En bra dag som slutar dåligt..

Stiger upp tidigt för att slutföra min portfölj. (den skriftliga redovisningen över vad jag har lärt mig och reflektera över det).
Ny kurs startar..Kulturhistoria..
Jag lämnade in min portfölj och känner mig rätt nöjd..
Jag har pratat med en hemslöjdskonsulent i Oslo, och hon ska försöka hjälpa mig att få praktikplats.. Det ser ganska ljust ut, och jag får svar i mitten av veckan..

MEN....

När jag cyklade till jobbet, så fastnade min tygpåse i hjulet och cykeln tvärstannade, och jag flög över cykeln, som även landade över mig.. Inga brutna ben.. Men min mobil som var i min byxficka trycktes så hårt mot mitt lår när jag landade mot asfalten, att den gav mig en ordentlig lårkaka.. Jag kan inte stödja på benet, så jag fick ta mig hem och låta M fortsätta jobba hela dagen.. Så idag har jag haft benet i högläge och legat i soffan.. skönt, javisst men väldigt rastlös har jag blivit också.. Helst när jag velat göra saker..

Myser i soffan med Anders nu iaf.. 

Hoppas benet är  bättre imorgon..

Redovisning- Experimentellt arbete

Redovisning- Experimentellt arbete

Min redovisning:

Detta är den första redovisning som jag gjorde. Men jag var tvungen att göra om den, för att den röda bakgrunden inte var i harmoni med de andra utställningsskärmarna. Enligt mig så blev den andra utställningen bättre och jag kände att jag är mer stollt över den andra. Jag fick redovisa nr 2, och det gick bra. Jag fick säga det jag ville och jag fick bra frågor och positiva kommentarer.


Jag har mixat väldigt mycket i mitt experimentella arbete. Jag har vävt/flätat i papper, och tyg, jag har stickat, virkat och experimenterat i rotting. De var riktigt roligt att testa ett nytt material.


Vintertid, vad är det för påhitt??

Jag ställde klockan på sju även söndagmorgon eftersom jag har mycket med min porfölj att göra, eftersom den ska in i morgon..
Jag hade även bokat tvättid och fixade iordning tvätten och gick ner med den.. Men makinerna fungerade inte.. Jag förstod inte vad det var för fel, jag provade alla knappar jag kunde hitta.. Jag fick till slut väcka Anders som låg och sov så skönt.. Men inte heller han kunde hitta något fel..
Så vi gick upp för att ringa felanmälan, då Anders kollar på klockan på datorn, lägger ifrån sig luren och frågar: Lina vad är klockan egentligen? Halv åtta svarar jag.. Näe, säger Anders, den e bara halv sju..
Vi måste även dubbelchecka på tvn och det stämmer, vintertiden har slagit in just idag, och jag hade ingen aning om det.. Då hade jag fått sova en timme längre utan dåligt samvete.. Men nu är jag istället vaken kvart i sju, och ska börja med frukost och sedan portföljskrivande..

Hoppas att jag hinner med dans till Titanix ikväll..

Morgonkram på er..

Redovisning och portfölj..

Redovisningen är klar.. Den gick bra..
Jag fick dock göra om min utställning, vilket tärde på mina krafter, men jag har insett att jag det var meningen att jag skulle göra om den. Blev nog lite mer nöjd den andra gången..

Nu skriver jag  på min portfölj + att jag jobbar denna helg, så bilder från mitt experimentella arbete får vänta, liksom mer text.. Återkommer nästa vecka....

Kram Kram


Suck.. redan hemresa...

Nu känns det lite tungt.. Imorgonbitti åker jag tillbaka till södern..
Det är inte helt surt, då Anders och några av mina favvisar e där.. Men denna vecka har varit väldigt bra för mig..

Denna vecka har jag simmat med U.. Badhuset var jätte dumt så vi fick inga skåp att sätta kläderna i, ett omklädningsrum utan toa och bastu.. =(
Fikat med tjejerna..

Dansat bugg...

Haft en toppen mysig helg med mina tjejkompisar som fortfarande e kvar i Lule... (Ni förstår inte hur mycket denna helg betyder för mig)
Vi har lagat mat, entrecote och potatisgratäng, druckit vin, kaffe Karlsson.. Ätit. godis, chips, blåbärspaj, korv och Mars mallows.. Suttit vid öppenspisen, myst och pratat.. Badat bastu har vi också hunnit med..
Jag har mått SÅÅ bra!! tok trevligt har jag haft det också.. Mys, mys, mys, och massa skratt..  (Ni ska akta er för U, om ni sätter i halsen, för då vet man aldrig vad som händer...)

Nu ska jag ta och packa och mysa vid tvn med mamma..

Bra början på dagen..

Gårdagens middag var bra, det blev sushi, och min kusin som inte hade ätit det så många gånger, var duktig och provade.. Hon lämnade en bit, som jag skulle va snäll och äta upp, men var tvungen att spotta ut den.. den var såå Äcklig!!! vet inte vad det var, men Fia sa: den var inge god, men jag ville inte säga ngt om du skulle tycka om den.. hmm.. jaja..
Vi hade iaf väldigt skojj på restaurangen.. Skrattade, och tog massa roliga kort.. Min moster ser inte klok ut när hon äter sushi.. ;-)  Sen blev det chick flick, step up, men det var inte alla som tyckte om den filmen, eftersom den inte innehöll så mycket våld?!

Idag har jag varit uppe vid åtta, en timmes promenad, frukost, dusch och vid datorn.. Måste skriva ett personligt brev på engelska för att söka praktik.. (vill ju ha i Oslo) Men nu ska jag söka på IKEA i England..
Sen ska jag till frisören, efter det så väntas blodpankaka till lunch hos mormor, och sen drar jag till Pite för att träffa P.H som har flyttat dit.. Ska bli kul att få träffa honom igen..

Till helgen ska jag och tjejerna som är kvar i Lule åka till min stuga och mysa.. Trevligt, trevligt..

Hoppas ni får en bra dag, liksom jag planerar..

Kram Kram

Äntligen i Lule...

Söndagskvällen blev det mys och packande.. Jag for aldrig och dansade och det kändes skönt.. Jag hade det bra bredvid min älskling i soffan..

Kom till Lule igår, och blev upphämtad av Anders pappa eftersom min mormor kom ihåg på morgonen att hon var upptagen hela dagen.. Men jag kom ju hem så det var ingen fara..

Tog det lugnt hemma, åt middag med föräldrarna, handlade på Maxi med mamma (hittade träningsbyxor, bra, bra), såg tv och virkade.. Lugn kväll.. Det droppade in lite folk för att säga hej (mormor, moster och syster)..
Min mamma fick 30st rosor av min pappa, eftersom de varit tillsammans i 30år den 15 oktober.. Det var sött tyckte jag..

Idag: Mamma väckte mig vid nio, då jag hade lovat att skjutsa henne och hennes jobbarkompis till stan på utbildning.. Ska hämta dem om en timme..
Frukost och blev sittandes vid datorn ett bra tag..
Gick på promenad i skogen vid storsand.. Hade mp3 och kamera med mig..

Ikväll blir det middag på Thai thai med min mamma, syster, moster och kusin.. Tjejkväll.. Det ska bli mysigt..

Ska virka lite innan jag ska hämta i stan..

Imorgon får jag åka hem..

Hur tänker jag egentligen?? Boka ett tåg klockan sju på morgonen, när jag har hela dagen på mig? Det tar cirka 3 timmar att ta sig till Arlanda, och väl där får jag vänta 2,5 timmar.. Men jag kände att jag tar ett flyg där jag inte behöver stressa, och det behöver jag absolut inte göra imorgon.. Men jag har ju mina virknålar, och garner, så jag kan nog göra mig sysselsatt när jag väntar.. Sen så har mormor lovat att hämta mig på Kallax, så nu e hela resan fixad..

Var på knytis igår.. Det var sådär.. bandet var inte så jätte bra, väldig ojämn musik.. Men trevligt folk fick jag dansa med, även om kunskapen i dans var väldigt varierande.. Blev väldigt trött, och hade inte så mycket energi efter paus..

Idag ska jag och Anders mysa, med promenad och film.. Jag får se om jag åker på Dans i Ljungsbro ikväll.. Det är Zlips som spelar så det är ju lockande, men samtidigt så skulle det vara skönt att vara hemma och mysa.. Vi får se vad som händer..

Just, det packa måste jag göra också..

kram kram

Ingen VM ikväll.. =(

Just nu är jag så ARG! Anders är på hockey så jag tänkte slappa i soffan och se Veronica Mars på ettan.. Men av någon IDIOTISK anledning så går inte VM idag.. jag som har sett framemot det.. Hittar inget annat på tvn så jag får nog ta fram en film.. Orkar inte diska som jag egentligen borde göra..

Hade en väldigt lyckad dag igår.. Kom igång bra med experimentella arbetet, och hade en framgångsrik personlig dag..

Har börjat virka massa provlappar nu.. Jag försöker hitta saker som jag tycker är roligt, som jag även kan ha till mitt experimentella arbete. . Nu känns det som att det börjar gå bättre, och motivationen börjar komma lite.. Jag tror att det är för att jag får åka hem om några dagar.. Innan dess ska jag jobba med experimentella arbetet, jobba på tygaffären och dansa..
På lördag är det knytis med klubben, man tar med sig mat, och träffas, äter och har trevligt, med lite uppträdanden, och sedan så är det dans.. Ska nog bli kul..

Fick en trelig lunch med S och S idag.. känns så bra att kunna prata med dem.. och trevligt att träffas en gång i veckan för en lunch, och få koppla bort skolan för en timme..

Nu ska jag bara slappa och virka några lappar.

Jag ska åka hem!!!

Japp.. Så blir det.. Jag kommer hem om en vecka, måndag 15:e okt, stannar en vecka, åker måndag 22:a.. Det ska bli skönt att få komma hem till familj och vänner.. Anders stannar i Linköping och jobbar, men han ser jag ju varje dag annars.. ;)
Hoppas att det är någon som har lite tid för mig när jag kommer hem..
Ska försöka hitta motivation och inspirationen hemma i Lule..

Ses snart!!

Göteborgshelg..

Lördagmorgon kl.06.50 gick jag och Anders på morgonpromenad... P och S hämtade oss kl: 08.00 och vi träffade S, F, L och F på macken i Valla och sedan gick resan mot Göteborg.. Strax efter elva kom vi till Liseberg och karusellerna intogs, sedan så gick vi på 3-D bio med djur, det var ganska coolt.. Jag fick en haj simmandes i nyllet och även frukt i ansiktet.. Det blev lite obehagligt när en orm ringlade sig närmare och närmare ögonen..
Vi åkte alla möjliga karuseller (jag valde att avstå några stycken, uppskjutet, den nya gungliknade och en typ bläckfiskarm) och jag fick åka Balder! =) Men bäst var nog kanonen, 0-75km/h på 2sek.. Den hissnade bra i magen.. =)
När dagen närmade sitt slut på Liseberg så åkte vi flume ride, och gissa om jag blev blöt!!!! Jag satte mig längst fram för att jag hade ju en vind/regn jacka, och borde klara mig bra ?!?! Njae, inte direkt.. Jag hade några få fläckar på mina jeans som var torra.. Byxorna var dyngsura och blev ganska kalla oxå..

Vi anlände till Novotel och hade ett bra hotell, fick duscha och byta om, så fick vi tips om en restaurang, som alla var riktigt nöjd med till bra priser..

Söndag åt vi ordentlig hotelfrukost och sedan åkte vi till Lager 157, en outlet utanför Ulricehamn, där det blev lite shopping..
Sedan fick vi en liten sightseeing i Mantorp och såg norra Europas längsta tågraksträcka..

Slutsats: En riktigt trevlig helg med våra underbara vänner..

TACK för en jättebra helg!!

Tidsoptimist..

Steg upp före sju imorse för att jag och Anders skulle träna Power Yoga.. Ingen av oss har provat det tidigare, men Anders tyckte att det var ganska bra för kroppen, men jag var inte så imponerad.. måste kanske gå ett nybörjarpass för att känna att det fungerar ordentligt.. Detta pass var lite mer avancerat, och det hade jag inte insett.. men men.. vi fick röra på oss lite iaf..
Sen skulle vi promenera till Tornby, handla och åka buss hem, för att äta lunch hemma kring ett..
Klockan tre kom vi hem med trötta armar för alla matkassarna.. Mat hittade vi i Ikanohuset.. Hittade också tränings t-shirts..
Virkade lite i plastband och ståltråd för att få lite prover till mitt projekt.. Känns bra att fått ngt gjort, även om det inte var så jätte mycket.

Nu är det popcorn som gäller, och sedan sängen. För imorgon åker vi till Göteborg och går på Liseberg och åker MASSA karuseller.. Det ska bli kul.. blir upphämtad av P och S klockan åtta imorgonbitti..

Trevlig helg på er!

BALDER här kommer jaaaaag!!!!!!

Dalarna är långa och djupa...

Fy, fy, fy på dig Lina! jo, jag vet.. jag ska ju inte alls sitta här.. jag ska sitta vid datorn för att fila till mitt kontrakt, så att jag sen kan börja jobba igen på mitt projekt.. Det går väldigt dåligt just nu...
 Jag har  ingen motivation/inspiration eller ork.. Då blir det vädligt svårt att försöka få ngt kreativt gjort.. Jag har iaf en bra handledningsgrupp som försöker peppa mig även om jag inte är så mottaglig just nu.. Men jag vet att de bara vill väl..

Varför känns det som att topparna är smala och inte så höga, medans dalarna är långa och djupa?

Hoppas på att det växer en topp som är bred och hög till helgen, när vi ska till Göteborg och gå på Liseberg, Anders och jag och våra kompisar..

Näe tillbaka till kontraktet..