Teknikhatare och klumpeduns..

Jag = Teknikhatare?
Svar: JA!

Igår:
Jag är så himla okunnig och ointresserad av hur tekniska prylar funkar.. Men självklart så ska de fungera på det sättet jag tänker! Som att spela den ljudboken jag vill i rätt ordning på min mp3.. Eller bara "hoppa in" i Anders Ipod när jag vill det..
Det ska inte tjorva och krångla, för då blir jag helt knäpp..
Anders som den "urtyp" av norrlänning (lugn och sansad) fick i telefon lotsa mig igenom alla moment, när jag hemma satt och höll på att bli tokig..
Till slut så fick jag det att fungera och åkte till skolan.. Där började det tjorva me mp3:spelaren, men D i klassen hjälpte mig att förstå hur denna fungerade och fick lyssna klart på den ljudboken..

Jag = Klumpig?
Svar: JA!

Idag i köket:
På menyn stod lasagne.. Tänkte jag skulle passa på att göra med ostsås när Anders är i Stockholm på kurs..
Jag lyckas tappa saltlocket i ostsåsen (dock inte så mycket salt kvar, men ändå) *stor suck*
Sedan ska jag trycka ut tomatpure i köttfärsröran, och hälften lyckas jag på något sätt trycka ut på min tröja, jeans och sockar..
E grymt less just nu, och jag har en köksbänk som skriker: STÄDA BORT FRÅN  MIG!!

Ska iväg och lindy hoppa lite så jag får bort tankarna från allt tjorv..


Ska skada behövas för att jag ska stressa ner??

Jag har känt oerhörd stress över skolan. Jag har inte läst det jag ska ha läst, jag har inte vävt så många provlappar som jag tycker att jag borde ha vävt vid det här laget..
Som jag skrev i söndags så kompenserade jag fredag och måndag med att väva i söndags.. Vävde igår så mycket jag kunde..
Dansade Lindy hop på kvällen.. Det är lite ovant, men ojoj så kul!!

Imorse när jag skulle iväg till skolan insåg jag att jag inte kunde röra huvudet åt vänster på något sätt.. Jag for iaf till skolan och satt och vävde en stund innan lektion, men jag kände att det värkte ovanför vänsterskulderblad och upp mot axeln.. Kring lunch ringde jag en fysioterapeut och idrottsmassör som jag känner, och jag fick komma två timmar senare..  Vi kom fram till att jag troligtvis hukar nacken och huvudet, så att det blir snedbalans.. Nu när jag väver så sitter jag rakt i kroppen, men inte med huvudet.. Så jag fick lite övningar att göra, nack/hals/axel och ryggmassage..
Stress kan även ha med skadan att göra.. Och det är väl tusan att jag ska behöva få ont för att jag ska inse att jag inte behöver stressa så mycket.. Jag hinner det jag hinner..  Och det jag inte hinner får jag göra en annan gång..

Jag har fortfarande ont, men det kommer nog att släppa inom några dagar hoppas jag.. Slutet av denna vecka ska jag läsa lite mer i litteratur till seminarie och väva lite mindre än jag tidigare planerat..  Men nu tror jag att jag behöver sova..

Ingen dans ikväll..

Kvällens dans med Zlips håller på i den sista timmen nu, och jag sitter i soffan vid datorn.. Bestämde mig i morse för att inte dansa ikväll.. Har blivit förkyld i veckan och har inte riktigt lust att dansa.. Så jag bestämde mig för att inte åka ikväll..
Det känns lite si så där.. men jag försöker bestämma mig för att jag gör rätt.. OCH DET GÖR JAG!
Jag hade ingen lust och då ska man inte dansa, eller hur?

Idag bokade jag tågbiljett hem till Lule när jag ska ha praktik.. När jag hade bokat, betalat biljetten och tittade på bokningsbekräftelsen, insåg jag att jag bokad onsdag 15oktober, problemet är bara att jag är på Kreta då!! Jag ska ju åka den 22oktober!!!   PANIIIIK!!!!
Ringde SJ och tur som var så gick det att få tillbaka pengarna även om jag bokat en ej ombokningsbar biljett.. Men då jag ringde på en gång, så gick det bra..  Och jag fick beställa en ny biljett med datumet 22/10.. =)

Har varit på skolan och vävt idag.. Känns bra att två nya prover i kypert.. Känns också bra att ha gjort något vettigt idag.. Vet att jag behövde väva då jag jobbade i fredags och kommer att jobba imorgon hela dagen..

Ska nog hoppa in i duschen  och sen blir det nog sängen..


Splittrad glasflaska, men bra provbitar..

Jag känner mig som en splittrad glasflaska..
vissa delar håller fortfarande ihop flaskan, medan vissa delar har gått i bitar och blir svåra att limma ihop..
Jag försökrer bara komma på vilka bitar som är värda att limma ihop..


Skolan har kännts upp och ner, men just nu så känns det ganska bra och jag försöker förlita mig på att mina egna tankar och kunskaper.. Jag har fått ihop några provbitar och det känns skönt att ha kommit igång.. Proverna har blivit mer el mindre enligt planerna, men d känns bra iaf.. Jag försöker att blicka framåt och se utifrån min egna ram, för att få mina "tråkiga" prover mer estetiskt tilltalande.. Det är lite tråkigt att inte träffa klasskompisarna så att man kan få lite feedback och åsikter, eller bara lite prat.. De flesta jobbar hemifrån, medans jag har svårt med det, då vävstolen är lite problematiskt att frakta fram och tillbaka.



Lindy Hop!

Ikväll var jag på min första lindy hop kurs.. Det var en, två, trippelsteg, trippelsteg osv..
Det var lite skillnad från buggen, där det för tjejen bara är att trampa, nu skall man hålla koll på stegen.. Samtidigt kändes det som att buggen hjälpte mig mycket med takt och vissa grejer.. 
När första lektionen var slut, så var det friträning för de som ville och då stannade jag och en kille från kursen för att öva lite trippelsteg.. Men då blev jag uppbjuden av en kille som dansat lite längre, och då blev det helt plötsligt mer grejer än jag lärt mig tidigare på kursen.. Sen kom två killar jag brukar bugga me som även dansar Lindy och jag fick dansa med dem, och det blev mer att hålla reda på och massa grejer jag aldrig gjort.. 
I slutet så "tjuvade" killarna på mig.. först dansade jag med en E och sedan kom J och "tjuvade" mig och sedan bytte de av hela tiden.. 

Jag hade riktigt kul och det ska bli så kul att dansa om en vecka!!  

Danshelg!

Så var dansmaran i Övik klar för denna gång.. Jag var ju som sagt var inte så säker på om jag skulle dit eller inte.. Var även osäker på fredagmorgon innan jag blev hämtad.. Men jag hoppade in i minibussen med mensvärk och ett mindre glatt humör.. Men mina vänner i bilen bestämde sig för att jag skulle bli glad innan jag klev ur bilen i Övik, och så rätt de fick.. Humöret blev bättre efter 10timmars resa..
När vi kom till lokalen vi skulle sova i 18.40 var d 7pers som skulle duscha och byta om och dansen började 19.00, vi kom till dansen vid 20.00..

Fredagen var jag lite trött i kroppen och inte riktigt på den höga "toppen" som jag kan vara på.. Men när jag ställde mig i kön till Öviks folketspark så kände jag glädje.. Jag fick bra danser, men med mycket folk så var det svårt att få tag i dem jag ville dansa med.  Det blev en lång vilpaus och det var svårt att få igång kroppen riktigt.. Men När extranumrerna gick igång så var en av Lkpgs killarna danssugna så vi röjde järnet på golvet.. Han förde mig i turer och gjorde så att jag gjorde grejer jag inte ens visste att jag kunde.. Så grymt duktig kille!!
När vi kom till sovlokalen var vi 14 pers som delade 1 dusch!! Vi hade iaf trevligt innan vi la oss och alla fått duscha..

Lördag blev vi väckta av att A tryckte på toalettalarmet istället för lampan.. En madrass hade läckt så det var lite omplacering under natten.. Dagen bestod av chill, lite stan, fika, och bastu för vissa..
Sedan var det tacomiddag innan dansen började..
Dansen var lite tung i början. Men efter någon timme så fick jag igång någon energi i kroppen och var på topp och hade enormt danssug.. Otroligt roliga och mysiga danser fick jag..

Hemresan var de flesta mycket trötta, det blev film, godis och sovning i minibussen hem..

En trevlig helg med mycket skratt, dans och trevliga människor.

Jag ångrar absolut inte att jag åkte..

Ö-viksmaran here I come!

Nu har jag packat väskan inför Ö-viksmaran, en dansfest med tre band per kväll mellan: 19-03..
Jag har inte riktigt varit sugen på att åka, som alla mina resekompisar är.. De flesta som ska dit är eld och lågor.. Men då jag är i en svacka i dansen just nu (varför ska den komma nu???) så kännd det inte så jätte kul.. Men när jag väl kliver upp i trappan upp till dansgolvet kommer jag nog att tycka att det är kul... Det kommer ju vara massor med trevligt folk och bra musik..

Hoppas att packningen är rätt och kläderna räcker till..

Näe nu är det dags att sova, då jag ska upp tidigt för att minibussen ska styra mot Ö-vik..

Hoppas ni får en trevlig helg!

ARG på telefonförsäljare!!!

Jag brukar vara lite för snäll när telefonförsäljare ringer till mig.. Om det inte kostar mig någonting så brukar jag inte kunna säga nej.. Men då måste jag ju komma ihåg att avbeställa nästa leverans, för annars så kostar det ju mig pengar för en vara som jag egentligen inte tänkt köpa..

Så alldeles nyss ringde en telefonförsäljare och ville skicka mig en rakhyvel med rakbland utan kostnad.. Men eftersom jag har haft sådana, och inte känner att jag vill ha dem, så sa jag nej tack.
Då blir försäljaren nästan otrevlig och säger men det är ju samma erbjudande som du tagit emot före.. Och jag fortsätter och säger nej jag vill inte ha denna gång.. OCH då blir han nästan sur på mig för att jag inte vill  ha!

Då blir jag ARG och SUR!
Han ringer och stör mig när jag sitter och slappar i soffan och blir kinkig för att han inte får sälja.. *grrmorr*

Jag känner mig iaf väldigt stolt för att jag inte gick med på att få och sedan ev köpa ngt jag inte vill ha..

Mitt och Östens samarbete.

Detta är Östen.. Vi ska väva många fina provlappar i höst.. Han har lovat att vara snäll med mig..
Östen har en kontramarsch som han är väldigt stolt över..


Firar 6,5år..

Nu har jag och Anders varit tillsammans i 6,5år..
Och dagen till ära har vi betalt vår resa till Kreta.. Rethymnon, reser 11oktober..
Det ska bli så himla kul.. Att U och E har möjlighet att följa med oss blir bara bättre, då vi i många år pratat om att åka utomlands tillsammans...
Nu sitter jag och Anders och kollar vad man kan göra och äta på Kreta.. Jag som är barnsligt förtjust i fetaost och oliver kommer nog att stortrivas.. (blir du avis nu moster?)

Men nej, både jag och U säger stopp för att Anders och E ska skaffa speedos till resan..


Helgen..

Jobb hela fredagen, filmkväll me älsklingen på kvällen..

Jobb lördag, sen fika med F och A... F var här för att flyttstäda och lämna tillbaka nyckel.. Jag och Anders fick sovgäst som fick sova på dubbelluftmadrass i vardagsrummet..

Idag.. Försökte plugga lite.. har litteraturseminarium på onsdag, har varit dåligt på att läsa.. När jag inte orkade läsa mer och F var less, mötte vi A på konsum, sen O när vi gick tillbaka hem till mig.. Sen såg vi Den lilla sjöjungfrun på engelska.. Den e så sööt!! Jag och A satt och sjöng och log hela filmen.. :)
Sen var d bara att laga mat, duscha och fixa till sig för Shake spelade i Ljugsbro.. Kvällen var som en berg och dalbana.. Vissa danser var väldigt bra, vissa gick inte alls.. Vissa danser kändes som att jag flöt på moln och vissa kände jag mig klumpig och seg i fötterna,.. Jag fick dansa me P (otrolig tjej, som ger mig sådan dansglädje) hon för i buggen och jag i foxen.. skrattar massor gör vi och vi vågar göra fel..
Men känner mig inte riktigt helt i topp med dansen.. Börjar tveka på om jag ska åka upp på maran.. känner inte riktigt dansglädjen just nu.. men några dagar dit.. hoppas den dyker upp..

sovdags..


Varpning och förskedning.

Planen för idag var;
Kl:08.00 handledningsträff med min grupp.
Kl:09.45 Cykla hem och ägna dagen till att läsa litteratur till seminaret nästa onsdag..

Dagen blev:
Kl:08.00 Handledningsträff med min grupp.. Här får alla berätta vad man har gjort så här långt, ens tankar och vad som skall göras till nästa gång..
Jag ska väva! jag har ju för några år sedan gått en termins vävning på Dalkarlså folkhögskola. Nu vill jag återuppta mina vävkunskaper och bygga vidare på dem, så att jag känner mig säker med vävning och att jag kan väva lite mer avancerade grejer sen.. Jag ska börja med att väva provlappar i lättare tekniker för att jag ska komma in i väv-tänket och sedan ska jag bara fortsätta med många fler provlappar i olika tekniker och material.
Har haft lite problem att börja då jag inte riktigt varit säker på vilken del jag ska börja med och hur jag skall gå till väga.
Min lärare tyckte att jag skulle börja idag, så helt plötsligt står jag i vävsalen med garn och varpar. Förskedat och dragit på varpen har jag också gjort.. Det känns väldigt bra att ha kommit igång nu, för jag vet att jag brukar vara lite seg i starten..
Var på skolan hela dan, avslutade den med att gå till Baljan och fika med A.. Måste verkligen få bort mitt sockerberoende.. men det gick inge bra i helgen och tyvärr har det fortsatt denna vecka..

Men inget har jag fått läst.. Och det börjar brinna i knutarna nu.. måste nog läsa lite i kväll..
Praktiken ligger fortfarande på is.. har inte tagit tag i saker än..

Jag har varit på date!

Igår fick jag ett sms där det stod; Vill du gå date med mig imorgon?
Lite förvånad svarade jag att det ville jag..


Efter skolan åkte jag och Anders på date.. Vi gick på olika resebyråer för att kolla utlandsresa.. Vi fick olika åsikter om olika ställen.. Nu lutar det åt Grekland- Rethymnon eller Egypten- Hurghada.. Nu har vi medelat U och E lite info, så får vi se vad som händer..
Efter det så blev det lite shopping och sedan gick vi på restaurang.. Vi kunde inte bestämma oss, men till slut blev det Ghjingis, mongolian barbecue.. Otroligt gott och nu är vi väldigt mätta..

Mysig kväll blev det iaf..
Att gå på date me sin pojk/flickvän tycker jag att man ska lyxa till det ibland.. =)

Underbar dans men dålig dansfrisyr..

Sitter på skolan och väntar att klockan ska bli tolv.. Då ska jag ha lunchdate me S & S..

Kroppen är lite sliten, träningsvärk börjar komma och lite trött är jag också.. Fick för mig att åka på dans i Örebro i går.. kollade ekonomin och tillät mig själv att åka..
Höga förväntningar hade jag på kvällen, då jag visste några Malungs "favvisar" skulle vara där..
Kvällen var mycket bra, några nya, några Lkpg bor och några värmlänningar..
Men insåg att min nya frisyr som jag har inte är så bra dansfrisyr.. Den är för kort för att ha i svans och "slickar" sig mot ansiktet och kinden när man dansar och svettas.. Måste komma på ett bättre sätt att ha håret till nästa helgs dansmara i Övik..

Nu måste jag verkligen komma igång med skolarbete.. Har böcker att läsa, praktik att fixa och projekt att börja planera inför..