så nu ska jag bara sammanställa de två intervjuerna till min tolkning i en textmassa. Det känns som att jag har kommit igång ganska bra, även om jag vet att det är mycket kvar, och inte så mycket tid kvar.. Men jag har verkligen förhoppningen att jag ska klara det.. Ska skicka mitt första utkast till syrran i dag så då får jag nog feedback till helgen.. Det är så bra att ha henne att bolla idéer och språk.. Sen vill ju min handledare läsa vad jag har gjort, så jag får väl skicka en till honom också.

MEN... Jag har ett stort problem.. Jag ska ha tre intervjuer i min uppsats, men bara gjort två. Den tredje personen som jag skulle vilja intervjua, vet jag inte ens om personen ställer upp. Men jag vågar inte ringa.. Det känns som att klättra över en skyskrapa.. Kravallslöjdsgruppen försökte peppa mig igår att ringa.. Och idag när jag tog ett kort som ska försöka lyfta ens dag stod det:

Tag fram din extra styrka idag.

Vilket bara kan betyda att idag måste jag ringa och kolla med personen om jag får göra en intervju..

Önska mig lycka till..


Fredag och uppsatsarbete..

Det är fredag och jag sitter i studion på skolan där det är tomt och tyst.. Skönt.. Jag ska skriva uppsats, men har än inte kommit igång.. Hade ett möte imorse och efter det har jag inte riktigt fått igång arbetet. Men jag känner mig inte orolig.. Efter handledningen igår kom ett lugn över mig och jag börjar se mönster och en arbetsväg som inte har så många snäva krokar..  Men vi får väl se om en vecka vad jag säger då. Jag har två intervjuer i början av veckan, vilket betyder mycket jobb efter det.. I helgen skall jag försöka jobba framåt så att det underlättar arbetet nästa vecka..

Ikväll blir det lindyhop.. Imorgon.. jaa.. inga planer.. Vi får se hur helgen blir..

Nu blir det uppsats..


Godhet lönar sig..

Som jag skrev förra veckan hittade jag en kvinnas körkort och kontokort när jag promenerade i Vallaskogen.. Igår damp det ner ett brev adresserat till mig. Där kvinnan tackade så mycket för mina insatser för att ge tillbaka hennes kort till henne.. I kortet låg även 1000kr!! ojoj vad glad jag blev. Eftersom hon hade sagt att jag skulle få något så var det inte så stor förvåning att kortet kom, men summan var 10gånger så stor som jag hade förväntat mig..
Glad blev jag iaf och det är alltid kul att få glädja andra människor..

Lördagen den 14:e februari..

Ja, för mig är det egentligen bara lördagen den 14:e februari.. För de flesta andra är det alla hjärtans dag.. Eller jo, det är det för mig också. Men jag tycker inte att det ska behöva finnas en speciell dag som man ska visa att man tycker om någon.
Ska man inte alltid visa att man tycker om någon? Eller att faktiskt överraska någon med en present, blomma eller något annat.. Då känns det som att gåvan och känslan blir mer äkta än att det blir sådan hysteri över en speciell dag..

Idag har jag varit på biblioteket och försökt plugga, lyssnat på Arn, plockat ihop i lägenheten och lagat middag.. Till middag blev det potatisgratäng och tjärlknöl.. Mycket god lördagsmat.. Om en stund kommer en kompis som inte heller firar alla hjärtansdag, och ska se melodifestivalen med mig och Anders..

Men nu önskar jag alla i alla fall en riktigt trevlig lördag och alla hjärtansdag!

Kramar från Lina


Dagens goda gärning..

Igår morse när jag promenerade till skolan hittade jag i vallaskogen ett körkort och bankomatkort. Jag tog upp det för att försöka hitta personen som hade tappat det. Men då jag inte hade så mycket tid innan lektionen började glömdes korten bort i min jackficka..
Imorse när jag gick morgonpromenad kom jag på att korten låg i min jackficka.. Jag sökte efter personen på nätet och efter lite dektertivarbete hittade jag en mailadress och kom i kontakt med personen.. Jag hade hennes personnummer så att jag visste att jag lämnade ut rätt information. Hon var mycket lättad och glad över att få tillbaka sina kort..
Hon ville även ge mig någonting för min ärlighet, så inom kort kommer jag ett tack dimpa ner i brevlådan.. och det är ju alltid trevligt att få uppskattning sin ärliget..

Har även fått ett arbetsuppdrag som jag ska lösa.. Blir ett bra avbrott till uppsatsskrivandet..
Som jag ska återgå till nu...

God morgon!!

Idag känns som en bra morgon..
Kollade just mailen och fick veta att jag fått VG på min kurs i profilering i eget valt material = vävningen!
Så det känns bara bra.. Jag har verkligen jobbat mycket med vävningen och jag var riktigt nöjd över mina prestationer.. Jag hade blivit väldigt besviken om jag fått G.. Men nu är allt bra, så jag ksa äte och sen plugga lite innan jag tar mig till skolan, ska informera gymnasieelever om vår utbildning idag, sen blir det lunch med S och S..

Lägger upp några vävbilder, inser att jag inte har gjort det än..
 
                                                                  

                                                                        

                                                             

Lina + syntkväll = !!! =)

Inför lördagens syntkväll hade jag inte stora förhoppningar, skulle även behöva prata engelska då F:s kompisar från Irland och England var på besök..

MEN!!

Kvällen blev helt otroligt rolig, engelskan gick hyfsad.. Musiken var inte det jag var van vid, men helt godkänd iaf.. Vi röjde på som bara den, och hade otroligt roligt.. Vi träffade många av F:s kompisar från olika håll, och även Lulebor och ännu märkligare "Gammelstassare", men vi kände inte igen varandra..
Rolig kväll blev det iaf, och vi hade faktiskt inte några invändningar för promenaden på 3km från tunnelbanan (var det rätt?)
F hade iaf välidigt roligt över min okunskap över Stockholm och deras tunnelbanesystem.. Men då går det så bra att skylla ifrån sig och säga att: Jag är faktiskt från Lulee.. då löser sig det mesta.. =)

Träffade S.O för fika igår och det var väldigt kul att träffa henne, 2år har de gått sen sist kom vi fram till, aldeles för länge.. nu ska vi försöka få till något inom lite kortare tid..

Dans till Shake igårkväll.. Hann vara hemma 50min innan bilen gick igen.. Bandet var riktigt bra, låtarna är så gryymt sköna.. Danserna var också bra, men jag var inte riktigt med.. Det fattades något, mina danskompisar trodde nog jag hade förlorat något på syntkvällen.. =)

Nu är jag trött i kroppen, har träningsvärk och måste iväg till skolan och göra en observation och skriva uppsats..


Helg i Stockholm..

Nu har jag kommit till Bromma till F där jag ska sova inatt..

Kom till stockholm torsdagkväll, fick sova hos H.. På fredagmorgon skulle jag ta mig till Älvsjö där Stockholm furniture fair (möbelmässan) var.. Men jag är en tidsoptimist från Norrland som tror att jag hinner allt.. Men H som har bott i Stockholm ett tag, var en otrolig bra värdinna, och gjorde frukost som hon plastade in och sedan nästan sparkade ut mig från lägenheten ör at tjag skulle hinna med tvärbanan.. Så jag fick skynda mig på. Kom till mässan och efter en stund kom T.  Vi hade en dålig plats som inte många hittade till.. Jag gick och kikade lite på mässan, stod i montern mm.. Det blev väldigt tröttsamt i slutet av dagen.. Men när jag kom till H hade hon lagat tacos, så det blev myskväll me god mat, film och tjejsnack..

Idag var jag lite mer planerad.. Men fick för mig att gå till frisören Lina med H:s kökssax i hennes toalett i morse.. Det gick okey.. Denna dag på mässan var bättre, gick och tittade och det kändes som det tiden gick fortare idag.. Helt okey dag..

Nu är jag hos F, och hon säger att vi ska på syntkväll.. Lina + Syntkväll = ?????????
Jaja.. nu är jag ju här, så jag får ta mig ett glas vin och bara gilla läget..
Iof hjälper det inte att F skrämmer upp mig inför nattens hemfärd på tunnelbanan..
Och Kläder?? hmm.. jaja.. måste nog gå och göra mig i ordning..

Trevlig kväll!!

Folkmusikcafé

Ikväll var jag på folkmusikcafé.
Jag blev tipsad från några från kravallslöjdsgruppen att det skulle vara, så jag for för att ta mig en titt..
Jag träffade J där som presenterade mig för lite folk och han hjälpte mig att komma ihåg hur man dansade folkdans.. Det var ju en härrans massa år sen jag dansade i folkdanslag och inte var det många år heller. Men känslan satt i ganska bra, det var nog polskans snurr steg som jag fuskade på i början, men när J visade hur det skulle vara så började jag förstå lite bättre..
Gott fika fanns också för den som ville..
I slutet spelade J och hans kompis och de var grymt duktiga.. Det var riktigt kul att dansa till dem, men även bara sitta och titta och lyssna på dem..
Så jag får nog ta och fundera på om man ska ta upp folkdansen någon gång..
Skön musik och dans..

Nu fick vi sovfrämmande, så jag ska vara lite trevlig..

Ingen bra pluggdag.

Idag är ingen bra pluggdag för mig.. Eller är det någonsin det? För i detta samanhang betyder plugg = C-uppsats (= läsa böcker, komma på smarta saker att skriva och sedan skriva ner dem)
Och idag, är ingen sådan dag..
Jag lurar mig själv genom att göra andra saker (se serier på datorn) och jag mår dåligt för att jag gör det, och inte nog motiverad för att stänga ner och börja läsa böckerna..
Sen så är jag så himla förvirrad också.. Är alla som skriver uppsats så här förvirrade eller är det bara jag?
Ämnet är så stort, hur ska jag förminska det så att det blir ett spännande ämne? Hur ska jag orka igenom alla böcker jag hittar, och är står det vettiga saker i dem?

Näe, detta är ännu ett svepskäl till att inte plugga.. Får ta tag i mina problem iaf 40min för sen ska jag iväg på dans med barnen och sen blir det foxkurs..